27 Mart 2009, Cuma 08:36:59

İnsansız uçakların yeni hedefleri belirlendi

ABD ve Pakistan istihbaratının, sorunlu Pakistan-Afganistan sınırında insansız uçaklarla vurulacak yeni hedefler listesini hazırladığı belirtildi.

Wall Street Journal gazetesinin haberine göre İslamabad yönetimi, insansız uçakların hava saldırılarını aşırıcı militanları da kapsayacak şekilde genişletmek istiyor. Pakistan'ın Afganistan sınırı yakınında insansız uçaklarla düzenlenen saldırılarda şimdiye kadar El Kaide ve Taliban hedefleri vuruluyordu. Saldırılar, sıklıkla masum sivilleri öldürdüğü iddiasıyla Pakistan ve Afganistan'da ağır eleştirilere maruz kalıyor.

Bu arada Pakistan'ın Kuzey Veziristan bölgesinde, ABD'ye ait olduğu sanılan bir insansız uçaktan düzenlenen füze saldırısında en az 4 kişinin öldüğü bildirildi. Pakistanlı istihbarat yetkililerinin verdiği bilgiye göre, Mir Ali kasabası yakınlarındaki bir eve iki füzenin isabet etmesi sonucu 4 kişi hayatını kaybetti. Güney Veziristan bölgesinde saatler önce düzenlenen benzer saldırıda, hedef alınan iki araçtaki 4'ü militan olmak üzere 7 kişi yaşamını yitirmişti.

Yetkililer, insansız uçak saldırılarının, ABD Dışişleri Bakanlığının, Veziristan'da üslenen 2 El Kaide militanının yerini gösterecek ya da yakalanmasına yardımcı olacak bilgiye 5 milyon dolar ödül vaat etmesinden sonra düzenlendiğine dikkat çekiyor.

İnsansız uçakların yeni hedefleri belirlendi

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000