10 Şubat 2011, Perşembe 10:16:55

İNİŞ TAKIMI AÇILMAYINCA...

Yeni Zelanda’da iç hat seferi yapan DHC-8-300 tipi bir uçak ön iniş takımları açılmayınca gövde üzeri indi. Korku dolu anların yaşandığı olay saniye saniye kaydedildi.
  • dun de yazdim bir baska yorumcuya bunlar asagilik kompleksinin yansimalari.Turk olsaydi ne olurmus.Sen kendini begenmez hakir gorursen el seni ne yapsin?
  • Kendimizi aşağılamayı ne de çok severiz yıllardır , özgüvensiz bir milletiz, ama emin olun Pilot Türk olsa aynı şekilde inerdi . Kendi milletimize güvenelim lütfen !
  • Yine inis takimlari ve yine Dash-8. Sorunlari gideremediler bi türlü. Halbuki cok güzel, rahat ve ekonomik bir ucak. Türk olsaydi diyen arkadasada tek bir sözüm var. Ne mutlu türküm diyene!
  • Flight simulator'da çok mu gördün, ha canım .......
  • "If everybody on board walks away, then it is a good landing; if you can still use the A/C, then it is a perfect landing". Bu tanimlamaya gore bu bir 'good landing'.:-) Bence basarili ve sogukkanlilikla yapilmis bir inis... Pilotu tebrik etmek lazim. 'Turk pilot olsaydi pistten cikip herkesi oldururdu' diyen arkadasa da katilmiyorum, kendimizi bu kadar kucuk gormeyelim lutfen. Hatalarimizi gorup duzeltmeye calisalim, ama kendimizi kucuk gormeyelim (ama bir diger yandan dev aynasinda da gormeyelim).
  • Türkler kovalasın seni inşallah
  • dağa taşa cıkardı.41 kişiyide rahmetli ederdi!
  • Dash-8...bunu hep yapar :)
Yeni Zelanda’da Air New Zeland adına uçuş yapan Air Nelson adlı şirkete ait Bombardier Dash 8 tipi uçak, Blenheim Havaalanı’nda gövde üzeri iniş yaptı. Hamilton-Wellington seferini yapan uçakta 41 yolcu ve 3 mürettebat bulunuyordu.

Uçağın kaptan pilotu, yaklaşma sırasında burun iniş takımlarını açmak istedi. Ancak, arıza yüzünden bir türlü iniş takımları açılmadı. Kule ile irtibata geçen pilot, gövde üzeri iniş yapacağını bildirdi. Pistte itfaiye ve ambulans ekipleri olası bir acil duruma karşı tüm önlemlerini aldı.

Uçak, 1425 metre uzunluğundaki 06/24 pistine yumuşak bir iniş yaptı. Bir süre arka iniş takımları üzerinde ilerleyen uçak, hızını iyice yavaşlattıktan sonra burun kısmını piste koydu. Bu halde metrelerce sürüklenen uçak, pist sonunda durmayı başardı. Yolcular ve mürettebat hızlı uçaktan tahliye edildi. Büyük faciayla sonuçlanabilecek olayda şans eseri kimsenin burnu dahi kanamadı.

İşte saniye saniye kameralara yansıyan o anlar:


©AirportHaber.com
İNİŞ TAKIMI AÇILMAYINCA...

Yorumlar Tüm Yorumlar (8)

Misafir ~ 13 yıl önce
dun de yazdim bir baska yorumcuya bunlar asagilik kompleksinin yansimalari.Turk olsaydi ne olurmus.Sen kendini begenmez hakir gorursen el seni ne yapsin?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Kendimizi aşağılamayı ne de çok severiz yıllardır , özgüvensiz bir milletiz, ama emin olun Pilot Türk olsa aynı şekilde inerdi . Kendi milletimize güvenelim lütfen !

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Yine inis takimlari ve yine Dash-8. Sorunlari gideremediler bi türlü. Halbuki cok güzel, rahat ve ekonomik bir ucak. Türk olsaydi diyen arkadasada tek bir sözüm var. Ne mutlu türküm diyene!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Flight simulator'da çok mu gördün, ha canım .......

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
"If everybody on board walks away, then it is a good landing; if you can still use the A/C, then it is a perfect landing". Bu tanimlamaya gore bu bir 'good landing'.:-) Bence basarili ve sogukkanlilikla yapilmis bir inis... Pilotu tebrik etmek lazim. 'Turk pilot olsaydi pistten cikip herkesi oldururdu' diyen arkadasa da katilmiyorum, kendimizi bu kadar kucuk gormeyelim lutfen. Hatalarimizi gorup duzeltmeye calisalim, ama kendimizi kucuk gormeyelim (ama bir diger yandan dev aynasinda da gormeyelim).

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Türkler kovalasın seni inşallah

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
dağa taşa cıkardı.41 kişiyide rahmetli ederdi!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Dash-8...bunu hep yapar :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000