30 Kasım 2011, Çarşamba 14:08:10

İSTSTATUS SUSTURULDU...

Bir süredir internet üzerinden Atatürk Havalimanı civarındaki uçakların kule ve teknik birimlerle konuşmalarını yayınlayan siteye yasak geldi. Peki yasağın gerekçesi neydi?
  • MORON LAR TELSİZ KONUŞMALARININ SUSTURULMASINI AKP DEN BİLİYORLAR .ÖNCE DEVLETİN NASIL İŞLEDİĞİNİ ÖĞRENİN . BELLİKİ BÖYLE BİR SAKINCA YI İLETMİŞLER SİYASİ İKTİDARDA OLUR DEMİŞ .YOKSA HÜKÜMETİN NE İŞİ VAR TELSİZ KONUŞMALARI İLE . NANKÖR YARATIKLAR ESKİDEN UÇAĞIN ANCAK RESİMLERİNİ GÖRÜRDÜNÜZ ŞİMDİ 50 TL YE UÇAĞA BİNİYORSUNUZ .
  • Bizler bu kafayla daha cok şey yasaklanır yakında başbakanımız evdekı özel yaşantımızza hatta yatak odasına bıle karışacaklar buna izin vermıyelım
  • Beyler ben ilk defa yorum yapiyorum bu site üzerinden ilk önce siyasi partileri karistirmayalim lütfen, eger gerçekten bu isin devamini istiyorsak SHGM ve DHMI ile müzakere edelim ama ben fransada pilot olarak ben dahil herkes bu iststatus.com dan egitim aliyorlar. Havacilik tarihini herkes CELEBI den ögrenmistir ve umarim TÜRKIYE de VFR & IFR hava sahasi daha da genisler . SAYGILAR
  • Bunlar Bülent Arınç kafalı insanlar. AKP zihniyetinin en açık örneği olan bu kararı verenlerin yapamayacakları kötülüğün olmadığını dişiniyorum !
  • İnterNET ;)))
  • Net 1 in hangi radar oldugunu bilen varmı....
  • açıldığı iyi oldu communication dersleri için ideal.
  • ha şimdi anladım , onun için Heathrow havalimanının trafiğini canlı takip edip kameradan izliyorsun ve fotoğrafçıkarada izin veriliyor, çok pardonnn
  • İngiliz ler karılarının fotoğrafını da çekip web sitesine koyuyor. Biz yapsak ayıplarlar.
  • İngiltere'de havacılık tutkunları havaalanlarına gidip uçakların fotoğraflarını çekebiliyor. Pistlere çok yakın noktalarda 10-15 metre üzerinizden geçen uçağın fotoğrafını çekebiliyorsunuz. Ben gittiğim zaman gözlerime inanamadım, 40-50 kişi ellerinde makinalar habire fotoğraf çekiyordu. Londra metrosundaki terörö saldırılarının olduğu dönemde bile bu değişmedi. Sayın ilgililer, lütfen web sitesinin eski haline dönmesine izin verin!
Dünyadaki pek çok havaalanında pilotların kule ve teknik birimlerle konuşmalarının havacılık tutkunları tarafından internet üzerinden dinlendiği biliniyor.

Binlerce kişinin gökyüzünde seyreden uçakların o sırada hangi noktada olduğunu, uçakların yaklaşma sırasında kule ile nasıl irtibat kurduklarını, olası bir arıza durumunda teknik ekiplerle nasıl bir diyalog yaşadıkları, internet üzerinden yayınlanan konuşmalarda dinlenebiliyor.

Pilotların yer ile gerçekleştirdikleri bu konuşmalar uzun süredir Türkiye’de de bir internet sitesi üzerinden yayınlanıyordu.

İststatus adlı internet sitesi havacılık tutkunlarının ilgisi sayesinde popülaritesi artarken, zaman zaman sözkonusu internet sitesinde yer alan konuşmalar pek çok basın yayın organında haber olmuştu. İşte bu haberler Devlet Hava Meydanları İşletmesi yetkililerini de oldukça rahatsız etti.

YASAK GELDİ, TELSİZ SUSTU!

Anlık olarak bilinse de üç dakika gecikmeli olarak internet üzerinden yayınlanan konuşmalar artık iststatus sitesinde yayınlanamayacak. Devlet Hava Meydanları İşletmesi yetkilileri bir süre önce söz konusu internet sitesinin yayınlarının kapatılması için Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü ve Telekomünikasyon Müdürlüğü’ne başvurdu.

VIP UÇAKLAR VURULABİLİR

Yapılan incelemelerin ardından yayınların durdurulmasına karar verildi. Yasağın gerekçesi ise oldukça ilginçti. Bütün dünyada binlerce kişi tarafından izlenen konuşmaların Türkiye’de VIP uçaklarının vurulma riskini beraberinde getirdiği ve bu yüzden bir an önce durdurulmasının istendiği öne sürüldü.

Konuyla ilgili olarak bir yetkili, “Canlı telsiz konuşmalarının dinlenmesi kamu güvenliği açısından oldukça tehlikelidir. Uçağın nerede olduğu, ne zaman piste ineceği, içinde kim olduğu gibi önemli bilgilerin herkes tarafından dinlenilmesi ciddi risk taşıyordu” sözleriyle yasağı savundu.

Hatırlanacağı üzere kısa bir süre önce Atatürk Havalimanı'na yaklaşan bir uçağa DHMİ telsiz yayınına girerek korsan yayıncı tarafından talimat verilmiş, kule bu talimatın korsan olduğunu ve uyulmaması yönünde uçakları uyarmıştı.

©AirportHaber.com ÖZEL

İSTSTATUS SUSTURULDU...

Yorumlar Tüm Yorumlar (168)

TAMER ~ 8 yıl önce
MORON LAR TELSİZ KONUŞMALARININ SUSTURULMASINI AKP DEN BİLİYORLAR .ÖNCE DEVLETİN NASIL İŞLEDİĞİNİ ÖĞRENİN . BELLİKİ BÖYLE BİR SAKINCA YI İLETMİŞLER SİYASİ İKTİDARDA OLUR DEMİŞ .YOKSA HÜKÜMETİN NE İŞİ VAR TELSİZ KONUŞMALARI İLE . NANKÖR YARATIKLAR ESKİDEN UÇAĞIN ANCAK RESİMLERİNİ GÖRÜRDÜNÜZ ŞİMDİ 50 TL YE UÇAĞA BİNİYORSUNUZ .

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Hüseyin ~ 5 yıl önce
Ya zahmet olmazsa 50 liraya da binelim yani. Milletin havayolu yeri geliyor 15 dolara uçuyor. Bu gayet normal bir şey? Ayrıca biz her şeyi hükümete bağlamıyoruz. Sizin ne tür bir kuyruk acınız varsa siz her şeyi üstünüze alınıyorsunuz.
izmirli ~ 12 yıl önce
Bizler bu kafayla daha cok şey yasaklanır yakında başbakanımız evdekı özel yaşantımızza hatta yatak odasına bıle karışacaklar buna izin vermıyelım

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Beyler ben ilk defa yorum yapiyorum bu site üzerinden ilk önce siyasi partileri karistirmayalim lütfen, eger gerçekten bu isin devamini istiyorsak SHGM ve DHMI ile müzakere edelim ama ben fransada pilot olarak ben dahil herkes bu iststatus.com dan egitim aliyorlar. Havacilik tarihini herkes CELEBI den ögrenmistir ve umarim TÜRKIYE de VFR & IFR hava sahasi daha da genisler . SAYGILAR

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Bunlar Bülent Arınç kafalı insanlar. AKP zihniyetinin en açık örneği olan bu kararı verenlerin yapamayacakları kötülüğün olmadığını dişiniyorum !

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
İnterNET ;)))

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Net 1 in hangi radar oldugunu bilen varmı....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
açıldığı iyi oldu communication dersleri için ideal.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
ha şimdi anladım , onun için Heathrow havalimanının trafiğini canlı takip edip kameradan izliyorsun ve fotoğrafçıkarada izin veriliyor, çok pardonnn

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
İngiliz ler karılarının fotoğrafını da çekip web sitesine koyuyor. Biz yapsak ayıplarlar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
İngiltere'de havacılık tutkunları havaalanlarına gidip uçakların fotoğraflarını çekebiliyor. Pistlere çok yakın noktalarda 10-15 metre üzerinizden geçen uçağın fotoğrafını çekebiliyorsunuz. Ben gittiğim zaman gözlerime inanamadım, 40-50 kişi ellerinde makinalar habire fotoğraf çekiyordu. Londra metrosundaki terörö saldırılarının olduğu dönemde bile bu değişmedi. Sayın ilgililer, lütfen web sitesinin eski haline dönmesine izin verin!

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000