15 Nisan 2010, Perşembe 10:42:52

Kaczynski'nin nereye gömüleceği konusu ülkeyi böldü!

Rusya'daki uçak kazasında ölen Devlet Başkanı Kaczynski ile eşi, kral ve azizlerin bulunduğu Wawel Katedrali'ne gömülecek. Karar, ülkedeki birlik havasını bozdu.

Uçak kazasında ölen Polonya Devlet Başkanı Lech Kaczynski ve eşi Maria'nın kral ve azizlerin bulunduğu Krakow'daki Wawel Katedrali'ne gömülmesi kararı, ülkeyi ikiye böldü.

Krakow'da sokağa dökülen yüzlerce kişi protesto eylemi düzenleyerek Cumhurbaşkanı Kaczysnki'nin başka bir yere defnedilmesini istedi. İnternetten de kampanya başlatan protestocular "Kralların yanına defnedilemez" yazan dövizler taşıdı. Polonya'da birlik ve bütünlük havasının ölen liderin toprağa verileceği yer konusunda bozulduğu belirtiliyor. Polonya'nın önde gelen gazetelerinden Gazeta Wyborzca, baş yazısında "aceleye getirilmiş duygusal bir karar" alındığını bildirdi. Kaczynski, bu pazar yapılacak ve bir çok devlet başkanının katılacağı cenaze töreniyle katedrale gömülecek ilk cumhurbaşkanı olacak. 10 Nisan'daki kazada hükümetten üst düzey üyelerin de bulunduğu 90'ı aşkın kişi ölmüştü. Bu arada, cumhurbaşkanlığı seçimlerinin 20 Haziran'da yapılacağı bildirildi.

 

Kaczynski'nin nereye gömüleceği konusu ülkeyi böldü!

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000