15 Aralık 2011, Perşembe 13:50:54

İNSAN FAKTÖRÜ - PSİKOLOJİ

AirportHaber köşeyazarı Erdal Gülmez, bu hafta ki yazısında insan faktörü konusunu psikoloji açısından inceledi. Beynimizin çok ilginç özellikleri ve insan davranışlarını havacılık açısından bakılan yazıda , bilinçli olmaz isek zamanla yaptığımız işlerin sıradanlaşacağı irdeleniyor.
  • Eee. Evli olsanız denmemiş. Süpermenin arkadaşı olsanız denmiş. Süre ile konu beraber bağlantılı. Yoksa evlilik tüm formül ve kabulleri çürüten bir gerçek.
  • yaptığınız işin sıradanlaşmasıdır, bu özen eksikliğini getirir.
  • Neden 10 yıl, evleneli 10 yıl oldu ben kocama alışmadım hala
İnsan faktörü konusunu 3 bölüme ayırarak ilk iki bölüm olan normlar ( sosyolojik etkiler ) ve fizyoloji konularını geçen haftalarda yazmıştım. Bu yazı da son bölüm olarak insan faktörünün psikolojik etkenler kısmını yazmaya çalışacağım,takdir edersiniz ki bu çapta bir konuyu bihakkın bilmek ve aktarmak mümkün değil bununla birlikte “ bir şey bütünüyle yapılamaz ise de tamamen terk etmek doğru değildir “ ilkesince bu kadarıyla da olsa paylaşmakta fayda mülahaza ettim/ediyorum.

AirportHaber köşe yazarı Erdal Gülmez'in köşe yazısının tamamı için tıklayınız...



İNSAN FAKTÖRÜ - PSİKOLOJİ

Yorumlar

Misafir ~ 12 yıl önce
Eee. Evli olsanız denmemiş. Süpermenin arkadaşı olsanız denmiş. Süre ile konu beraber bağlantılı. Yoksa evlilik tüm formül ve kabulleri çürüten bir gerçek.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
yaptığınız işin sıradanlaşmasıdır, bu özen eksikliğini getirir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Neden 10 yıl, evleneli 10 yıl oldu ben kocama alışmadım hala

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000