13 Temmuz 2008, Pazar 16:24:55

"İncirlik Üssü'nü Vururuz"

İncirlik Üssü'nde 90 nükleer bomba bulunduğu açıklamalarının ardından İran'ın, ABD ve İsrail'in kendisine saldırması durumunda İncirlik Üssü'nün de aralarında bulunduğu Amerikan tesislerine saldıracağını açıklaması İncirlik beldesi sakinlerini korkulu ve endişeli bekleyişe sürükledi...
  • Kim kimi Vuracak acaba ?
  • yavaş vurun

Adana'da bulunan İncirlik Üssü'nde 90 nükleer bomba bulunduğu açıklamalarının ardından İran'ın, ABD ve İsrail'in kendisine saldırması durumunda İncirlik Üssü'nün de aralarında bulunduğu Amerikan tesislerine saldıracağını açıklaması İncirlik beldesi sakinlerini korkulu ve endişeli bekleyişe sürükledi.

Adana'nın merkez Yüreğir ilçesine bağlı İncirlik Beldesi sakinleri yaklaşık 2 haftadır İncirlik Üssü ile ilgili yapılan açıklamalardan dolayı tedirgin oldu.

Amerikalı Bilimadamları Federasyonu adlı kurumun yayımladığı raporda, ABD'nin Avrupa'daki nükleer silahlarının yaklaşık 3'te 1'nin Türkiye'deki İncirlik Üssü'nde bulunduğu iddia edildi. Rapora göre, ABD'nin İncirlik Üssü'nde toplam 90 nükleer bombası bulunduğu ve bunların yeteri kadar korunmadığı belirtildi.

Dün de İran yetkililerinden İncirlik Üssü ile ilgili yapılan açıklama vatandaşları iyice tedirgin etti. Açıklamada İran'ın topraklarının saldırıya uğraması durumunda "32 Amerikan üssü ve İsrail'in" hedef alınacağı bildirildi.

Yarı resmi Fars ajansının haberine göre, İran'ın dini lideri Ali Hamaney'in danışmanı Mücteba Zolnur, "Eğer Amerika veya İsrail ateş açar ya da ülkemize füze atarsa, İran silahlı kuvvetleri İsrail'in kalbini ve bölgedeki 32 Amerikan üssünü hedefleyecektir" dedi.

Bu olayların arka arkaya gelişmesiyle birlikte İncirlik Üssü'nün bulunduğu İncirlik Beldesi'nde yaşayan vatandaşlar korku ve endişeye kapıldı. Beldede kimi bu durumun geçici olduğunu düşünerek yaz tatiline çıkarken kimi ise beldeyi tamamen terk etti. Esnaf ise dükkanları boşaltarak camlara kiralık yazısı astı. Ancak uzun süredir kiralık yazısı asılan dükkanlara kimse talip olmadı.

1 Mart Tezkeresi'nin TBMM'den geçmemesinin ardından İncirlik'teki 380 olan esnaf sayısı da 50'ye kadar düştü. Yıllardır İncirlik Beldesi'nde esnaflık yapan 52 yaşındaki 4 çocuk babası Efraim Karan, İran'lı yetkililerin yaptığı açıklamanın beldede korkuya yol açtığını belirterek, "Körfez Savaşı'nda İncirlik'i çok sayıda kişi terk etti gitti. Şimdi yine aynı şeyle karşı kaşıyayız. Halk tedirgin ve korkuyor. İncirlik Üssü'nde atom bombasının olması da vatandaşı daha da tedirgin ediyor" dedi.

Belde sakinlerinden Mehtap Avcı (32) da İran'ın İncirlik Üssü'ne saldırma düşüncesinin kendilerini tedirgin ettiğini ve korktuklarını vurguladı.

70 yaşındaki Veysel Çalışkan ise İran'ın İncirlik Üssü'ne saldırı yapabileceği haberini gazetelerden okuduğunu ve hayrete düştüğünü iki devletin de Müslüman olduğunu İran'ın böyle bir şey yapacağını zannetmediğini belirterek, "İran bize saldırmaz. Ancak ABD'lilerin atom bombası çok tehlikeli. Bütün dünya gördü ki 2. Dünya Savaşı'nda Japonya'yı ne hale getirdi. Bu nedenle atom bombasından korkuyoruz" diye konuştu.

"İncirlik Üssü'nü Vururuz"

Yorumlar

seydisaha, ~ 16 yıl önce
Kim kimi Vuracak acaba ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
kanan ~ 16 yıl önce
yavaş vurun

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000