16 Kasım 2011, Çarşamba 12:45:34

İLK SİPARİŞ VERİLDİ

"Dubai Airshow-2011'de "Pakistan Aeronautical Complex - PAC" şirketinden verilen bilgiye göre Azerbaycan, Pakistan ve Çin'in ortak yapımı olan "JF-17 Thunder" (Yıldırım) uçakları ile ilgilendiğini ve yakında bu tip uçakları alma niyetinde olduğunu açıkladı.
  • Samolyot rusca ))) Teyyare azerice :) Bu kadar parayla daha modern ucak alabilirlerdi
  • Samalot pek yahşıdır
  • İzmir hava gösterilerinde seyretme fırsatım oldu bu uçağı.10 numara bir uçak bence...
Hava gösterisi çerçevesinde Dubai havaalanı üzerinde JF-17 Thunder savaş uçağının uçuşları yapıldı. Uçuşları Azerbaycan heyetinin üyeleri de izledi. Pakistan ve Çin’in ortak yapımı olan bu uçağa Azerbaycan ve İran da dahil olmak üzere, birçok bölge ülkelerinden, ayrıca Arap ve Kuzey Afrika devletlerinden büyük ilgi olduğu belirtildi.

Şimdiye kadar Azerbaycan’la birkaç kez müzakerelerin yapıldığını söyleyen şirket yetkilileri, "Müzakereler şimdilik alım-satım aşamasında değil. Şu anda şirket Pakistan Hava Kuvvetleri’nin siparişlerini yerine getiriyor, Azerbaycan'a ihraç sadece yakın birkaç yılda gerçekleşebilir. Artık taraflar siparişin ilk hacmini de belirlediler JF-17 Thunder uçakları Azerbaycan Hava Kuvvetleri’nin MiG-29 uçakları ile aynı, hatta bazı üstün değerlere sahip" diye konuştu.

Şirket yetkilileri, Pakistan ve Azerbaycan arasında ilişkilerin yüksek düzeyde olduğunu söylediler.

İslamabad Bakü'nün tutumunu ve toprak bütünlüğünü destekliyor ve Azerbaycan ile askeri alanda yardım ilişkilerinin kuvvetli olduğu belirtiliyor.
İLK SİPARİŞ VERİLDİ

Yorumlar

Misafir ~ 12 yıl önce
Samolyot rusca ))) Teyyare azerice :) Bu kadar parayla daha modern ucak alabilirlerdi

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Samalot pek yahşıdır

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
İzmir hava gösterilerinde seyretme fırsatım oldu bu uçağı.10 numara bir uçak bence...

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000