12 Aralık 2014, Cuma 18:35:07

İNGİLTERE'DE SİSTEM ÇÖKTÜ: HAVA SAHASI KAPANDI

Eurocontrol kısa süre önce Londra hava sahasının yerel saatle 19.00'a (TSİ 21.00) kadar kapatıldığını açıklamıştı. Yapılan yeni açıklamada hava sahasının yeniden açıldığı öğrenildi.
  • Bu haberi TV'lerden de izlemiştim. Sektör mensupları için bilhassa Londra bölgesindeki havatrafik ve LHR havalimanı ve özellikle T5 'deki operasyonel hizmetleri yüksek maliyetli yatırımları ve verdikleri hizmetleri açısından da çok üst düzeyde oldukları bilinir. Zaten Avrupa bölge birincisi olmakla bunu da hakediyorlardı. Bütün bunlara rağmen ; Londra/ LHR merkezli benzeri ve farklı sorunların zaman zaman yaşanması ile kaçınılmazlığı ! ilgili birimlerce çokı yönlü olarak araştırılmalı ve gerekli kalıcı önlemler alınmalıdır . Bölgemiz ve ülke havacıları açısından da bir kenara yazılıp pozitif ve negatif yönleri ile yeri geldiğinde değerlendirilmesi gereken bir vakıadır.
  • Sistem çökünce ne oluyor? http://zaytung.com/haberdetay.asp?newsid=268434
  • Teyzemin toplari vardi
  • Airbus A380 üretimine son verme kararı aldı. A350nin üretimine aürlık verilecekmiş. İkinci haber ise Almanyanın en büyük skandal Havalimanı BER 2017 sonunda açılıyor yani bizim 3.Havlimanıyla aynı dönem uyanık almanlar.

Eurocontrol kısa süre önce Londra hava sahasının yerel saatle 19.00'a (TSİ 21.00) kadar kapatıldığını açıklamıştı.

Örgütün internet sitesinde yayınlanan açıklamada, hava sahasının çökmesine İngiltere'nin güneyindeki Swanwick hava trafik kontrol merkezindeki bilgisayarların çökmesinin sebep olduğu kaydedilmişti.

Londra ve yakınında Heathrow, Gatwick, Stanstead, City ve Luton hava alanları var. Londra hava sahasının kısa süre de olsa kapatılmasının tüm Britanya hava trafiğini etkilemesi bekleniyor.

HAVA SAHASI YENİDEN AÇILDI
Ulusal Hava Trafiği Hizmetleri'nin Twitter hesabından "Hava sahası açıldı. Trafik hacmini şu an sistemimizin izin verdiği oranda sınırlı tutuyoruz" denildi.

İngiltere'deki havaalanlarına günde ortalama 7 bin uçak inip kalkıyor. Ulusal Hava Trafiği Hizmetleri'nin verilerine göre, bu hava trafiğinin yarısı Londra'nın havalimanlarında gerçekleşiyor.

Tek başına Heathrow hava alanı yolcu sayısı yüksekliği bakımından Avrupa'da birinci dünyada üçüncü sırada. İngiltere'nin kuzeyindeki Manchester Havaalanı yön değiştiren uçakların inişi için hazırlık yapıyor.

 

İNGİLTERE'DE SİSTEM ÇÖKTÜ: HAVA SAHASI KAPANDI

Yorumlar Tüm Yorumlar (5)

BİLEN ~ 9 yıl önce
Bu haberi TV'lerden de izlemiştim. Sektör mensupları için bilhassa Londra bölgesindeki havatrafik ve LHR havalimanı ve özellikle T5 'deki operasyonel hizmetleri yüksek maliyetli yatırımları ve verdikleri hizmetleri açısından da çok üst düzeyde oldukları bilinir. Zaten Avrupa bölge birincisi olmakla bunu da hakediyorlardı. Bütün bunlara rağmen ; Londra/ LHR merkezli benzeri ve farklı sorunların zaman zaman yaşanması ile kaçınılmazlığı ! ilgili birimlerce çokı yönlü olarak araştırılmalı ve gerekli kalıcı önlemler alınmalıdır . Bölgemiz ve ülke havacıları açısından da bir kenara yazılıp pozitif ve negatif yönleri ile yeri geldiğinde değerlendirilmesi gereken bir vakıadır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Gitti Sistem ~ 9 yıl önce
Sistem çökünce ne oluyor? http://zaytung.com/haberdetay.asp?newsid=268434

Yanıtla

Kalan karakter 1000
:) ~ 9 yıl önce
Teyzemin toplari vardi

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Almansevmeyen ~ 9 yıl önce
Airbus A380 üretimine son verme kararı aldı. A350nin üretimine aürlık verilecekmiş. İkinci haber ise Almanyanın en büyük skandal Havalimanı BER 2017 sonunda açılıyor yani bizim 3.Havlimanıyla aynı dönem uyanık almanlar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Expat Turk ~ 9 yıl önce
Bu habere bu yorumu yapmak icin ne kullandiniz?

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000