03 Kasım 2009, Salı 07:45:56

İşte paranın yeni adresi...

'Icon A5' tipi uçak geleceğin ulaşım aracı olarak nitelendiriliyor.
  • 20 saatlik eğitim de Amerika için geçerli zaten. Türkiyede 20 saat eğitimi o fiyata bulursanız banada haber verin lütfen.
  • 20 saatlik eğitim yeter denmiş,ancak hiç sanmıyorum!Bir kere microlight yada ultralight gibi durmuyor bu araç hiç Boyutlarına bakarsanız.Sadece PPL bile yetmeyebilir, amfibik sertifikasıda alınması lazım denize falan inilecekse(tamamen tahmin üzerine yazıyorum fotograftan).Diğer yorum yazan arkadaşa katılıyorum, böyle bir araç sahibi olmayı kafaya takarsanız, ABD de yaşamanız gerektiğini unutmayın.TR de bürokratik engeller, sinirlerinizi harab edip bu güzel aleti parçalamaya itebilir sizi.
  • Bunlardan bir sürü var. Sen de bir tane satın al ve de gidip bir ırmağa veya baraj gölüne inmeyi dene. Tavsiye derim, başına gelecekler çok hoşuna gidecektir. Hapse girersen de hatıralarını yazıp meşhur olursun.

Amerikalı mucit Kirk Hawkens tarafından geliştirilen 'Icon A5' tipi uçak geleceğin ulaşım aracı olarak nitelendiriliyor.

Arkadan motorlu olan iki kişilik uçak hem karaya hem de suya inip kalkabiliyor. Çok hafif olduğu için suyun üzerinde de bir jetski gibi de kullanılabiliyor. Bir depo yakıtla 500 kilometre yol katedebilen uçağın istenildiğinde kanatları katlanarak otomobil garajına rahatlıkla sığabiliyor.

Römorkla istenilen yere taşınabilen uçak tekne gibi kıyıya bile yanaşabiliyor. Sadece 408 kilogram ağırlığında olan Icon A5 Saatte 200 kilometre hız yapabiliyor. 250 bin dolar fiyatla satışa çıkan uçak Nieman Marcus’un 2009 Noel katoloğuna bile girdi. Bu uçağı kullanmak için gerekli olan ehliyet 2 bin 800 dolara mal olan 20 saatlik uçuş eğitimiyle alınabiliyor.

İŞTE O MÜTHİŞ UÇAK



















İşte paranın yeni adresi...

Yorumlar

Misafir ~ 14 yıl önce
20 saatlik eğitim de Amerika için geçerli zaten. Türkiyede 20 saat eğitimi o fiyata bulursanız banada haber verin lütfen.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
20 saatlik eğitim yeter denmiş,ancak hiç sanmıyorum!Bir kere microlight yada ultralight gibi durmuyor bu araç hiç Boyutlarına bakarsanız.Sadece PPL bile yetmeyebilir, amfibik sertifikasıda alınması lazım denize falan inilecekse(tamamen tahmin üzerine yazıyorum fotograftan).Diğer yorum yazan arkadaşa katılıyorum, böyle bir araç sahibi olmayı kafaya takarsanız, ABD de yaşamanız gerektiğini unutmayın.TR de bürokratik engeller, sinirlerinizi harab edip bu güzel aleti parçalamaya itebilir sizi.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Bunlardan bir sürü var. Sen de bir tane satın al ve de gidip bir ırmağa veya baraj gölüne inmeyi dene. Tavsiye derim, başına gelecekler çok hoşuna gidecektir. Hapse girersen de hatıralarını yazıp meşhur olursun.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000