19 Haziran 2012, Salı 14:34:47

İŞTE İDEAL UÇAK...

Avrupa’nın bir numaralı uçak bileti arama motoru Skyscanner, sunduğu konfor ile “İdeal Uçak” olarak nitelendirilen “Boeing 787 Dreamliner” adlı uçağın, yakın zamanda Avrupa’da seferlerine başlayacağının duyurulmasının ardından, yolcuların bir uçakta olmasını istedikleri özellikleri ortaya çıkarmak için bir anket gerçekleştirdi...
  • bekarlara özel oturma yerleri nasıl oluyormuş??

1000’den fazla yolcunun hayallerindeki uçağı tanımladıkları anket sonuçlarına göre; “İdeal Uçak”ta masaj koltuklarından kapsül tipi yatak odalarına, bekârlar için özel oturma bölümlerinden çocuklar için ses geçirmez özel bölümlere kadar pek çok konfor olmalı.

Seyahat etmek isteyenlere 1000’i aşkın havayolunun milyonlarca rotası için en ucuz uçak bileti alternatiflerini sunan Skyscanner, internet sitesi üzerinden yürüttüğü “İdeal Uçak” anketinin sonuçlarını açıkladı. Anket sonuçlarına göre; Boeing’in yeni uçağı Dreamliner’ın sunduğu geniş pencereler veya LED ışık teknolojisi yolcular için tek başına yeterli değil. Seyahat severlere göre, “İdeal Uçak”ta bundan çok daha fazlasının olması gerekiyor.

Yolcular kapsül tipi yataklarda rahat bir yolculuk istiyor

Ankete katılan seyahat severler, kendi “İdeal Uçak’’larında uzun yolculuklar için en çok “kapsül tipi yatakları” (yüzde 20 oranla) görmek isterken, çocuklar ile beraber yolculuk etmenin zorlukları da anketin sonuçlarına yansıyor. Ankete katılanların yüzde 18’i hayallerindeki uçaklarda çocuklar için ses geçirmeyen bölümlerin olmasını arzu ederken yüzde 8’i de çocukların tekmeleyemeyecekleri koltuklarda seyahat etmek istiyor.

Masaj yaptırarak uçmak, yolcuların hayallerini süslüyor

Yolcuların “İdeal Uçak’’larında rahat bir yolculuk için tercih ettikleri bir diğer imkân da masaj koltukları. Ankete katılanların yüzde 8’i kan dolaşımını hızlandırarak yolculuğun verdiği yorgunluğu azaltacak masaj koltuklarını uçaklarda görmek istiyor. Ankete katılanların yüzde 5’i de, e-postalarını kontrol etmek ve internette gezinebilmek için, ücretsiz iPad kullanım hizmetini de ideal uçaklarının vazgeçilmezi olarak görüyor.

Yolcular şeffaf tavan ve taban ile gökyüzünün tüm güzelliklerini yaşamak istiyor

Skyscanner’ın anket sonuçlarına göre, ankete katılanların yüzde 5’i hayallerindeki uçağın tavanının ve tabanının şeffaf olmasını isterken, yüzde 4’ü bekâr yolcular için daha sosyal bir ortamda seyahat edebilecekleri, bekârlara özel oturma bölümleri istiyor. Ankete katılanlar ayrıca duş, uçağın içerisinde film izleyebilecekleri bir sinema salonu ve sadece kokteyllerin sunulduğu bir kokteyl barı da “İdeal Uçak”larında görmek istiyor.

Ankete Katılanların “İdeal Uçak”larında En Çok İstedikleri 10 Özellik

1.      Kapsül tipi yatak odaları: % 20
2.      Çocuklar için ses geçirmeyen bölmeler: % 18
3.      Çocukların tekmeleyemeyecekleri koltuklar: % 8
4.      Masaj koltukları: % 8
5.      Ücretsiz iPad kullanım hizmeti: % 5
6.     Şeffaf taban ve tavan: % 5
7.      Bekârlar için özel oturma yerleri:  % 4
8.     Duşlar: % 4
9.     Sinema: % 3
10.  Kokteyl bar: % 2

İŞTE İDEAL UÇAK...

Yorumlar

kalpli malpli ~ 12 yıl önce
bekarlara özel oturma yerleri nasıl oluyormuş??

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000