17 Aralık 2018, Pazartesi 14:17:39

İstanbul Havalimanı çalışanlarına konut müjdesi

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Kanal İstanbul Projesi kapsamında Türk Hava Yolları (THY) ile Emlak Konut'a ait 3 milyon 600 bin metrekarelik alanda İstanbul Havalimanı çalışanları için ilk etapta 7 bin konut yapılacağını bildirdi.
  • Mühendislere neden veriomuş acaba ne kadar saçma vede yetersiz bir düşünce kim başarılı ise kim kendini geliştirdiyse o işe girer ona imkan sağlanır adam barajı geçip dandik bir ilde mühendislik okuduysa 200.000 de ilk 500 e giren boğaziçi işletme okuyan adamla birmi yani tamamiyle boş bir düşünce ayrıca THY kedini bozdu diyor ondanmı sürekli gelişen bir firma saçmalamanın daniskası
  • Kaptanlara f/o lara hak falan verilmesin bunların zaten evleri var babadan kalma. paraları coktur bunların. yesilkoyde oturmaya devam etsinler. biz tgsliler olarak oncelik alalım cogumuzun calisma sartları belli.
  • Neden tgs de Yok bu projede acaba üvey evlat ondan mi
  • Ustam Başmüdür olacak İga da dertler bitecek
  • Bu konutların fiyatları ne olacak. Öncelik kimlere verilecek.
  • Umarım villa tarzında olurlar da değerli kaptanlarımız apartman köşelerine tıkılmak zorunda kalmazlar maazallah! Ne o öyle FA gibi...
  • Evleri sadece mühendislere versinler, THY çok bozdu eskiden sadece mühendisler olurdu, ayrıca kabine de mühendis alsınlar. Kabin memurluğu mühendisliği açılsın, su ürünleri varsa o da olur.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Kanal İstanbul Projesi kapsamında Türk Hava Yolları (THY) ile Emlak Konut'a ait 3 milyon 600 bin metrekarelik alanda İstanbul Havalimanı çalışanları için ilk etapta 7 bin konut yapılacağını bildirdi.

Kurum, Birleşmiş Milletler İklim Değişikliği Çerçeve Sözleşmesi 24. Taraflar Konferansı'na (COP24) katılmak için gittiği Polonya'nın Katoviçe kentinde gazetecilere Kanal İstanbul Projesi'ne ilişkin değerlendirmelerde bulundu.    

Kurum, gazetecilerin Kanal İstanbul Projesi kapsamında offshore finans merkezi adası yapılıp yapılmayacağına ilişkin sorusu üzerine, "Biz, öncelikli olarak, Kanal İstanbul Projesi'ne yoğunlaştık. Kanal İstanbul'un 1/100.000 ölçekli planları hazır, bunları yayımlamadık ama hazır. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığımız da ihale sürecini yürütüyor. İhaleye esas olmak üzere onlar bize belli noktalar verdiler. Buraların alt ölçekli planları da bitiyor. Yani 5000'lik, 1000'lik planları da çalışılıyor." diye konuştu.    

Kanal İstanbul güzergahı içinde yapılacak düzenlemelere ilişkin bilgi veren Kurum, "Buranın master planı yapılırken, bölgesel olarak finans adası, fuar alanı, üniversite alanı, yerleşim alanı gibi bir çok alanlarda çalışmalar da yaptık. Belki bu süreçte önceliğimiz bizim Kanal İstanbul Projesi olduğu için oraya yoğunlaşıyoruz. İleriki süreçte bu çalışmalar daha çok ön plana çıkacak." ifadelerini kullandı.    

Proje kapsamında yaklaşık 500 bin kişilik bir nüfus öngörüldüğüne dikkati çeken Kurum, buraya yapacakları konut projelerini aynı zamanda İstanbul'un deprem dönüşümünde rezerv konut olarak kullanmak istediklerini belirtti.     

"İLK ETAPTA YAKLAŞIK 7 BİN CİVARINDA KONUT PROJEMİZ VAR"

Kurum, bu projelerin Türk kültürüne ve mimarisine uygun, yatay yapılaşmış ve estetik projeler olmasını istediklerini vurgulayarak, şöyle konuştu:    

"Şehir meydanlarının olduğu, meydanların etrafında camiler, yeşil alanlar, sosyal alanların yerleştiği örnek bir proje olsun istiyoruz hatta bunun belki bir kısım örneğini de Türk Hava Yolları (THY) ile Emlak Konut'un beraber 3 milyon 600 bin metrekarelik bir alanı var, orada yapacağız. İnşallah ilk yerleşimi de orada, 3. Havalimanında çalışanlara yapacağımız, ilk etapta yaklaşık 7 bin civarında konut projemiz var. Bunun da inşallah Şubat ayında ihalesini gerçekleştirmeyi planlıyoruz."    

Projenin detaylarına ilişkin bilgi veren Bakan Kurum, "Bu projede zemin artı 4'ü geçmeyecek. Örnek bir proje olacak ve 3. Havalimanında çalışanların erişiminin kolay olduğu bir proje olarak karşımıza çıkacak." dedi.

İstanbul Havalimanı çalışanlarına konut müjdesi

Yorumlar Tüm Yorumlar (9)

KRAL ~ 5 yıl önce
Mühendislere neden veriomuş acaba ne kadar saçma vede yetersiz bir düşünce kim başarılı ise kim kendini geliştirdiyse o işe girer ona imkan sağlanır adam barajı geçip dandik bir ilde mühendislik okuduysa 200.000 de ilk 500 e giren boğaziçi işletme okuyan adamla birmi yani tamamiyle boş bir düşünce ayrıca THY kedini bozdu diyor ondanmı sürekli gelişen bir firma saçmalamanın daniskası

Yanıtla

Kalan karakter 1000
TGs ~ 5 yıl önce
Kaptanlara f/o lara hak falan verilmesin bunların zaten evleri var babadan kalma. paraları coktur bunların. yesilkoyde oturmaya devam etsinler. biz tgsliler olarak oncelik alalım cogumuzun calisma sartları belli.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Bize yokmu ~ 5 yıl önce
Neden tgs de Yok bu projede acaba üvey evlat ondan mi

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Çekici ~ 5 yıl önce
Evet TGS den bir arkadaş yine yolda öldü hani haberleri yok kapatın sayfayı
İşçi ~ 5 yıl önce
Ne müjdesi, sanki bedava konut dağıtıyorlar
Usta ~ 5 yıl önce
Ustam Başmüdür olacak İga da dertler bitecek

Yanıtla

Kalan karakter 1000
7 bin ~ 5 yıl önce
Bu konutların fiyatları ne olacak. Öncelik kimlere verilecek.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Varancı ~ 5 yıl önce
Umarım villa tarzında olurlar da değerli kaptanlarımız apartman köşelerine tıkılmak zorunda kalmazlar maazallah! Ne o öyle FA gibi...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Mühendis 2999 ~ 5 yıl önce
Evleri sadece mühendislere versinler, THY çok bozdu eskiden sadece mühendisler olurdu, ayrıca kabine de mühendis alsınlar. Kabin memurluğu mühendisliği açılsın, su ürünleri varsa o da olur.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000