27 Kasım 2016, Pazar 09:51:44

İHA'lar ambulans helikopterler için tehlike yaratıyor

Drone'ler ambulans helikopterler için tehlike oluşturuyor. Trabzon İl Sağlık Müdürlüğü tarafından bölge illerine gönderilen yazı ile insansız hava araçlarının bölgedeki uçuşlarının izin dahilinde yapılması istendi.
  • hiç uçtuğunu görmüyoruz bu trabzondaki ambulansın.paso yatıyorsunuz sanki.öteki illerdekilerin niye şikayeti yok drondan mrondan hacı.
  • Öncelikle drone nedir ne için kullanılır siz onu bi öğrenin. Gereksiz yere kullananlar demişsiniz çok güldüm o kısmına. Katıla katıla hemde. Adam hobi için uçuruyor bu işi hobi için yaptığınıda söylüyor fakat sizin gibi zihniyete sahip olan insanlar bihaber olarak gereksiz diye nitelendiriyorsunuz. Devletimiz tabikide belli başlı kararlar alıp yaptırım uygulayacak. Fakat insanların uğraşları yada ekmek tekneleri olan bu piyasa bu şekilde öcü olarak bakmayın lütfen. Önce bir araştırın ne nedir diye daha sonrada burada yorum yapın lütfen. Drone lar hayat bile kurtarıyor ama bundan kimsenin bahsettiği yok. Neden herkes işine gelen tarafı alıyor. Saygılar
  • Herşeyi devletten beklememek lazım. Bu drone denen teknolojik aletin yıllar önce hava ulaştırmayı tehlikeli boyuta sokacağı söylenmişti. Şu anda izinsiz drone uçuran birisine verilen ceza çok düşük. İnsanların cesaret edemeyeceği bir ceza koyacaksınız ki adam uçurmaya kalktığında 3 kere daha düşünsün. Yoksa hergün rapor yayınlamak nereye kadar. İstanbulda gün içinde birçok yerde drone görebilirsiniz. İzinli olanda var, görevi gereği uçuran da var, zevk için uçuran da var, istanbulu yüksekten görmek isteyen de var, şu havadaki kuşu taciz edeyim diyen de var, mahalleye bakiyim diyen de var. Hangisini denetleyeceksiniz? Drone bir hava aracıdır. Nasıl bir PPL lisansını almak için gerekli koşullar var ise, bu aleti kullanmak da gerekli izinlere tabi olacak. Kanun olacak. Herkes kullanmayacak. Bunun yolu da gereksiz kullanan adama öyle bir ceza vereceksini ki hayatının pişmanlığını yaşayacak. Denetlemeye gelince, bu aletin yaydığı sinyal belli. Heryerde yasaklanması mümkün olmayacağına göre, uçurulması yasak bölgede tespit edildiği zaman düşürülmesini emreden kanun ve düşürülmesini sağlayacak teknoloji olacak. Ambulans helikopterin nereye gideceğini insanlar önceden bilemez. Heryere iniş kalkış yetkisi var. Heryerde hastaneler var ve her birçok hastanenin pisti var. Bu demktir ki pisti olan herbölgenin 2 km yarıçapı yasaklanacak. O halde herbölegeye tabela konulacak. Var mı istanbul ve herhangi bir yerde drone uçurulmasının yasak olduğunu belirten tabela? Birinci derece acil ulaşım yolu olduğunu belirten ana yollarda araçlar iki sıra park etmiş. Önce orda başlamak lazım.

İnsansız hava aracı olarak son dönemde kullanımı oldukça yaygınlaşan 'Drone'lerin uçuşlarının ambulans helikopterler için tehlike oluşturduğu ve bu nedenle bu uçuşların bir izin dahilinde yapılması gerektiği belirtildi.

Konuyla ilgili Trabzon İl Sağlık Müdürlüğü tarafından ambulans helikopterin hizmet verdiği Rize, Artvin, Gümüşhane ve Giresun illerinin valiliklerine birer yazı gönderilerek ambulans helikopterlerin uçuşları sırasında uçuş güvenliğini tehlikeye sokacak boyutta 'Drone' olarak tabir edilen insansız hava araçlarının bölge genelinde uçuş yaptıklarının tespit edildiği kaydedildi.

Ambulans helikopterlerin uçuş güvenliğinin bu insansız hava araçlarının uçuşları nedeniyle tehlikeye düştüğü, bu tür uçuşların izin dahilinde yapılmasının sağlanması, izin dahilinde yapılacak olan planlı uçuşların da o ildeki İl Ambulans Servisi Başhekimliği'ne bağlı Komuta Kontrol Merkezi'ne telefonla aranarak bilgi verilmesi istendi.

İHA'lar ambulans helikopterler için tehlike yaratıyor

Yorumlar

selamı ~ 7 yıl önce
hiç uçtuğunu görmüyoruz bu trabzondaki ambulansın.paso yatıyorsunuz sanki.öteki illerdekilerin niye şikayeti yok drondan mrondan hacı.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Herşeye cevaben ~ 7 yıl önce
Öncelikle drone nedir ne için kullanılır siz onu bi öğrenin. Gereksiz yere kullananlar demişsiniz çok güldüm o kısmına. Katıla katıla hemde. Adam hobi için uçuruyor bu işi hobi için yaptığınıda söylüyor fakat sizin gibi zihniyete sahip olan insanlar bihaber olarak gereksiz diye nitelendiriyorsunuz. Devletimiz tabikide belli başlı kararlar alıp yaptırım uygulayacak. Fakat insanların uğraşları yada ekmek tekneleri olan bu piyasa bu şekilde öcü olarak bakmayın lütfen. Önce bir araştırın ne nedir diye daha sonrada burada yorum yapın lütfen. Drone lar hayat bile kurtarıyor ama bundan kimsenin bahsettiği yok. Neden herkes işine gelen tarafı alıyor. Saygılar

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Herşey ~ 7 yıl önce
Herşeyi devletten beklememek lazım. Bu drone denen teknolojik aletin yıllar önce hava ulaştırmayı tehlikeli boyuta sokacağı söylenmişti. Şu anda izinsiz drone uçuran birisine verilen ceza çok düşük. İnsanların cesaret edemeyeceği bir ceza koyacaksınız ki adam uçurmaya kalktığında 3 kere daha düşünsün. Yoksa hergün rapor yayınlamak nereye kadar. İstanbulda gün içinde birçok yerde drone görebilirsiniz. İzinli olanda var, görevi gereği uçuran da var, zevk için uçuran da var, istanbulu yüksekten görmek isteyen de var, şu havadaki kuşu taciz edeyim diyen de var, mahalleye bakiyim diyen de var. Hangisini denetleyeceksiniz? Drone bir hava aracıdır. Nasıl bir PPL lisansını almak için gerekli koşullar var ise, bu aleti kullanmak da gerekli izinlere tabi olacak. Kanun olacak. Herkes kullanmayacak. Bunun yolu da gereksiz kullanan adama öyle bir ceza vereceksini ki hayatının pişmanlığını yaşayacak. Denetlemeye gelince, bu aletin yaydığı sinyal belli. Heryerde yasaklanması mümkün olmayacağına göre, uçurulması yasak bölgede tespit edildiği zaman düşürülmesini emreden kanun ve düşürülmesini sağlayacak teknoloji olacak. Ambulans helikopterin nereye gideceğini insanlar önceden bilemez. Heryere iniş kalkış yetkisi var. Heryerde hastaneler var ve her birçok hastanenin pisti var. Bu demktir ki pisti olan herbölgenin 2 km yarıçapı yasaklanacak. O halde herbölegeye tabela konulacak. Var mı istanbul ve herhangi bir yerde drone uçurulmasının yasak olduğunu belirten tabela? Birinci derece acil ulaşım yolu olduğunu belirten ana yollarda araçlar iki sıra park etmiş. Önce orda başlamak lazım.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Hiç ~ 7 yıl önce
Peki

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000