29 Nisan 2009, Çarşamba 08:22:28

JAL büyük zararda!

Japon ekonomisinden gelen son sinyaller ülkenin ekonomik geleceğine ilişkin kötümserliği biraz daha artırdı.
  • Basinda coban olmadan gezemeyen koyunlar her daim boyle padisahlik monarsi ozlemi duyarlar.
  • Ooo f tipi Laleli Liboş bakıyorum içinde padişah lığın özlem duygusu var yazında bunuda Dışa vurmuşsun.Yani Ülkemizde Saltanat olsun Hükümet te. Olur tabi Senin liboş yumşakça efendin de USA den gelip sultan olsun.Ne olucak bak Japonya ya ,İngiltere ye.Yürrrüüü anca gidersin sen git oranın vatandaşı ol aynı efendin gibi hadeee.Hv.Ord.Prof.Doç.Dr
  • Suda yüzen "kağıttan" evler. :) Pek de makul gelmiyor. Yine de Japonların kültülerine ve özlerine olan takdire şayan bağlılıklarını beğenmemize ve örnek almamıza mani değil. Ayrıca, monarşinin çağdaşlığa engel olduğu önyargılarına gösterilebilecek en güzel örneklerde biridir Japonya. Tabi Danimarka, Hollanda ve İngiltere'yi de unutmamak lazım...
  • JAPONYA İMPARATORLUĞU DOĞUnun bilgeliği ve üstün japon teknolojisini birleştirmiş bir bünyedir. dünya batsa japonlar yüzen ev icat eder, yine batmaz. imparatoruma saygılar.

Hükümet, önümüzdeki yıl içinde ekonominin son yarım yüzyılın en keskin düşüşünü kaydedeceğini ve yüzde 3,3 oranında küçüleceğini tahmin ediyor.

Bu, Japonya'da ekonomik büyüme oranlarının tutulmaya başlandığı 1955 yılından bu yana 2009 mali yılının kayıtlara en kötü yıl olarak geçeceği anlamına geliyor.

Japon firmalarının duyurduğu zararlar bu kötümser tahminleri haklı gösterir nitelikte.

Otomotiv şirketi Honda geçtiğimiz ocak ve mart ayları arasında yaklaşık olarak 2 milyar dolar net zararının olduğunu bildirdi.

Asya'nın en büyük uçak şirketi Japonya Havayolları, geride bıraktığımız mali yılda kaydettiği net zararı 650 milyon dolar olarak açıkladı. Bu rakam beklentilerin neredeyse iki kat üzerinde çıktı.

JAL büyük zararda!

Yorumlar

Misafir ~ 15 yıl önce
Basinda coban olmadan gezemeyen koyunlar her daim boyle padisahlik monarsi ozlemi duyarlar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Ooo f tipi Laleli Liboş bakıyorum içinde padişah lığın özlem duygusu var yazında bunuda Dışa vurmuşsun.Yani Ülkemizde Saltanat olsun Hükümet te. Olur tabi Senin liboş yumşakça efendin de USA den gelip sultan olsun.Ne olucak bak Japonya ya ,İngiltere ye.Yürrrüüü anca gidersin sen git oranın vatandaşı ol aynı efendin gibi hadeee.Hv.Ord.Prof.Doç.Dr

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Suda yüzen "kağıttan" evler. :) Pek de makul gelmiyor. Yine de Japonların kültülerine ve özlerine olan takdire şayan bağlılıklarını beğenmemize ve örnek almamıza mani değil. Ayrıca, monarşinin çağdaşlığa engel olduğu önyargılarına gösterilebilecek en güzel örneklerde biridir Japonya. Tabi Danimarka, Hollanda ve İngiltere'yi de unutmamak lazım...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
JAPONYA İMPARATORLUĞU DOĞUnun bilgeliği ve üstün japon teknolojisini birleştirmiş bir bünyedir. dünya batsa japonlar yüzen ev icat eder, yine batmaz. imparatoruma saygılar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000