30 Ekim 2011, Pazar 07:20:55

JAPONYA'DAN UÇAK DOLUSU YARDIM

Yurt dışından gelecek yardımlar için Erzurum'un lojistik merkez olarak belirlenmesinin ardından, dün gece yarısı Japonya'dan kalkan yardım uçağı Erzurum Havalimanı'na indi...
  • 1998 ve 2009 yıllarında 2 kez Japonya'ya gittim. Yaklaşık 2 ay orada kaldım. Ülkemizde de yıllarca Japonlarla çalıştım. İş dışında mükemmeldirler. Ama onlarla iş yaparsanız sizi enayi yerine koyarak soymaktan hiç çekinmezler. En akıllı kendileridir ve bizi ise aptal görüp her türlü kazığı atmaktan çekinmezler.
  • Japon milletine sonsuz teşekkürlerimi sunarım. Oldum olası bu millete hep yakınlık hissetmişimdir. Örnek alınacak özellikleri çok fazla...
  • deprem öldürmez cehalet,rüşvet,haram para,vurdumduymazlık öldürür:(
Japon hükümeti tarafından Türkiye'ye gönderilen yardım uçağını karşılamak üzere Ankara'dan uçakla Erzurum Havalimanı'na gelen Büyükelçi Kiyoshi Araki'yi, Erzurum Vali Yardımcısı Mehmet Gök karşıladı. 
 
Araki, VIP salonunda Vali Yardımcısı Gök ile birlikte düzenlediği basın toplantısında, Van'da meydana gelen depremde hayatına kaybedenlere rahmet, ailelerine başsağlığı ve yaralılara da acil şifalar diledi. Araki, Türkiye ile uzun geçmişe dayanan dostluk ilişkilerini sürdürmekte olan Japonya'nın Türkiye'nin deprem nedeniyle yaşadığı acıları paylaştığını ifade etti.
 
Japonya'nın Ankara Büyükelçisi Kiyoshi Araki, 11 Mart'ta meydana gelen büyük Doğu Japonya depremini hatırlatarak tüm dünyanın son derece sıcak bir şekilde destek verdiğini ifade etti. Türkiye'den Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere birçok yetkiliden ve çok sayıda Türk vatandaşından sıcak geçmiş olsun ve taziye mesajları aldıklarını dile getiren Araki, Türkiye tarafından acil arama ve kurtarma ekibi ile acil yardım malzemelerinin deprem bölgesine gönderilmesinin ve yapılan bağışların Japon halkı tarafından unutulmasının mümkün olmayacağını söyledi.
 
Büyükelçi Araki, "Japon hükümeti, geçtiğimiz günlerde Türkiye'de meydana gelen deprem felaketine yönelik olarak Japonya Uluslararası İşbirliği Ajansı (JICA) aracılığıyla azami değeri yaklaşık 400 bin dolar olan çadır ve benzeri acil yardım malzemelerini sağlamaya karar vermiştir. İlk aşamada ve öncelikle buraya getireceğimiz 100 çadırın depremzedelerin günlük yaşamlarını kolaylaştıracağını ümit ediyoruz" diye konuştu. 
 
Türkiye'ye 400 çadır daha getirmek için hazırlık yapıldığını anımsatan Araki, "Bununla birlikte, Japonya'nın deprem deneyimini ve aldığı dersleri Türkiye ile paylaşmayı düşünüyoruz" dedi. 
 
Erzurum Vali Yardımcısı Gök de Türkiye'nin halinden en iyi anlayan ülkelerden birisinin Japonya olduğunu ifade etti. Hem Japonya'nın yapmış olduğu yardımların hem de deprem konusundaki tecrübeleri paylaşmalarının sevindirici olduğunu vurgulayan Gök, "Japonya ile sıcak ilişkilerimiz tarihten bu yana devam ediyor. Bu münasebetle göstermiş oldukları yakın ilgiden dolayı da kendilerine teşekkür ediyorum" diye konuştu.
 
Japonya'dan gönderilen yardım uçağının gece saatlerinde Erzurum'a ulaşacağını belirten Gök, uçaklar havalimanına iner inmez deprem bölgesine göndermeye çalışıyoruz" şeklinde konuştu. 
 
Konuşmaların ardından Büyükelçi Araki, Japon hükümetinin gönderdiği yardımların taahhütnamesini Vali Yardımcısı Gök'e takdim etti. 
 
Bu arada Erzurum Havaalanı'nda dün gece hareketli dakikalar yaşanırken, yurt dışından yardım gelmeye devam ediyor. Dün gece yarısından itibaren 5 yardım dolusu kargo uçağı Erzurum Havalimanı'na indi. Katar, Japonya, İsveç, Rusya ve İtalya'dan gelen yardım uçaklarında bulunan toplam 2 bin 297 çadır ve 2 bin 500 battaniye, depremzedelere ulaştırılmak üzere Erzurum'dan yola çıkarıldı.
JAPONYA'DAN UÇAK DOLUSU YARDIM

Yorumlar

Misafir ~ 12 yıl önce
1998 ve 2009 yıllarında 2 kez Japonya'ya gittim. Yaklaşık 2 ay orada kaldım. Ülkemizde de yıllarca Japonlarla çalıştım. İş dışında mükemmeldirler. Ama onlarla iş yaparsanız sizi enayi yerine koyarak soymaktan hiç çekinmezler. En akıllı kendileridir ve bizi ise aptal görüp her türlü kazığı atmaktan çekinmezler.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Japon milletine sonsuz teşekkürlerimi sunarım. Oldum olası bu millete hep yakınlık hissetmişimdir. Örnek alınacak özellikleri çok fazla...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
deprem öldürmez cehalet,rüşvet,haram para,vurdumduymazlık öldürür:(

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000