02 Mart 2014, Pazar 07:22:50

İNGİLİZLERİN DEVASA HAVA ARACI "AIRLANDER"

İngiliz bir firma dünyanın en uzun hava aracını üretti. Geleceğin taşıtı olarak görülen ‘HAV304’, Hindenburg felaketinden sonra ortadan kalkan zeplinleri yeniden gündeme getiriyor.
  • Bu zeplin antonovun ikitane motorunu taşisin adimi degistiririm antonov gibi hicbi devasa ucan arac yoltur
  • kalsın abi bu kadar paraya zaten yeterince uçan araç var insani yardım için. Sen şuna gözlem aracı yapacaz milleti havadan fişlie yada şişlicez desene
  • Ya, tamam; güzel olmuşta uçak-zeplin kıyaslaması nedir yani?
  • evet uzun bir balon yapmışlar tebrikler.. :)) AN225 250 ton taşıyabilmekte ve max ağırlıkta 640 ton.. tabi bide üretim yılına bakarsak ki oda 1988 .. ne ile ne kıyaslanıyor arkadaş..!
  • Bu insansız bir hava aracımı?
  • Super basarili buldum. .

İngiltere merkezli “Hybrid Hava Araçları” firması tarafından üretilen dev hava taşıtı büyüklüğüyle dikkat çekiyor. HAV304 adlı araç, 91 metrelik uzunluğuyla, bugüne dek üretilen en uzun uçak olarak bilinen Antonov An-225 kargo uçağından tam 7 metre daha uzun. İngiltere’nin Bedfordshire bölgesinde bir hangarda bulunan ve yarı uçak, yarı balon şeklinde tasarlanan hibrid hava aracı yükselmek için herhangi bir piste ihtiyaç duymuyor.

Üç hafta boyunca hiç iniş gerçekleştirmeden havada kalabilen aracın insani yardım ve gözlem görevleri için kullanılabileceği belirtiliyor. Ünlü müzik grubu Iron Maiden’ın solisti Bruce Dickinson projenin en büyük yatırımcılarından.

50 ton yük taşınabilecek

Dickinson, yeni hava taşıtının “tüm oyunu değiştirebilecek” kapasitede bir araç olduğunu ifade etti. Saatte yaklaşık 160 kilometre hıza ulaşabilen ve düşük karbon salınımına sahip olan araç normal bir kargo uçağından yüzden 70’e varan oranda daha çevre dostu. Her biri 350 beygir gücünde dört adet dizel motora sahip olan uçağın ileride üretilecek farklı versiyonlarında 50 ton yük taşınabilecek.

Bununla beraber tüm ihtişamına rağmen; helyum gazıyla dolu dev bir balona sahip olan araç, yine devasa büyüklüğe sahip olan ünlü Hinderburg zeplininin üçte biri büyüklüğünde. Hindenburg zeplini 1937 yılında yanarak düşmüş ve bir felakete sebep olmuştu.

Havada 3 hafta kalabiliyor

Bugüne dek üretilen en büyük kargo uçağı olarak bilinen Antonov An-225'ten 7 metre daha uzun olan HAV304’ün özellikleri ise şu şekilde:

Hacim: 38 bin metreküp
Uzunluk: 91 metre
Genişlik: 43,5 metre
Yükseklik: 26 metre
Hız: Saatte 148 kilometre
Ağırlık: 20 ton
Yük kapasitesi: 10 ton

İNGİLİZLERİN DEVASA HAVA ARACI "AIRLANDER"

Yorumlar Tüm Yorumlar (6)

antonovcu ~ 9 yıl önce
Bu zeplin antonovun ikitane motorunu taşisin adimi degistiririm antonov gibi hicbi devasa ucan arac yoltur

Yanıtla

Kalan karakter 1000
insani yardım ~ 10 yıl önce
kalsın abi bu kadar paraya zaten yeterince uçan araç var insani yardım için. Sen şuna gözlem aracı yapacaz milleti havadan fişlie yada şişlicez desene

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Volvo ~ 10 yıl önce
Ya, tamam; güzel olmuşta uçak-zeplin kıyaslaması nedir yani?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
AN 225 ~ 10 yıl önce
evet uzun bir balon yapmışlar tebrikler.. :)) AN225 250 ton taşıyabilmekte ve max ağırlıkta 640 ton.. tabi bide üretim yılına bakarsak ki oda 1988 .. ne ile ne kıyaslanıyor arkadaş..!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
anlayamadım! ~ 10 yıl önce
Bu insansız bir hava aracımı?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Android Uygulaması ~ 10 yıl önce
Super basarili buldum. .

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000