27 Mayıs 2012, Pazar 08:36:49

İNDİRİM YAPMAYAN BAKAN GÖREVDEN ALINDI

Türkmenistan'da yakıt indirimi yapmayan Petrolgaz Bakanı Bayramgeldi Nedirov görevden alındı.

Türkmenistan Devlet Başkanı Gurbanguli Berdimuhamedov başkanlığında yapılan Bakanlar Kurulu toplantısında Petrolgaz Bakanı Nedirov ''görevini tam yerine getiremediği'' gerekçesiyle görevinden alındı.

Devlet Başkanı Berdimuhamedov, hükümet olarak yakıt ikmali için Hazar'ın kıyısındaki Türkmenbaşı Havaalanı'na iniş yapacak yabancı uçakların yakıt fiyatında indirim yapılması yönündeki kararı imzaladıklarını kaydederek, ancak aradan bir yıl geçmesine rağmen bu kararın eski Petrolgaz Bakanı Bayramgeldi Nedirov tarafından yerine getirilmediğini belitti.

Bu nedenle Nedirov'u görevden alan Berdimuhamedov, Türkmenistan'ın Avrasya kıtasında önemli ulaşım ve transit koridoru haline geldiğini kaydetti. Türkmen Lider, Türkmenbaşı Havaalanı'nın hem yurtiçi hem de yurtdışı transit seferlerini zamanında yapılmasına önem verilmesini istedi.

Gurbangulı Berdimuhamedov, bu göreve vekaleten Türkmengaz Kurumu Başkan Yardımcısı Kakageldi Abdullayev'i atadı. Abdullayev, Devlet Başkanlığı seçiminde de aday olmuştu.

Türkmenistan yönetimi geçen yıl mayıs ayında Hazar Denizi'nin kıyısındaki Uluslararası Türkmenbaşı Havaalanı'nda yabancı uçaklar için yakıt fiyatını indirme kararı almıştı.

İNDİRİM YAPMAYAN BAKAN GÖREVDEN ALINDI

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000