18 Ekim 2017, Çarşamba 11:01:30

Kaç şirket uçuş yasağından etkilenecek?

MGK'da alınan karar doğrultusunda, Kuzey Irak bölgesine uygulanacak uçuş yasağı için NOTAM yayınlandı. Yasaktan 9 yabancı havayolu şirketi de etkilenecek.
  • Bu durumda Atlasın Irak operasyonu neolcak?
  • zaten Irak hukumeti bolgeye yapilan ucuslari askiya almisti.halen hicbir sirket ucmuyor....
  • Erbil'de sivil kullanımlı 18-36 pistinin yanıbaşında ikinci bir pist var. 15-33 pisti. Amerikalıların kullandığı pist. Orda koca bir Amerikan birliği var. O piste Amerikalıların askeri uçuşunun engellenmesi mümkün olmayacaktır.

MGK'da alınan karar doğrultusunda, Kuzey Irak bölgesine uygulanacak uçuş yasağı için NOTAM yayınlandı. NOTAM'da "İnsani yardım, ambulans ve emergency (acil) uçuşlar hariç olmak üzere, ORSU (Süleymaniye) ve ORER (Erbil) Havalimanlarına giden/gelen tüm trafiklerin (yedek meydan olsa bile) ikinci bir bildirime kadar Türkiye hava sahasını kullanmaları yasaklanmıştır" ifadelerine yer verildi.

29 Eylül cuma saat 18.00'den itibaren, Erbil ve Süleymaniye uçuşları durdurulmuştu.

YAPTIRIMDAN 9 ŞİRKET ETKİLENECEK

Habertürk'ün haberine göre; MGK'nın önceki gün yaptığı toplantıda, Türk hava sahasının Kuzey Irak Bölgesel Yönetimi’ne (IKBY) kapatılması yönünde aldığı aldığı karar sonrasında dikkatler bu karardan etkilenecek ülkelere ve hava yolu şirketlerine çevrildi.

Türkiye hava sahasını kullanarak Erbil ve Süleymaniye’ye sefer yapan hava yolu şirketleri şöyle:

Germania Airlines (Almanya), Lufthansa Airlines (Almanya), Yanair (Ukrayna), Austria Airlines (Avusturya), Qatar Airlines (Katar), Silkway Airlines (Azerbaycan), Ascot Air Transport (İngiltere), Reach American Askeri Hava Taşımacılık (ABD), Samara Airlines (Rusya).

Kaç şirket uçuş yasağından etkilenecek?

Yorumlar

Iraqi Airways ~ 7 yıl önce
Bu durumda Atlasın Irak operasyonu neolcak?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
notam ~ 7 yıl önce
zaten Irak hukumeti bolgeye yapilan ucuslari askiya almisti.halen hicbir sirket ucmuyor....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
no notam no cry ~ 7 yıl önce
yanlış bilgi, uçuluyor ve uçuluyordu bazı vesilelerle.
Nasıl olacak bu ? ~ 7 yıl önce
Erbil'de sivil kullanımlı 18-36 pistinin yanıbaşında ikinci bir pist var. 15-33 pisti. Amerikalıların kullandığı pist. Orda koca bir Amerikan birliği var. O piste Amerikalıların askeri uçuşunun engellenmesi mümkün olmayacaktır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000