01 Eylül 2009, Salı 15:58:42

İlki British Airways'e teslim edildi

Dünyanın en büyük iki uçak üreticisinden biri olan Airbus, dik yaklaşma (steep approach) özelliği ile donatılmış A318 modelinde ilk ikisinin teslimatını British Airways’e gerçekleştirdi...
  • thy küçük uçak sevmez,iç hat sevmez,ucuz yolcu hiç sevmez,o bir dünya havayolu
  • Dik yaklaşma normal süzülüş açısından daha dik bir şekilde alçalmayı sağlayan yeni geliştirilmiş bir sistemdir.Genellikle dağlık ve yüksek maniaların olduğu şehirlerde kullanılması için yapılmıştır.Örneğin new york gibi.Umarım yardımcı olmuştur.
  • Umarim THY A318'lerden bolgesel ucuslar icin siparis gecer.
  • BA'nin siparisleri tamamlandiginda filosunda toplam 104 airbus olacak neredeyse TK'da ki ucak sayisina yaklasik bir rakam eder...
  • dik yaklaşma tam olarak nedır arkadaslar.adı bırseyler cagrıstırıyor ama tam olarak nedr ve nasıl yapılıyor??
  • THY`nin deneyip te almamasinin eminim iyi bir sebebi vardir. A318 pahali bir ucak,pahali derken isletmesi pahali.Eger bu ucagin karakterine uygun bir destination ve load profiliniz yoksa para kaybedersiniz. Tokat,Siirt,Zonguldak vb hatlarin potansiyeli bu ucaktan verim alabilmek icin yeterli gorulmemis demek, ki ben de ayni fikirdeyim.
  • THY Bir Zamanlar Denedi Ama A319'da Karar Kıldı Bence Yanlış Karardı. Eğer THY A318 Alsaydı. Bugün Siirt'e, Tokat'a Zongulda'ğa Uçuş Yapabilirdi. Bu Meydanlar Dik Yaklaşma Yapan Uçaklar İçin. Hemde A320 Ailesinden Olduğu İçin Exstra Masraflar Yapmazlardı.

A318 modeli, adım adım yaklaşma yerine dik yaklaşabilen en geniş uçak olma özelliğini taşıyor. Ayrıca bu uçak uzun mesafe yolculuklarda dönüşüm yapabilecek potansiyele sahip olmakla beraber zamandan ve maliyetten kazanmasını sağlıyor.

Bu teslimat aynı zamanda British Airways’i A320’nin dört modelinin de işletmecisi olmasını sağladı. British Airways bu sayede işletme ve bakım işlemlerinde modellerin yakın olmasının getirdiği kolaylıklardan yararlanabilecek.

A318, dik yaklaşma özelliği ile bilrikte dağlık alanların dışında daha çok kentsel alanlara yapılacak uçuşlar için ideal uçak konuma geldi.

British Airways’in kullanacağı A318 ler CFM 56-5B9/3 motorlarıyla uçacaklar.
British Airways Genel Müdürü Willie Walsh, teslim aldıkları A318 lerin büyüklük, esneklik ve dik yaklaşma özellikleri sebebiyle yoğun olarak günde iki kez düzenledikleri Londra-NewYork (JFK) seferlerinde kullanılacağını belirtti.

Walsh, şu an rakipsiz konumdaki Londra – New York sefer programını daha da güçlendireceğine inandıkları A318’in filolarındaki en küçük uçak olacak olmasına rağmen bu hatta yeni bir stil ve uygunluk getireceğini  söyledi.

Şehir merkezi havaalanlarına uçan ticari uçaklardan menzil ve yeterlilik olarak en iyisi olan A318, havayolu işletmecilerine tek koridorlu uçaklar içindeki en geniş gövdeye sahip olmasının getirdiği kabin içi konfor ile birlikte yeni hatlar açma imkanı sağlıyor.

British Airways’in satın aldığı A318 lerin yerleşiminde bulunan Club World kabin; 32 adet tam katlanıp yatağa dönüşebilen koltukları, yolculuk esnasında yolcuların email yollayabilmesini, web de gezinebilmesini ve cep telefonuyla mesaj atabilmesine imkan sağlayan OnAir uçak içi bağlantısını da yolcularına sunuyor.

Teslim alınan iki adet A318, British Airways’in 11 adet A321, 37 adet A320 ve 33 adet A319’dan oluşan A320 filosuna katılmış oldu. British Airways’in Airbus’a sipariş ettiği 9 adet A320 ve 12 adet A380 de bulunuyor.

A318, A319, A320 ve A321’den oluşan A320 ailesi, tek koridorlu uçakların en önemli sınıfını oluşturuyor. Bu uçaklar “fly-by-wire” kontrol sistemlerine sahip ve tümü benzer kokpite ve işletim kolaylıkları sağlayan benzerliklere sahip. Şu ana kadar 6350 adet A320 ailesine ait uçak satıldı ve bunlardan 4000 tanesi dünya genelindeki 300 havayolu firmasına teslim edilmiş durumda.

İlki British Airways'e teslim edildi

Yorumlar Tüm Yorumlar (7)

Misafir ~ 15 yıl önce
thy küçük uçak sevmez,iç hat sevmez,ucuz yolcu hiç sevmez,o bir dünya havayolu

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Dik yaklaşma normal süzülüş açısından daha dik bir şekilde alçalmayı sağlayan yeni geliştirilmiş bir sistemdir.Genellikle dağlık ve yüksek maniaların olduğu şehirlerde kullanılması için yapılmıştır.Örneğin new york gibi.Umarım yardımcı olmuştur.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Umarim THY A318'lerden bolgesel ucuslar icin siparis gecer.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
BA'nin siparisleri tamamlandiginda filosunda toplam 104 airbus olacak neredeyse TK'da ki ucak sayisina yaklasik bir rakam eder...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
dik yaklaşma tam olarak nedır arkadaslar.adı bırseyler cagrıstırıyor ama tam olarak nedr ve nasıl yapılıyor??

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
THY`nin deneyip te almamasinin eminim iyi bir sebebi vardir. A318 pahali bir ucak,pahali derken isletmesi pahali.Eger bu ucagin karakterine uygun bir destination ve load profiliniz yoksa para kaybedersiniz. Tokat,Siirt,Zonguldak vb hatlarin potansiyeli bu ucaktan verim alabilmek icin yeterli gorulmemis demek, ki ben de ayni fikirdeyim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
THY Bir Zamanlar Denedi Ama A319'da Karar Kıldı Bence Yanlış Karardı. Eğer THY A318 Alsaydı. Bugün Siirt'e, Tokat'a Zongulda'ğa Uçuş Yapabilirdi. Bu Meydanlar Dik Yaklaşma Yapan Uçaklar İçin. Hemde A320 Ailesinden Olduğu İçin Exstra Masraflar Yapmazlardı.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000