24 Kasım 2010, Çarşamba 08:21:45

İş seyahatlerine yapılan harcamalar artıyor

İngiltere'de yapılan bir araştırma, İngilizlerin iş seyahatlerinde geçen yıllara oranla daha fazla harcama yaptığını ortaya koydu. Her ne kadar şirketler, söz konusu seyahatler için bazı kısıtlamalar getirse de araştırmaya göre yapılan harcamalardaki bu artış, gelecek yıllarda da sürecek.
İngiliz otel rezervasyon sitesi HRS'in yaptığı araştırmaya göre, İngilizlerin iş seyahatlerinde yaptıkları harcamalar son iki yılda yüzde 3 arttı ve araştırma sonucunda, bu artışın devam edeceği öngörüldü. 
 
HRS, araştırma yaptığı şirketlerde, önümüzdeki iki yılda iş seyahatlerinde yapılacak harcamaların artacağını ortaya koydu. 
 
Son 12 ayda, iş seyahatleri için uçuşlara 2.4 milyon, otellere 1.3 milyon, tren yolculuğuna 700 bin sterlin harcama yapıldı. 
 
Harcamalarda artış olmasına rağmen, araştırmaya göre, şirketler seyahat sınıflarında kısıtlamaya da gitti. 
 
Buna göre firmaların yüzde 49'unun iş seyahatine çıkacak çalışanlarına aldığı ekonomi sınıfı uçak bileti sayısı, 2009 yılına göre yüzde 9 daha fazla oldu. 
 
Buna ek olarak şirketlerin yüzde 20'si dört yıldızlıdan daha lüks otellere rezervasyon yaptırmıyor. Şirketlerin yüzde 83'ü kıdem durumuna bakmaksızın bu kısıtlamaları, iş seyahatine çıkacak tüm çalışanlarına uyguluyor. 
 
2011'DE İŞ SEYAHATİ SAYISI 2010'U ARATMAYACAK 
 
Deloitte firmasının yaptığı başka bir araştırmada; iş seyahatine çıkan İngilizlerin yüzde 71'i, 2011'de de 2010'a göre aynı sayıda ya da daha fazla iş seyahatine çıkacağını belirtti. Araştırmaya katılanların yüzde 21'i ise 2010'a göre 2011'de daha az iş seyahatine çıkacağını dile getirdi. 
 
İş seyahatlerine yapılan harcamalar artıyor

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000