13 Aralık 2008, Cumartesi 17:32:19

Iraklı mülteciler uçakta olay çıkardı

İngiltere’ye iltica talepleri reddedilen Iraklı 49 kürdün, kendilerini Kuzey Irak’a geri taşıyan bir uçağın uçuşunu engellemek için başlarını kabin içine vurdukları belirtildi

İltica talepleri reddedilen kürtlerin, uçakta kendilerini yaralamaya çalıştığı ifade edildi. Bir kişinin midesini kanattığı kaydedildi. İngiliz The Guardian gazetesinin haberine göre, Kuzey Iraklı kürtleri taşıyan uçak, henüz Londra yakınlarındaki Stansted Havaalanı’ndan kalkmadan önce iki kişi kendine zarar verdi ve hastaneye kaldırıldı.

23 saat sonra Londra’ya

Yolculuk esnasında da Iraklı kürtlerin başlarını kabin camlarına vurarak kanattıkları, kendilerine zarar vererek uçak içerisinde kargaşa yarattıkları, bu şekilde uçuşu engellemek istedikleri kaydedildi.
Uluslararası Iraklı Mülteciler Federasyonu yetkilisi Dashty Cemal, 49 Iraklı'yı sınır dışı etmek üzere Fransız Havayolları’ndan kiralanan uçağın Stansted Havaalanı’ndan kalktığını doğruladı.

Cemal, “Uçağın Türkiye üzerinden Erbil’e gittiğini, ancak, burada iniş izni alamadığını, Erbil üzerinde birkaç tur attıktan sonra, önce Türkiye’ye, sonra Romanya’ya yönlendirildiğini” söyledi.
Iraklıların, 23 saat süren yolculuğun ardından İngiltere’de yeniden mülteci kamplarına gönderildiği belirtildi.

Uçuşun pazar günü tekrarlanacağı öne sürüldü.

Iraklı mülteciler uçakta olay çıkardı

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000