20 Mayıs 2016, Cuma 08:45:07

İstanbul Havacılık Akademisi'ne SHY-UHU yetkisi

İstanbul Havacılık Akademisi, 16 Mart 2016 tarihinde Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü’nden SHY-UHU olarak yürürlüğe giren Uçuş Harekat Uzmanı Lisans yönetmeliğine göre eğitim yetkisi alan ilk kurum olma unvanını aldı.

Özel Hızlı Havacılık ve Eğitim A.Ş’ye bağlı, havacılık eğitim kuruluşu İstanbul Havacılık Akademisi, 16 Mart 2016 tarihinde Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü’nden SHY-UHU olarak yürürlüğe giren Uçuş Harekat Uzmanı Lisans yönetmeliğine göre eğitim yetkisi alan ilk kurum olma unvanını aldı.

Türk Sivil Havacılık camiasında adından sıkça söz ettiren Özel İstanbul Havacılık Akademisi, eğitim yetkilerine bir yenisini daha ekleyerek eğitim yelpazesini genişletmeye devam ediyor. Alanında uzman eğitmenleri ve yenilikçi eğitim anlayışı ile Sektörde emin adımlarla ilerleyen kurum, İstanbul Havacılık Akademisi farkı ile Uçuş Harekat Uzmanlığı Eğitimi’ni kursiyerler ile buluşturuyor.

4 ay süren eğitime adayların katılım sağlayabilmesi için Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü’nün belirlemiş olduğu minimum kriterleri yerine getirmeleri gerekiyor. Adayların, IELTS, TOEFL ve YDS sınavlarında belirtilen dil yeterliliklerini sağlamaları, en az önlisans mezunu olmaları ve 21 yaşını doldurmuş olmaları aranan şartlar dahilinde yer alıyor. Dil yeterliliklerini sağlayamayan adaylara İngilizce Eğitim ve Havacılık İngilizcesi Eğitimi Kurum tarafından ayrıca verilmekte olup, kariyerine bu alanda devam etmek isteyen gençleri eğitim hayatları boyunca yönlendirmeye ve kariyer mentorluğu yapmaya devam ediyor.

Teorik ve Pratik bilgilerin bir gergef halinde sunulduğu eğitim programında, adaylar toplamda 425 saatlik eğitim programını bitirdiklerinde Sivil Havacılık ve Genel Müdürlüğü sınavlarına sertifikasyon için yönlendiriliyor.

İstanbul Havacılık Akademisi'ne SHY-UHU yetkisi

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000