02 Aralık 2010, Perşembe 09:01:24

İKİ DEV HAVALİMANI SATILIYOR

Mali krizdeki İspanya, iki havalimanını özelleştirme kararı aldı. Hükümet, 30 milyar euroyu aşkın bir gelir hedefliyor.
  • seni seviyoruz tev
  • İspanya'da havalimanı ihalesi ve TAV, konuşulan tek marka. Ne mutlu. Buna bile erişmek büyük bir ödül. Türkiye'de Havalimanı İşletmeciliği = TAV. Başka söze ne hacet.
  • TAV holding ; Barcelona veya Madrid havalimanlarından birinin ihalesini bile kazanırsa muhteşem bir başarı olacaktır.
  • birisi tav demiş ispanya madrid i sen istanbul türkiyemi zannettin madridi tav amı bırakırlar
  • Madrid ve Barcelona Batı Akdeniz'de bence önemli konuma sahip havalimanları olduğu için başarılı çalışmalarıyla gurur duyduğumuz TAV Havalimanları işletmesini bu iki önemli limanda Türkiye'yi temsil etmesini arzu eder , çalışmalarında başarılar dilerim.....

Euro Bölgesi'nin zayıf halkalarından İspanya, kamu borcu ve bütçe açığını kontrol altına almaya yönelik kemer sıkma politikalarının ardından şimdi de özelleştirme düğmesine bastı. İspanya Başbakanı Jose Luis Rodriguez Zapatero, ülkenin cansız ekonomik büyümesini şarj etmek için bir dizi tedbirin parçası olarak İspanya'nın önde gelen iki havalimanı Madrid ve Barcelona'yı özelleştirmeyi planladıklarını açıkladı.

HEDEF 30 MİLYAR EURO

İspanya Parlamentosu'nda konuşan Zapatero, Madrid'in Barajas ve Barcelona'nın El Part havalimanlarının verilecek lisanslar veya ruhsatlar yoluyla özel operatörler tarafından işletilmesinin öngörüldüğünü ifade etti. Özel şirketlere, havaalanları ve havaalanları hizmetlerinin yüzde 49'a kadar olan hisselerinin özelleştirileceği duyurusunda bulunan Zapatero hükümeti, 2012'den önce gerçekleştirmeyi planladığı özelleştirme ile 30 milyar euroluk (39 milyar dolar) bir gelir hedefliyor.

Öte yandan, Zapatero hükümeti, kamunun elindeki şans oyunlarının yüzde 30'luk kısmının özelleştirme kapsamına alındığını duyurdu.


 

İKİ DEV HAVALİMANI SATILIYOR

Yorumlar Tüm Yorumlar (5)

Misafir ~ 13 yıl önce
seni seviyoruz tev

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
İspanya'da havalimanı ihalesi ve TAV, konuşulan tek marka. Ne mutlu. Buna bile erişmek büyük bir ödül. Türkiye'de Havalimanı İşletmeciliği = TAV. Başka söze ne hacet.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
TAV holding ; Barcelona veya Madrid havalimanlarından birinin ihalesini bile kazanırsa muhteşem bir başarı olacaktır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
birisi tav demiş ispanya madrid i sen istanbul türkiyemi zannettin madridi tav amı bırakırlar

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Madrid ve Barcelona Batı Akdeniz'de bence önemli konuma sahip havalimanları olduğu için başarılı çalışmalarıyla gurur duyduğumuz TAV Havalimanları işletmesini bu iki önemli limanda Türkiye'yi temsil etmesini arzu eder , çalışmalarında başarılar dilerim.....

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000