13 Aralık 2011, Salı 08:21:28

JAPONYA FİLOSUNU YENİLİYOR

Japonya, ABD yapımı hayalet uçaklar almaya hazırlanıyor...
Japonya'nın ABD yapımı F-35 tipi radara yakalanmayan hayalet uçaklar almaya hazırlandığı bildirildi.

Japonya'daki Kyodo haber ajansı ile Yomiuri gazetesinin haberinde, 40-50 uçak almaya hazırlanan Japon hükümetinin bu konudaki açıklamayı 16 Aralık Cuma günü düzenlenecek bir komite toplantısının ardından yapmasının beklendiği belirtildi. Haberde, uçakların maliyetinin, Japonya'nın seçeceği paket programa göre değişecek olsa da 8 milyar doları bulmasının beklendiği kaydedildi.

Yomiuri gazetesi, Japonya'nın 2012'de bütçeden pay ayıracağı ilk 4 uçağın 2016'da Japonya'ya teslim edileceğini yazdı.

''Joint Strike Fighter'' (Ortak Vuruş Avcı Uçağı) olarak da bilinen F-35'lerin üreticisi Amerikan Lockheed Martin şirketinin anlaşmayı daha çekici hale getirmek için Japonya'ya uçağın montajı ve üretiminden pay vermeyi önerdiği bildirilen haberde, bu programa dahil olması durumunda F-35 parçalarının ihracatından da gelir sağlayacak olan Japonya'nın bunun için silah satışında uygulamada olan kısıtlamaları hafifletmesi gerekeceği belirtildi.

Çoğunluğu F-15'ler, F-4'ler, ve F-2'lerden oluşan 362 avcı uçağı bulunan Japon Hava Kuvvetlerinin, uçakların eskimesi ve uçakların Japonya'nın hava yeteneklerini komşularıyla rekabet edebilecek durumda tutabilmesi için gerekli bakım masraflarının yüksek olması nedeniyle almayı kararlaştırdığı F-35'ler Japon hava kuvvetlerindeki F-4'lerin yerini alacak.

Kullandığı özel teknolojinin kendisine kazandırdığı bir dizi özelliğiyle radara yakalanmayan hayalet uçaklar ayrıca, kızıl ötesi, görüntü, ses ve radyo frekansını da içine alan geniş bir yelpazede görünürlüğünü azaltabiliyor.

(Zaman)
JAPONYA FİLOSUNU YENİLİYOR

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000