30 Mart 2010, Salı 11:41:58

İngiltere A400M'de geri adım attı

İngiltere, üretimi uzun süredir tartışma konusu olan Askeri Nakliye Uçağı A400M projesindeki sipariş adedini, 25 uçaktan, 22 uçağa indirdi.
  • 10 dedik 10 alırız.Güney Afrika'lılar, İngiliz'ler bu işlerden anlamazlar. Bir gün uçacak ama kaç patlayacak bakalım. İlk günden, "ölü balık" dedim ama malesef bu uçağı müdafa edenler çıktı. Hiç bulaşmamamız gerekirdi. Şimdiye kadar alınmış en pahalı uçak olacak herhalde. Olsun, alalım da kaça patlarsa patlasın. Bize çok özel imkanlar sunacak bu teknoloji! Neler katacak neler!
  • Bu projenin geleceği yok her defasında ciddi sorun çıkıyor zaten uçakların teslimat tarihi devamlı erteleniyor her 6 ayda bir. Türkiye de zorunlu olarak bekliyor bekliyor bekliyor, ısrar ediyor da ne zaman gelecek belli değil daha çok bekler. Bu projede bazı parçalar türkiye de üretiliyor da. Neye yarıyor anlamadım..Birilerinin de işine geliyor herhalde projenin devamlı aksaması gecikmesi.Türk hava kuvvetlerinin acil olarak nakliye uçağı alması zorunlu. Daha ne kadar beklenir bilinmez nedir makul süre 2 yıl mı 5 yıl mı 10 yıl mıdır.. döküntü facia casalarla bu iş olmaz neler geldi başımıza bu casa uçaklarından.

İngiltere Savunma Bakanı Bob Ainsworth, yaptığı açıklamada, yeni anlaşmanın, revize bir anlaşma olduğunu ve bu çerçevede 22 uçak alacaklarını kaydetti.

Üye ülkeler, 4,8 milyar Dolar (3,5 milyar avro) daha ilave kaynak aktararak, projenin devamını sağlama yönünde anlaşmışlardı.

Yaklaşık 2 milyar avroluk ek masrafın, satın alınacak uçak adedinin azaltılmasıyla, 1,5 milyar avroluk kısmının da devlet kredileri ile karşılanması bekleniyor.

İngiltere A400M'de geri adım attı

Yorumlar

Misafir ~ 14 yıl önce
10 dedik 10 alırız.Güney Afrika'lılar, İngiliz'ler bu işlerden anlamazlar. Bir gün uçacak ama kaç patlayacak bakalım. İlk günden, "ölü balık" dedim ama malesef bu uçağı müdafa edenler çıktı. Hiç bulaşmamamız gerekirdi. Şimdiye kadar alınmış en pahalı uçak olacak herhalde. Olsun, alalım da kaça patlarsa patlasın. Bize çok özel imkanlar sunacak bu teknoloji! Neler katacak neler!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Bu projenin geleceği yok her defasında ciddi sorun çıkıyor zaten uçakların teslimat tarihi devamlı erteleniyor her 6 ayda bir. Türkiye de zorunlu olarak bekliyor bekliyor bekliyor, ısrar ediyor da ne zaman gelecek belli değil daha çok bekler. Bu projede bazı parçalar türkiye de üretiliyor da. Neye yarıyor anlamadım..Birilerinin de işine geliyor herhalde projenin devamlı aksaması gecikmesi.Türk hava kuvvetlerinin acil olarak nakliye uçağı alması zorunlu. Daha ne kadar beklenir bilinmez nedir makul süre 2 yıl mı 5 yıl mı 10 yıl mıdır.. döküntü facia casalarla bu iş olmaz neler geldi başımıza bu casa uçaklarından.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000