21 Nisan 2008, Pazartesi 07:35:46

İncirlik uçuşa hazır

Amerika Birleşik Devletleri'nin Ortadoğu ve bölge ülkelerine yönelik operasyonlarında kullandığı Adana'nın Yüreğir ilçesindeki İncirlik Hava Üssü'ndeki pist bakım onarım çalışmaları tamamlandı.

Amerika Birleşik Devletleri'nin Ortadoğu ve bölge ülkelerine yönelik operasyonlarında kullandığı Adana'nın Yüreğir ilçesindeki İncirlik Hava Üssü'ndeki pist bakım onarım çalışmaları tamamlandı. Bakım onarım sebebiyle üsteki ABD ve Türk tarafına ait tanker ve kargo uçakları başka üslere kaydırılmıştı.  
 
  
Dün ise iki Türk tanker uçağının, çalışmaların tamamlanmasıyla üsse indiği gözlendi. Üssün zaman zaman büyük ve kapsamlı bir bakıma ihtiyaç duyduğu ve çalışmaların bu kapsamda yapıldığı, çalışmalarda pistin asfaltında ve dolgu kısımlarında zarar gören yerlerin onarıldığı belirtildi. 3,5 kilometre uzunluğundaki pistte, zemin tamiratının yanı sıra uçak inişleri sırasında lastiklerin sürtünmesi sonucu oluşan izler temizlendi. Çalışmaların tamamlanmasıyla, pist üzerinde araçların son rötuşları yaptığı gözlenirken, yaklaşık 7 haftadır kapalı olan hangarların da hâlâ kapalı olduğu görüldü. Bakım çalışmasının yapıldığı dönemde sivil ve askerî personel Adana Havaalanı'nı kullandı. Çalışma başlamadan önce 728. Hava Mobil Filosu'nda görevli 300 asker ve sivil personel, ABD'nin Almanya'da bulunan Ramstein Hava Üssü'ne kaydırılmıştı. Pist son olarak 19 Temmuz 2004'te bakıma alınmıştı.
 

 

İncirlik uçuşa hazır

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000