23 Nisan 2012, Pazartesi 14:42:55

İŞTE O UÇAK!

Pakistan'da önceki gün acil iniş yapan Shaheen Air'a ait yolcu uçağının durumu görenleri şaşkına çevirdi...
  • Acaba sahin böyle mı yazılıyor pakistanca. Kartal in Khartaal olarak yazıldığını biliyorum da sahinden emin değilim.
  • lerin iniş takımları ne marka? GOODRICH mi?
  • "lastik hafif patlak gibi" yazan arkadaşın gözlem kabiliyetine hayran olmamak mümkün değil.allahtan hafif patlamış.ya ağar patlasaymış :)) ha bide dikme tam düz durmuyomuş ha,hafif eğikmiş he he he:) hay abi ya çok iyi bi insansın.
  • yüksek süratli inişte ana dikmede bir lastik patlayınca shimi damper mili kırılıp dikme kendi etrafında dönebiliyor ve dikme katlanıyor... bu daha önce b-737 lerde özellikle flapsız inişlerde görülen bir durum. kaptan istediği kadar yumuşak iniş yapsın bu olay gerçekleşebiliyor...
  • skyın 734 u asırı yumusak ındıgı ıcın rezonansa gırerek kırılmıstır..Kaptan cok yusufladıgı için! heralde bu kadar yumusak bır ınıs yapmıs olmalı sonucta 210 kt da flapsız bır yaklasma yapmıstı..o fırtınalı havada..NTSB calısanlarına ıyı calısmalar olsun..
  • Sayin bilirkisi heyeti gene toplanmis sol dikmeyi pilotun kirdigina kanaat getirmis. Zaten bu dikmede sadece boyle kotu veya yusuflayan pilotlar yuzunden kirilir yoksa neden kirilsin. Arkadaslar siz hepiniz NTSB'de calisacak potansiyele sahip ucak kazalarini inceleme konusunda uzmanlasmis kisilersiniz. Yorumlarinizin devamini ilgiyle takip edicem
  • Acil inişin sebebi ne? Kaptanı yusuflatan olay ne ki dikmeyi bile haşat edecek kadar sert inmiş. Hal böyle olunca lastikte patlayıvermiş. Geçmiş olsun Pakistan'a, ikinci bir kazayı atlatmış oldular.
  • sanırım bu ucakta sky air gibi 400-500 serisi ana dikmeler niye kırılıyor? acaba tasarım hatasımı var yoksa ucaklar yaşlandıkca dikmelerin mukavemetimi öngörülenden daha mı hızlı azalıyor.BOEING bunu mutlaka sorguluyacaktır.
  • görüntüden anladığım kadarıyla sol dikme yarım duruyor ayrıca kapak da dayanmış sanki sol dikme tam olarak açılamamış ayrıca sol taraftaki lastik hafif patlak gibi duruyor resimden bu kadar anladım tabi.. yine de ucuz atlatılmış bir kaza diyorum
  • "Adam sol dikmeyi kırmış resmen".... kırmak için çok uğraşmış olmalı kesin.. kimsin yaaaa... nasıl bir yorum bu??
Pakistan'da önceki gün Shaheen Air'a ait Boeing 737 tipi yolcu uçağı Karaçi kentindeki Uluslararası Cinnah Havaalanına acil iniş yapmıştı. 

Uçağın acil inişi sırasında bir lastiği patlamış ve itfaiye ekipleri de yangın ihtimaline karşı uçağın motor ve lastiklerine köpük sıkarak müdahale etmişti. Şans eseri yaralananın olmadığı kazanın görüntüleri ortaya çıktı.

Yetkililer olası bir faciadan dönüldüğünü ifade ederek, uçağın bakıma alındığını bildirdiler.










İŞTE O UÇAK!

Yorumlar Tüm Yorumlar (15)

Misafir ~ 12 yıl önce
Acaba sahin böyle mı yazılıyor pakistanca. Kartal in Khartaal olarak yazıldığını biliyorum da sahinden emin değilim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
lerin iniş takımları ne marka? GOODRICH mi?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
"lastik hafif patlak gibi" yazan arkadaşın gözlem kabiliyetine hayran olmamak mümkün değil.allahtan hafif patlamış.ya ağar patlasaymış :)) ha bide dikme tam düz durmuyomuş ha,hafif eğikmiş he he he:) hay abi ya çok iyi bi insansın.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
yüksek süratli inişte ana dikmede bir lastik patlayınca shimi damper mili kırılıp dikme kendi etrafında dönebiliyor ve dikme katlanıyor... bu daha önce b-737 lerde özellikle flapsız inişlerde görülen bir durum. kaptan istediği kadar yumuşak iniş yapsın bu olay gerçekleşebiliyor...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
skyın 734 u asırı yumusak ındıgı ıcın rezonansa gırerek kırılmıstır..Kaptan cok yusufladıgı için! heralde bu kadar yumusak bır ınıs yapmıs olmalı sonucta 210 kt da flapsız bır yaklasma yapmıstı..o fırtınalı havada..NTSB calısanlarına ıyı calısmalar olsun..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Sayin bilirkisi heyeti gene toplanmis sol dikmeyi pilotun kirdigina kanaat getirmis. Zaten bu dikmede sadece boyle kotu veya yusuflayan pilotlar yuzunden kirilir yoksa neden kirilsin. Arkadaslar siz hepiniz NTSB'de calisacak potansiyele sahip ucak kazalarini inceleme konusunda uzmanlasmis kisilersiniz. Yorumlarinizin devamini ilgiyle takip edicem

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Acil inişin sebebi ne? Kaptanı yusuflatan olay ne ki dikmeyi bile haşat edecek kadar sert inmiş. Hal böyle olunca lastikte patlayıvermiş. Geçmiş olsun Pakistan'a, ikinci bir kazayı atlatmış oldular.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
sanırım bu ucakta sky air gibi 400-500 serisi ana dikmeler niye kırılıyor? acaba tasarım hatasımı var yoksa ucaklar yaşlandıkca dikmelerin mukavemetimi öngörülenden daha mı hızlı azalıyor.BOEING bunu mutlaka sorguluyacaktır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
görüntüden anladığım kadarıyla sol dikme yarım duruyor ayrıca kapak da dayanmış sanki sol dikme tam olarak açılamamış ayrıca sol taraftaki lastik hafif patlak gibi duruyor resimden bu kadar anladım tabi.. yine de ucuz atlatılmış bir kaza diyorum

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
"Adam sol dikmeyi kırmış resmen".... kırmak için çok uğraşmış olmalı kesin.. kimsin yaaaa... nasıl bir yorum bu??

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000