18 Mart 2024, Pazartesi 09:13:51

KAAN satış fiyatı ne kadar olacak?

Milli Muhabip Uçak (MMU) KAAN, Türkiye'nin yerli ve milli savunma sanayi yolculuğundaki önemli adımlarından biri olarak dünya çapında ilgi odağı olmaya devam ediyor. Son olarak, Bulgaristan medyası tarafından KAAN'ın satış fiyatıyla ilgili önemli bir iddia ortaya atıldı.
  • F35’in 200 milyon $ oldugunu hangi gozunuzle onunde bulundurdunuz?Ucak 100milyon $ civarinda iken
  • F 35:muadili hatta ondan daha üstün özellikleri olduğu söyleniyordu neden F 35 in yarı fiyatı değer biçiliyor
  • F35 ve f22 ve bizim kaănımızla kıyaslarsak bizim ki yeni teknoloji kullanılacak kulanılmakta ama f35 vef22 teknoloji si bizimkinde çok eski 20 30 yıllık teknolojisisi kullanılmakta buna karşın avrupa ülkelerine ve nato ülkeleri isterlerse 1 milyar dolar altınta verilmemeli can dostlarımıza özellikle azerbaycana türk ülkelerine çok uygun fiyata verilmeli 100milyon dolar gibi bir de arabistanlılara satış yapılmasın. Az önce yazdığım gbi avrupa ve nato ülkelerine de satışı yapılmamalı. Türkiye yi tekrar f35 projesine almayı düşünüyorlar ama dönersek çok büyük hata yapmış oluruz ne olduda tekrar f35 projesine geei dahil olmamızı istiyorlar sebebi yeni neail kaăn uçağımız artı f35 çok büyük problemli bir uçak araştırın görün avantajlarını ve devantajlarını
  • haklısınız sırası değil ama milli konularda tartışmanın,kutuplaşmanın hiçbir vatandaşımıza faydası olmuyor.bu tarz konularda daha iyi birlik olma umuduyla..
  • Bir gökyüzünde göreve tam başlasın,o zaman fiatı tesbit edilir.
  • Daha seri üretime gecilmemiş, envantere girişinin en az 6-7 sene sürmesi bekleniyor şimdiden fiyatı nasıl belli olur ki? Ayrıca F 35 200 milyon deniyor,daha üstün olan F 22 için de aynı fiyat söz konusu,peki hangisi doğru?
  • Uçağı tam operasyonel hale getirin, bir envantere sokun, bi kendini kanıtlasın… ne satış ücreti gözünüzü seveyim ya. Yavaş gelin…
  • Ucak daha henuz doğru dürüst ucmuyor bizyari fiyatina satis haberleri okuyoruz.
  • dogmamis cocuga don bicilmez bence

Milli Muhabip Uçak (MMU) KAAN, Türkiye'nin yerli ve milli savunma sanayi yolculuğundaki önemli adımlarından biri olarak dünya çapında ilgi odağı olmaya devam ediyor. Son olarak, Bulgaristan medyası tarafından KAAN'ın satış fiyatıyla ilgili önemli bir iddia ortaya atıldı.

Türk savunma sanayiinin gururu olan MMU KAAN, yabancı basının da dikkatini çekiyor ve global çapta tanınırlık kazanıyor. Özellikle Türkiye'nin kendi imkanlarıyla geliştirdiği İHA ve SİHA gibi ürünlerle elde ettiği başarılar, uluslararası arenada dikkatleri üzerine çekiyor.

Bulgarian Military'de yer alan habere göre, MMU KAAN'ın satış fiyatıyla ilgili uzmanlar, önümüzdeki yıllarda Çin'in 5. nesil savaş uçağı J-20'nin fiyatıyla benzerlik gösterebileceğini belirtiyorlar. J-20'nin satış fiyatı hakkında açık kaynaklardan edinilen bilgilere göre, bu uçağın maliyeti 110 milyon dolar civarında. Karşılaştırma yapıldığında, F-35'in satış fiyatının yaklaşık olarak 200 milyon dolar olduğu göz önünde bulundurulduğunda, MMU KAAN'ın yaklaşık olarak yarı fiyatına satılabileceği ifade ediliyor.

Ancak, MMU KAAN'ın üreticisi olan TUSAŞ'tan henüz resmi bir açıklama gelmemiş durumda. Bununla birlikte, TUSAŞ'ın ayda 2 adet satış yaparak yılda 2.5 milyar dolar gelir elde etmeyi planladığı düşünüldüğünde, uçağın satış fiyatının 105 milyon dolar civarında olabileceği tahmin ediliyor. Ancak, bu rakamlar kesin değil ve resmi bir açıklama olmadan kesinlik kazanmayabilir.

MMU KAAN, Türk savunma sanayiinin başarılarına bir yenisini eklerken, satış fiyatıyla ilgili tartışmalar da devam ediyor.

KAAN satış fiyatı ne kadar olacak?

Yorumlar Tüm Yorumlar (13)

Aviator ~ 1 ay önce
F35’in 200 milyon $ oldugunu hangi gozunuzle onunde bulundurdunuz?Ucak 100milyon $ civarinda iken

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yerde uçan adam ~ 1 ay önce
F 35:muadili hatta ondan daha üstün özellikleri olduğu söyleniyordu neden F 35 in yarı fiyatı değer biçiliyor

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ty ~ 1 ay önce
Piyasada yer edinmek için
Aviator ~ 1 ay önce
Cunku F35 100 milyon $ civarinda 200$ degil
Arif ~ 1 ay önce
F35 ve f22 ve bizim kaănımızla kıyaslarsak bizim ki yeni teknoloji kullanılacak kulanılmakta ama f35 vef22 teknoloji si bizimkinde çok eski 20 30 yıllık teknolojisisi kullanılmakta buna karşın avrupa ülkelerine ve nato ülkeleri isterlerse 1 milyar dolar altınta verilmemeli can dostlarımıza özellikle azerbaycana türk ülkelerine çok uygun fiyata verilmeli 100milyon dolar gibi bir de arabistanlılara satış yapılmasın. Az önce yazdığım gbi avrupa ve nato ülkelerine de satışı yapılmamalı. Türkiye yi tekrar f35 projesine almayı düşünüyorlar ama dönersek çok büyük hata yapmış oluruz ne olduda tekrar f35 projesine geei dahil olmamızı istiyorlar sebebi yeni neail kaăn uçağımız artı f35 çok büyük problemli bir uçak araştırın görün avantajlarını ve devantajlarını

Yanıtla

Kalan karakter 1000
genç ~ 1 ay önce
haklısınız sırası değil ama milli konularda tartışmanın,kutuplaşmanın hiçbir vatandaşımıza faydası olmuyor.bu tarz konularda daha iyi birlik olma umuduyla..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Hele ~ 1 ay önce
Bir gökyüzünde göreve tam başlasın,o zaman fiatı tesbit edilir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Turan Engin ~ 1 ay önce
Bu uçak asla satılmaması gerekir sadece gök yüzümüzün pençesi olmalıdır
? ~ 1 ay önce
Daha seri üretime gecilmemiş, envantere girişinin en az 6-7 sene sürmesi bekleniyor şimdiden fiyatı nasıl belli olur ki? Ayrıca F 35 200 milyon deniyor,daha üstün olan F 22 için de aynı fiyat söz konusu,peki hangisi doğru?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Hele bi ~ 1 ay önce
Uçağı tam operasyonel hale getirin, bir envantere sokun, bi kendini kanıtlasın… ne satış ücreti gözünüzü seveyim ya. Yavaş gelin…

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Nur ~ 1 ay önce
Telefon olsa daha lansmana bile çıkmadan vergilerini ekleyip şu fiyattan türkiyeye gelir o dersiniz. Uçak olunca neden önyargı??
Ucak ~ 1 ay önce
Ucak daha henuz doğru dürüst ucmuyor bizyari fiyatina satis haberleri okuyoruz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
d ~ 1 ay önce
dogmamis cocuga don bicilmez bence

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000