28 Kasım 2017, Salı 16:03:35

İlk personele plaket

Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) tarafından Kastamonu’da 1960 yılında Havalimanına alınan ilk personeline teşekkür plaketi verildi.
  • Personeller emekli oldukdan sonramı daha çok kıymetleniyor acaba Görev yaptığı uzun yıllarda sezarın hakkı sezara verilse bari ha ben bunu maddi açıdan yazmıyorum insanlar arasında makam ve mevki gözetmeksizin güzelce değer verip her yıl veya iki yılda bir her kendi havalimanından emekli olup hayatta yaşan emeklilerimzi özel bir gün düzenleyip bir araya getirsek daha iyi olmazmı yetkililerce
  • Bu dhmi personellerinin çoğu neden hep yaşlı emekli olduktan snra devam mı ediyorlar anlamadım
  • plaket haaa ..çok fena güldüm..başka ne verecekler ki? adamcagızda şaşırmış öyleee bakıyor...ahaaa vefa bu olmalı
  • Kimsede bilmez ki orası kapatıldı inekler icin en iyi otlaklardan birisi oldu sonra tekrar havalimani yapalım dediler. Habere bakılırsa 50 yıldır havalimanı var. Ama gercekler oyle degil.
  • Yakışan bir davranış. Tebrik ediyorum. Havalimanımızın bir daha kapanmayarak uzun yıllar hizmet vermesi dileğiyle.
  • Kesin bizim hısım akraba
  • saglikli yaşam ve mutluluklar dilegimle.
  • Torpilsiz oldugunu nerden çıkardınız? Belki o da zamanında torpille girdi. Ayrıca dhmiye torpille değil kpss ile personel alınıyor. Neyin kafasını yaşıyorsunuz?
  • Güzel düşünülmüş..
  • Allah sağlıklı yaşam nasip etsin üstadımıza.

Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) tarafından Kastamonu’da 1960 yılında Havalimanına alınan ilk personeline teşekkür plaketi verildi.

DHMİ tarafından 1960 yılında Kastamonu Havalimanına çalışan olarak alınan ilk personel unutulmadı. Kastamonu Havalimanı’nda Bakıcı ve Koruyucu görevi ile ilk işe başlayan DHMİ’den emekli Recep Topkara, Kastamonu Havalimanına davet edildi. Merkeze bağlı Örencik Köyünde ikamet eden Recep Topkara (80), Kastamonu Havalimanına gelerek DHMİ Kastamonu İl Müdürü Yılmaz Hacıoğulları ile Müdür Yardımcısı Taylan Öncel ile görüştü. Havalimanı hakkında detaylı bilgiler alan Recep Topkara, ilk işe başladığı günlerdeki anılarını anlattı. 2 bin 413 sicil numarası ile işe başladığını söyleyen Recep Topkara, “1960 yılında Bakıcı ve Koruyucu görevli olarak işe başladım. Havalimanında ilk işe başlayan benim. 1986 yılına kadar Kastamonu’da görev yaptım. Bu tarihte İstanbul’a görevlendirdiler. Bir yıl İstanbul’da da görev yaptıktan sonra emekliliğe ayrıldım” dedi.

Kastamonu Havalimanına 1960 yıllarında küçük uçakların iniş yaptığını ifade eden Recep Topkara, “Pistimiz bu şekilde modern bir pist değildi. Toprak pistti. Ankara’ya haftada iki gün uçuş olurdu. Ayrıca Zonguldak Çaycuma’ya uçaklar kalkardı. O zaman uçaklar küçüktü. Yakın mesafelere de iniş kalkış yapabiliyordu. O dönemde merhum Adnan Menderes, Turgut Özal ve Süleyman Demirel’de uçakla Kastamonu’ya gelmişti” diye konuştu.

DHMİ’nin Kastamonu Havalimanında 1960 yılında ilk işe başlayan personeli olduğu için kendisine plaket ve çiçek takdim edilen Recep Topkara, ardından Havalimanı gezdirildi. Havalimanında uçakların iniş ve kalkışını da izleyen Recep Topkara, hatıralarının canlandığını belirterek, duygulandığını ve son derece modern bir havalimanının Kastamonu’ya yapıldığını gördüğünü kaydetti.

DHMİ Kastamonu İl Müdürü Yılmaz Hacıoğulları, Recep Topkara'ya teşekkür ederek sağlıklı temennilerinde bulundu.

DHMİ Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Başkanı Funda Ocak da Topkara'ya verdiği emeklerden dolayı teşekkür ederek, kendisine bundan sonraki yaşamında sağlık ve huzur diledi.

İlk personele plaket

Yorumlar Tüm Yorumlar (17)

Secaattin Özcan ~ 6 yıl önce
Personeller emekli oldukdan sonramı daha çok kıymetleniyor acaba Görev yaptığı uzun yıllarda sezarın hakkı sezara verilse bari ha ben bunu maddi açıdan yazmıyorum insanlar arasında makam ve mevki gözetmeksizin güzelce değer verip her yıl veya iki yılda bir her kendi havalimanından emekli olup hayatta yaşan emeklilerimzi özel bir gün düzenleyip bir araya getirsek daha iyi olmazmı yetkililerce

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Gerçekler ~ 6 yıl önce
Bu dhmi personellerinin çoğu neden hep yaşlı emekli olduktan snra devam mı ediyorlar anlamadım

Yanıtla

Kalan karakter 1000
matruşka ~ 6 yıl önce
arkadaşım, onlar emekli olunca genelde tav'da işe başlıyorlar
jkl ~ 6 yıl önce
plaket haaa ..çok fena güldüm..başka ne verecekler ki? adamcagızda şaşırmış öyleee bakıyor...ahaaa vefa bu olmalı

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Gercek ~ 6 yıl önce
Kimsede bilmez ki orası kapatıldı inekler icin en iyi otlaklardan birisi oldu sonra tekrar havalimani yapalım dediler. Habere bakılırsa 50 yıldır havalimanı var. Ama gercekler oyle degil.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Taşköprülü FO ~ 6 yıl önce
Yakışan bir davranış. Tebrik ediyorum. Havalimanımızın bir daha kapanmayarak uzun yıllar hizmet vermesi dileğiyle.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ne yakışanı yaa ~ 6 yıl önce
Adam yaşlı geliri belli hali ortada. 3- 5 bin ödül vereydiler ya. Naapsın plaketi.
yunus topkaraoglu ~ 6 yıl önce
Kesin bizim hısım akraba

Yanıtla

Kalan karakter 1000
GL ~ 6 yıl önce
saglikli yaşam ve mutluluklar dilegimle.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
DHMI personeli ~ 6 yıl önce
Torpilsiz oldugunu nerden çıkardınız? Belki o da zamanında torpille girdi. Ayrıca dhmiye torpille değil kpss ile personel alınıyor. Neyin kafasını yaşıyorsunuz?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
/ ~ 6 yıl önce
Insanlar neden guvenlerini kaybetti. hemen akillara torpil neden geliyor tecrubelerden dolayi
Bravo ~ 6 yıl önce
Güzel düşünülmüş..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Bravo ~ 6 yıl önce
Allah sağlıklı yaşam nasip etsin üstadımıza.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000