10 Mayıs 2012, Perşembe 16:43:47

İNGİLİZLERDEN U DÖNÜŞÜ

İngiltere Dışişleri Bakanlığı, Kraliyet Donanması’nın uçak gemilerine konuşlandırılması için alınacak F-35C'lerden vazgeçip F-35B'lerini tercih edeceğini açıkladı. Londra’nın bu hamlesi Başbakan David Cameron için “utanç verici bir U dönüşü” olarak nitelendirildi.
  • Önemli bir noktaya yazıda değinilmemiş. Uçak gemilerinde kurallar gereği veba illetinden mürettebat müzdarip olmasın diye en az 20 kedi ve 20 (fare) kapanı zorunluluğu olduğu unutulmamalıdır.
  • Bir havacılık sitesinde böyle tercüme olmaz: "Kediler ve kapanlar" da ne demek? Adamlar "Cats" yazdıklarında katapult'tan bahsediyor, kediden değil...
  • hocam almaktan vazgeclidi diye bir sey yok ki. sadece modeli degistiriyorlar. ucagin bas tedarikcileri zaten igiliz firmalari.
  • Darisi Turkiyenin basina

 

Savunma Bakanı Philip Hammond, bugün parlamentoya seslenerek, İngiltere’nin STOVL de denilen F-35B model uçaklardan satın almasına karar verildiğini bildirdi.

Hammond, yaptığı konuşmada, “Ulusal Güvenlik Konseyi’nin ‘kediler ve kapanlar’ dönüşümünü gerçekleştirmekten vazgeçtiğini söyleyebilirim. Onun yerine STOVL modeliyle devam etmeye karar verdik” dedi.

Uçak alımıyla ilgili karar Salı günü Ulusal Güvenlik Konseyi’nde kabul edildi ve İngiltere basınına yansıdı.

Hükümetin almaya karar verdiği bu uçaklar dikey olarak inip kalkabiliyor ve bir mancınık ile durdurucu tellerden oluşan ve “kediler ve kapanlar” düzeneğine ihtiyaç duymuyor. "Kediler ve kapanlar" uçak gemilerindeki hava araçlarının daha dar bir alanda kızlanarak kalkışa geçmesini sağlıyor.

CAMERON ŞAHSEN DESTEKLEMİŞTİ

İngiltere hükümetinin 2010 yılında gerçekleştirdiği askeri denetim sonucu Kraliyet Donanması için F-35C modeli müşterek taarruz uçakları satın alınması ve uçak gemilerinin “kediler ve kapanlar”la donatılması öngörülmüştü.
Başbakan Cameron da Lockheed Martin’in ürettiği bu uçakların satın alınmasını destekleyen açıklamalar yapmıştı.

Cameron, F-35C model uçakların İşçi Partisi'nin önerdiği F-35B'lere kıyasla "daha gelişmiş, daha ucuz, daha geniş menzilli ve daha fazla silah taşıma kapasitesine sahip" olduğunu savunmuştu.

Ancak uçak gemilerindeki modifikasyon çalışmalarının maliyetinin 2 milyar sterline ulaşması ve F-35C'lerin teslim tarihinde teknik aksaklıklar dolayısıyla gecikmeler yaşanması Londra’ya geri adım attırdı.

İŞÇİ PARTİSİ’NİN PLANINA DÖNÜLDÜ

Uçakların en erken 2023’te teslim edileceğinin açıklanmasıyla hükümet, bir önceki hükümette iktidarda olan İşçi Partisi’nin planladığı modeli almak zorunda kaldı.

Bu durum özellikle ülke basınında, Başbakan için utanç verici bir durum olarak değerlendirildi.

Lockheed Martin, çok amaçlı kullanılan hayalet uçak F-35’leri ABD ordusu ile aralarında Türkiye’nin de bulunduğu sekiz uluslararası ortak için üretiyor. Projenin toplam maliyetinin 396 milyar olduğu tahmin ediliyor.

İNGİLİZLERDEN U DÖNÜŞÜ

Yorumlar

cats and traps ~ 12 yıl önce
Önemli bir noktaya yazıda değinilmemiş. Uçak gemilerinde kurallar gereği veba illetinden mürettebat müzdarip olmasın diye en az 20 kedi ve 20 (fare) kapanı zorunluluğu olduğu unutulmamalıdır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
hg ~ 12 yıl önce
Bir havacılık sitesinde böyle tercüme olmaz: "Kediler ve kapanlar" da ne demek? Adamlar "Cats" yazdıklarında katapult'tan bahsediyor, kediden değil...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İsim / Rumuz ~ 12 yıl önce
hocam almaktan vazgeclidi diye bir sey yok ki. sadece modeli degistiriyorlar. ucagin bas tedarikcileri zaten igiliz firmalari.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Murat Ozkader ~ 12 yıl önce
Darisi Turkiyenin basina

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000