17 Eylül 2012, Pazartesi 08:35:37

İLK ÖLEN FIRST CLASS YOLCULAR OLUR!

Hayatta kalınması muhtemel uçak kazalarını araştırmak amacıyla yaptığı deneyde First-class yolcularının sağ kalma ihtimalinin çok zayıf olduğu sonucu çıktı.
  • Sadece 8 sezon hava kazaları belgeseli izledikten sonra vardığım sonuç: O kadar farklı şekillerde kazalar oluyor ki, belli bir yer ne daha güvenli ne de güvensiz... Türkçesi: "Bitene kadar bitmez hayat bitti mi de biter ama..." (Teoman)
  • Cm Ylmz'dan: "Biz de mi öldük yaa?!"
  • Tabii ki kesin bir bilgi aktarılamaz, düşüş anında ilk First Class yolcuları ölür diye. Ama oranın diğer bölümlerdeki yolculara çok daha az olması çok doğru. Business da dahil uçağın burun bölümü tarafında, yani kanatların önünde kalan kısımdan sonrasında çoğunlukla bagaj eklenmiyor, boşluk oluyor, nedeni ise kargoların arkadan yüklenmeye başlanması. Bakınız Amsterdam kazasında da Business yolcularından kayıp vardı çoğunlukla, nedeni ise kabin altındaki bagajların olmayıp, uçağa esneklik kazandıramaması. Ama bu tabii ki kaza şekliyle bağlantılı, düz mü çarpıyor, çakılıyor mu, stall konumunda mı düşüyor, kuyruk mu çarpıyor.. bunların hepsi etkiler ölüm oranını.
  • @first :D
  • +1
  • Kardesim first clasa para veriyorsam tabikide önce ölmek isterim.
  • Bana çok saçma geldi deney,ayrıntılarını bilmiyorum ama,bir defa ucak çöle düşüyor,düz bir yere,ikincisi düşüş şekli,viril yok,stall yok,rüzgar var mı? vs vs
  • Bosuna "First" Class denmiyor tabiii !
  • Ya aradaki perdenin darbeleri emme özelliği yok mu. Şimdi daha fazla para verenler ölmesin diye THY tüm first class koltukları arkaya alır kabin görevlilerine de uçak düştükten sonra bu yolculara sıcak havlu dağıtmalırını ister. Hayatta kalan kabin görevlileri havluyu dağatamayacak durumda kalır ve yaşamayı becerirse THY hastane çıkışını beklemeden görevlerini yapmadığı için hepsini işten atar.

Pilot dışında herhangi bir canlının bulunmadığı uçakta iniş sırasında 3 bin metrede pilot fırlatma koltuğu ile uçaktan ayrıldı.

Uzmanlar uçağın düşüşünde en ağır darbeyi ön kısmının aldığını belirledi.

Uçağın koltuklarına yerleştirilen modeller incelendiğinde first class yolcularının tamamının ölümcül darbe aldığı ve olası bir kazada kurtulamayacakları kaydedildi.

Böylesi bir kazada yolcuların yüzde 78’inin kurtulabileceğini açıklayan uzmanlar, sağ kalan yolcuların uçağın arka tarafında oturanlar olduğunu söyledi.

İngiliz Hava Kazaları Araştırma Birimi’nden Anne Evans, “ First Class’a binen kazada ilk gider” dedi.

İLK ÖLEN FIRST CLASS YOLCULAR OLUR!

Yorumlar Tüm Yorumlar (9)

Belgesel.. ~ 12 yıl önce
Sadece 8 sezon hava kazaları belgeseli izledikten sonra vardığım sonuç: O kadar farklı şekillerde kazalar oluyor ki, belli bir yer ne daha güvenli ne de güvensiz... Türkçesi: "Bitene kadar bitmez hayat bitti mi de biter ama..." (Teoman)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Emre'ye +1 ~ 12 yıl önce
Cm Ylmz'dan: "Biz de mi öldük yaa?!"

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Enver ~ 12 yıl önce
Tabii ki kesin bir bilgi aktarılamaz, düşüş anında ilk First Class yolcuları ölür diye. Ama oranın diğer bölümlerdeki yolculara çok daha az olması çok doğru. Business da dahil uçağın burun bölümü tarafında, yani kanatların önünde kalan kısımdan sonrasında çoğunlukla bagaj eklenmiyor, boşluk oluyor, nedeni ise kargoların arkadan yüklenmeye başlanması. Bakınız Amsterdam kazasında da Business yolcularından kayıp vardı çoğunlukla, nedeni ise kabin altındaki bagajların olmayıp, uçağa esneklik kazandıramaması. Ama bu tabii ki kaza şekliyle bağlantılı, düz mü çarpıyor, çakılıyor mu, stall konumunda mı düşüyor, kuyruk mu çarpıyor.. bunların hepsi etkiler ölüm oranını.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İsim / Rumuz ~ 12 yıl önce
@first :D

Yanıtla

Kalan karakter 1000
emre'ye ~ 12 yıl önce
+1

Yanıtla

Kalan karakter 1000
First ~ 12 yıl önce
Kardesim first clasa para veriyorsam tabikide önce ölmek isterim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
biraz saçma gibi ~ 12 yıl önce
Bana çok saçma geldi deney,ayrıntılarını bilmiyorum ama,bir defa ucak çöle düşüyor,düz bir yere,ikincisi düşüş şekli,viril yok,stall yok,rüzgar var mı? vs vs

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Mr. White ~ 12 yıl önce
Bosuna "First" Class denmiyor tabiii !

Yanıtla

Kalan karakter 1000
emre ~ 12 yıl önce
Ya aradaki perdenin darbeleri emme özelliği yok mu. Şimdi daha fazla para verenler ölmesin diye THY tüm first class koltukları arkaya alır kabin görevlilerine de uçak düştükten sonra bu yolculara sıcak havlu dağıtmalırını ister. Hayatta kalan kabin görevlileri havluyu dağatamayacak durumda kalır ve yaşamayı becerirse THY hastane çıkışını beklemeden görevlerini yapmadığı için hepsini işten atar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000