18 Temmuz 2008, Cuma 17:37:36

İSTANBUL'A HELİKOPTER PARK ALANI

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Meclisi, hava ulaşımının etkinleştirilmesi amacıyla Başkanlığın uygun göreceği yerlere helikopter park alanı yapılmasını onayladı.

İBB Meclisi toplantısında, İstanbul'un 2010 Avrupa Kültür Başkenti organizasyonu çerçevesinde gerçekleştirilecek etkinliklere hazırlık teşkil etmesi, turizm açısından bir çekim merkezi olan İstanbul'un tarihi, kültürel ve doğal zenginliklerinin havadan izlenebilmesi, iş adamları ve yatırımcıların hızlı ve zaman tasarrufu sağlayan bir ulaşım aracı olan helikopterleri tercih etmesi ve hava ulaşımının etkinleştirilmesi amacıyla Başkanlık Makamı'nın uygun göreceği yerlere helikopter park alanı yapılması oy birliği ile kabul
edildi.

Rapora ilişkin söz alan Büyükşehir Belediye Meclisinin CHP'li üyesi Engin Erkin, helikopterin çok gürültülü bir araç olduğuna dikkati çekerek, "Bu gürültü konusunu bertaraf etmek için belediyenin ne gibi tedbir alacağını doğrusu merak ediyorum. Bu tip yerlerin mesken alanların dışında tertip edilmesi lazım" dedi.

Bu konuda uyarmak istediğini dile getiren Erkin, "Aksi takdirde karşıyım. Belediye'nin yer seçiminde çok dikkat etmesi lazım" diye konuştu.

Sivil havacılık sektörünün gelişmesi, güvenli ve yönetmeliklere uygun helikopter park alanlarının oluşturulması ve işletiminin gerekli kılındığının dile getirildiği raporu ilişkin komisyonun, "Başkanlık Makamı'nca uygun görülecek yerlere helikopter park alanları yapılması ve 5 yıl süre ile aylık gelirinin yüzde 50'sinin İstanbul Büyükşehir Belediyesine ödenmesi şartı ile bu yerlerin işletilmesinin İstanbul Otopark İşletmeleri A.Ş'ye (İSPARK) verilmesi 5216 sayılı Kanun'un 26. maddesi uyarınca komisyonumuzca uygun görülmüştür" görüşü beyan edildi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi, bu toplantının ardından 8 Eylül 2008 tarihine kadar tatil edildi.

İSTANBUL'A HELİKOPTER PARK ALANI

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000