26 Ekim 2011, Çarşamba 15:17:17

İŞTE O İNİŞ

Iran Air'e ait B727-200 tipi yolcu uçağı, Moskova- Tahran seferini yaptığı sırada ön dikmesi açılmayınca piste burun üstünde iniş yapmıştı. Yaşanan olayla ilgili yeni bir görüntü pilotların ne kadar ustaca iniş yaptıklarını kanıtlar nitelikte...
  • Bu şirketi duymuşsunuzdur sanrım, 1990 yılında B727 uçağının ana dikmesi açılmadı , Kaptan Koray Özer Atatürk havalimanına öyle bir iniş gerçekleştirdiki , aynen böyle kimsenin burnu kanamadığı gibi Koray kaptanımda Avrupa sivil havacılık otoritelerinden böylesi bir durumda en az zararla inen kaptan olarak ödül aldı. uçağın teknisyenide Akın Özden , kabinden balta ile zemin panellerini parçalayarak dikmeyi uplock tan kurtarmak istemişti hatta
  • Öncelikle inişinden dolayı o kaptanı kutlarım. Hakikatende destan yazmış. Arkadaki 747 ler kimin diye sormuş bir arkadaş sanırım World Airways'ın..
  • diyecek laf yok tebrik etmek lazım sadece..
  • inişi yapan ekibi kutlamak lazım sonuç ta emergency bir durum kokpit ekibinden tutun da kabin ekibine kadar basarılı bir hazırlıklı emergency yaşanmış fakat unutmamalıyız ki biz turk pilotlarının da bu şekilde iniş yapmışlıgı vardır hemde daha zor şartlarda mesela bu ucagın burun iniş takımı açılmamıştır iniş için rule kaçırma riski yoktur ama gecen sene afganistanda yaşanan bir kargo uçagının ama gikmesi inişten sonra kırılmıştır ve uçuş ekibi başarılı bir iniş gerçekleştirmiştir devamında uzun seneler önce birgen havayollarına ait bir boing 737-200 uçagının ana dikmesi acılmamıştır ve ekip full yolcu ile kimsenin burnu kanamadan başarılı bir iniş yaptılar türk pilotlarına örnek olarak başkalarını gösterirken bunları unutmamak lazım :)
  • çok güzeldi, kutlarım.... içimizdeki irlandalılar hemen saldırmayın bizimkilere, siz onların eline su dökebilirmisinizde eleştiriyorsunuz hemen!!
  • hawacılık tarihine geçmeleri lazım bu kaptanların süperdi gerçekten tebrikler...
  • HARİKAA..
  • Erdogan TÜRKER kaptanım sıze rakıp cıkmıs dıyeceğim ama ne yazıkki siz emekli oldunuz..Gercekten bravo.
  • pilotlar cok ustaca inis yapmis ebrik etmek lazim
  • Tebrikler kaptana, mükemmel bir iniş yapmış. O kütlede bir uçağı o şekilde indirmek inanılmaz bir kabiliyet gerektirir. Tebrikler.!!!
Geçtiğimiz hafta IR-742 sefer sayılı Moskova Sheremetyevo - Tahran Imam Khomeini seferini yapan Iran Air'e ait 727-200 tipi yolcu uçağının iniş takımlarında arıza çıkmış, 94 yolcunun bulunduğu uçak piste ön dikmesi kapalı olarak iniş yapmıştı. Kimsenin yaralanmadığı olay kameralara saniye saniye böyle yansıdı..

İŞTE PİLOTLARIN MEHRABAD HAVALİMANI'NA USTACA YAPTIĞI İNİŞ
 
İŞTE O İNİŞ

Yorumlar Tüm Yorumlar (37)

Misafir ~ 13 yıl önce
Bu şirketi duymuşsunuzdur sanrım, 1990 yılında B727 uçağının ana dikmesi açılmadı , Kaptan Koray Özer Atatürk havalimanına öyle bir iniş gerçekleştirdiki , aynen böyle kimsenin burnu kanamadığı gibi Koray kaptanımda Avrupa sivil havacılık otoritelerinden böylesi bir durumda en az zararla inen kaptan olarak ödül aldı. uçağın teknisyenide Akın Özden , kabinden balta ile zemin panellerini parçalayarak dikmeyi uplock tan kurtarmak istemişti hatta

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Öncelikle inişinden dolayı o kaptanı kutlarım. Hakikatende destan yazmış. Arkadaki 747 ler kimin diye sormuş bir arkadaş sanırım World Airways'ın..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
diyecek laf yok tebrik etmek lazım sadece..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
inişi yapan ekibi kutlamak lazım sonuç ta emergency bir durum kokpit ekibinden tutun da kabin ekibine kadar basarılı bir hazırlıklı emergency yaşanmış fakat unutmamalıyız ki biz turk pilotlarının da bu şekilde iniş yapmışlıgı vardır hemde daha zor şartlarda mesela bu ucagın burun iniş takımı açılmamıştır iniş için rule kaçırma riski yoktur ama gecen sene afganistanda yaşanan bir kargo uçagının ama gikmesi inişten sonra kırılmıştır ve uçuş ekibi başarılı bir iniş gerçekleştirmiştir devamında uzun seneler önce birgen havayollarına ait bir boing 737-200 uçagının ana dikmesi acılmamıştır ve ekip full yolcu ile kimsenin burnu kanamadan başarılı bir iniş yaptılar türk pilotlarına örnek olarak başkalarını gösterirken bunları unutmamak lazım :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
çok güzeldi, kutlarım.... içimizdeki irlandalılar hemen saldırmayın bizimkilere, siz onların eline su dökebilirmisinizde eleştiriyorsunuz hemen!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
hawacılık tarihine geçmeleri lazım bu kaptanların süperdi gerçekten tebrikler...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
HARİKAA..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Erdogan TÜRKER kaptanım sıze rakıp cıkmıs dıyeceğim ama ne yazıkki siz emekli oldunuz..Gercekten bravo.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
pilotlar cok ustaca inis yapmis ebrik etmek lazim

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Tebrikler kaptana, mükemmel bir iniş yapmış. O kütlede bir uçağı o şekilde indirmek inanılmaz bir kabiliyet gerektirir. Tebrikler.!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000