04 Eylül 2009, Cuma 13:49:06

Jivkov'un uçağı batırılacak

Bulgaristan'da 1989 yılında iktidardan düşürülen son komünist diktatör Todor Jivkov'un kullandığı Tu-154 tipi uçağın Varna Körfezi'nde denize batırılacağı açıklandı.

Bulgaristan Ulusal Televizyonu (BNT), Rus yapımı uçağın körfezde 25 metre derinliğe batırılarak su altı sporları ile uğraşan turistlerin hizmetine sunulacağını duyurdu.

Todor Jivkov'un yanı sıra dönemin Komünist Partisi üst yöneticilerinin yurt içi ve yurt dışı seyahatlerde kullandığı uçak, 12 yıl kaldığı Varna havaalanından özel bir araçla Galata Burnu bölgesine getirildi.

Uçağın batık haline dönüştürülmesiyle ilgili girişimin önde gelen isimlerinden biri olan fotoğrafçı Orlin Tzanev, basına yaptığı açıklamada, 48 metre uzunluğunda ve 11 metre yüksekliğindeki uçağın gövdesindeki motorların ve tüm teçhizatın çıkarıldığını belirtti.

Tzanev, uçağın tüm acil çıkış kapılarının da çıkarılacağını, böylece dalgıçların birçok yerden gövdeye giriş çıkışlarının sağlanacağını söyledi.

Karaya yaklaşık 500 metre mesafede uçağın bulunacağı yeri gösteren bölgeye bir şamandıra da yerleştirilecek.

Geçen yılın yaz döneminde Sozopol kasabası açıklarında yine Todor Jivkov'un kullandığı "Pioner" adlı eski bir gemi aynı amaçla batırılmıştı.

(Gazeteport)

Öger Türk Tur

Jivkov'un uçağı batırılacak

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000