18 Ekim 2009, Pazar 10:47:03

Ivanoff KKTC'lilere şov yaptı...

Fransız akrobatik uçak pilotu Nicolas Ivanoff, özel uçağı ile Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde akrobasi şovu yaptı.
  • Konforlu ve hızlı bir uçuş için tasarlanmış Business Jet tipi uçaklarla akrobasi ani manevra kaabiliyeti ve kanat yüzeyi problemi nedeniyle pek akıl karı değildir. Bu yüzden dünyadaki jet akrotimlerinde ya subsonik ya da supersonik askeri uçaklar kullanılmaktadır. Örnek olarak Amerikalıların Blue Angels timi F-18 lerden, bizim Türk Yıldızları da F-5 lerden oluşmaktadır.
  • Akrobatik hareketlerde hızın yanında uçağın havada tutunma gücü ve ani manevra yapabilme kaabiliyeti de çok önemlidir. Bu nedenle akrobasi için kullanılacak uçaklar tercihan kanat yüzeyi geniş uçaklardan seçilir. Uçak imalatı hep daha hızlıya doğru gittiğinden yeni modellerde kanat yüzeyleri giderek küçülmektedir. Bu nedenle eski model uçaklar hele bir de motorları revize edilmişse akrobasi için biçilmiş kaftandır.
  • Çok başarılı bir TÜRK sivil Akrobasi pilotumuz varken ,onun yerine Fransız bir pilot ile çalışmak.....Yorum yok...
  • bu tur hava akrobası sovlarına neden eskı model ucaklar kullanılır bılen var mı? Ve neden jet motorlu ucaklar kullanılmaz?

Özel uçağıyla Ercan Havaalanı'ndan havalanan Nicolas Ivanoff, saatte 450 km hızla 6 dakika içerisinde Magosa'ya ulaştı. Saat firması "Saat ve Saat"in sponsorluğunda gerçekleşen gösteri, saat markası olan Hamilton'un Türkiye pazarına girişini kutlamak amacı ile düzenlendi. Ivanoff'un Edge 540 tipi uçağı ile gerçekleştirdiği gösteri, vatandaşlar ve medya tarafından ilgiyle izlendi.

Özel gösterilerin yanı sıra uçuş öğretmenliği de yapan 42 yaşındaki pilot, Korsika'dan kalkan uçağı ile KKTC'de bulunan Ercan Havaalanı'na belli periyotlarda iniş ve kalkışlar yaparak 4 günde ulaştı.

Ivanoff KKTC'lilere şov yaptı...

Yorumlar

Misafir ~ 15 yıl önce
Konforlu ve hızlı bir uçuş için tasarlanmış Business Jet tipi uçaklarla akrobasi ani manevra kaabiliyeti ve kanat yüzeyi problemi nedeniyle pek akıl karı değildir. Bu yüzden dünyadaki jet akrotimlerinde ya subsonik ya da supersonik askeri uçaklar kullanılmaktadır. Örnek olarak Amerikalıların Blue Angels timi F-18 lerden, bizim Türk Yıldızları da F-5 lerden oluşmaktadır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Akrobatik hareketlerde hızın yanında uçağın havada tutunma gücü ve ani manevra yapabilme kaabiliyeti de çok önemlidir. Bu nedenle akrobasi için kullanılacak uçaklar tercihan kanat yüzeyi geniş uçaklardan seçilir. Uçak imalatı hep daha hızlıya doğru gittiğinden yeni modellerde kanat yüzeyleri giderek küçülmektedir. Bu nedenle eski model uçaklar hele bir de motorları revize edilmişse akrobasi için biçilmiş kaftandır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Çok başarılı bir TÜRK sivil Akrobasi pilotumuz varken ,onun yerine Fransız bir pilot ile çalışmak.....Yorum yok...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
bu tur hava akrobası sovlarına neden eskı model ucaklar kullanılır bılen var mı? Ve neden jet motorlu ucaklar kullanılmaz?

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000