01 Şubat 2011, Salı 08:01:02

İRAN, UZAYA İNSAN GÖNDERECEK!

İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad, on yıl içinde uzaya insan göndereceklerini söyledi.
  • bence türkiye amerikanın emrinden çıkıp irana yakınlaşmalı. ayrıca, kendi arabamızı yapalım diyen siyasiler, öncelikle beyin göçünü engelleyin, bilim üreten insanlara değer verin, bl imkan verin ki burda kalsınlar.
  • Ben Ahmedinejad'taki bu fazlaca olan cesareti onun ya rahatsız olmasına yada birşeylere güvenmesine yada Gerçekten amerikanın ortadoğuyu karıştırmak için birgün kullanacağı adamı olmasına bağlıyorum.Adam rest çekiyor kimse birşey demiyor.Günü gelecek Ahmedinejadın gerçek yüzü ortaya çıkacaktır.Gereğinden fazla mütevazilik bile şüphe uyandırırken asabiyet hayli hayli uyandırıyor.
  • ...Gardas giderken benide alin.Size orada lahmacun yaparim.
  • portakalı soysa başucuna koysa, tayyibi uzayda unutsa...
  • helal olsun.kendisini dünyanın patronları zannedenlere karşı dik duruşu iran,venezuela,bolivya gibi ülkeleri gönlümüzde farklı biryere koyuyor.bizde ülkemizin potansiyelini,prangalarımızdan kurtularak ortaya koyabilmeliyiz.keşke bu duruşla türkiye iran olsa...
  • Hellal olsun...
  • Ne güzel! Tüm mollaları toplar uzaya gönderirler tanrılarına ve Hümeyni'ye yakın olsunlar diye.
Ahmedinejad, ülkenin en büyük Uzay Laboratuvarı'nın dünkü açılışında yaptığı konuşmada, uzay ve havacılık alanındaki çalışmalara daha fazla önem verilmesi, bilim adamlarının desteklenmesi için tüm imkanların seferber edilmesi gerektiğini belirtti.

Uzay ve havacılık alanında iyi sonuçlar elde ettiklerini kaydeden Ahmedinejad, İranlı bilim adamlarının uzay çalışmalarında en üst noktalara ulaşmanın mümkün olduğunu gösterdiklerini ifade etti.

Ahmedinejad, uzay çalışmalarının süreceğini söyledi ve ''On yıl içinde uzaya insan gönderebilecek duruma geleceğiz'' dedi.

İran, içinde bazı küçük canlıların bulunduğu ilk kapsülü "Kavoşger-3" adlı roketle 3 Şubat 2010'da uzaya göndermişti.

"Sefir" adlı ilk yerli uydu taşıyıcısını 17 Ağustos 2008'de fırlatan İran, "Ümit" adlı ilk yerli haberleşme uydusunu da "Sefir-2" uydu taşıyıcısıyla 3 Şubat 2009'da başarıyla fırlatmıştı.

İlk haberleşme uydusunun fırlatıldığı tarihi, "Uzay Günü" olarak ilan eden İran, öncelikli programlarının ilk astronotu uzaya göndermek olduğunu açıklamıştı.

İRAN, UZAYA İNSAN GÖNDERECEK!

Yorumlar Tüm Yorumlar (7)

Misafir ~ 13 yıl önce
bence türkiye amerikanın emrinden çıkıp irana yakınlaşmalı. ayrıca, kendi arabamızı yapalım diyen siyasiler, öncelikle beyin göçünü engelleyin, bilim üreten insanlara değer verin, bl imkan verin ki burda kalsınlar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Ben Ahmedinejad'taki bu fazlaca olan cesareti onun ya rahatsız olmasına yada birşeylere güvenmesine yada Gerçekten amerikanın ortadoğuyu karıştırmak için birgün kullanacağı adamı olmasına bağlıyorum.Adam rest çekiyor kimse birşey demiyor.Günü gelecek Ahmedinejadın gerçek yüzü ortaya çıkacaktır.Gereğinden fazla mütevazilik bile şüphe uyandırırken asabiyet hayli hayli uyandırıyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
...Gardas giderken benide alin.Size orada lahmacun yaparim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
portakalı soysa başucuna koysa, tayyibi uzayda unutsa...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
helal olsun.kendisini dünyanın patronları zannedenlere karşı dik duruşu iran,venezuela,bolivya gibi ülkeleri gönlümüzde farklı biryere koyuyor.bizde ülkemizin potansiyelini,prangalarımızdan kurtularak ortaya koyabilmeliyiz.keşke bu duruşla türkiye iran olsa...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Hellal olsun...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Ne güzel! Tüm mollaları toplar uzaya gönderirler tanrılarına ve Hümeyni'ye yakın olsunlar diye.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000