19 Nisan 2018, Perşembe 09:20:57

'İHA teknolojisinde en iyilerden biriyiz'

Eski Milli Savunma Bakanı Gönül, bugün Türkiye'nin İHA teknolojisi bakımından Avrupa'nın en önemli ülkelerinden biri olduğunu, her seviyede mücadelede kullanılabilecek İHA ve SİHA ürettiğini belirtti.
  • Tk’daki chpli ve hdpli hostesleri uzecek bir haber daha
  • Insan yalan soylerken biraz utanir, millet radara takilmayan sessiz, yuksek cozunurluklu havada uzun kalan daha yuklu silah tasiyabilen uniteler uzerinde calisiyor, madem oyle Almanya neden Amerikadan urun basi 4 kat odeyerek aldi da Bayraktar a gelmedi
  • Yani uçak gemisine kendi kendine inen hayalet sihanız var envanterde... tabi tabi
  • Birde stealth bombardiman ucagi yapsaniz amerikanin b-2 si gibi veya f-117 Hawk gibi cok guzel olur.
  • bırakın bu işleri. sadece yabancı finansmanı ve ekipmanıyla inşaat ve birçok parçası yabancı olup sözde yerli ve milli iha yapmakla iş bitmiyor. x ray, mr,tomografi gibi sağlık cihazları yapın görelim. 16 yıldır iktidar olanlar bunca sene bu konularda ne yaptı ? yeni havalimanındaki kablolar bile alman malı daha onu yapamıyoruz bu zat da diğerleri gibi çıkmış bol keseden sallıyor !
  • amerikanın ingilterenin ve fransanın yaptığı hayalet uçak konseptindeki ihalarını görse böyle demezdi heralde
  • korkundan zihniyet değiştiriyorsun...o ayakları biz yemeyiz.
  • ya bu islerden anlamasam tamam diyecegim cunku kendi bile inanmis.

Eski Milli Savunma Bakanı Gönül, bugün Türkiye'nin İHA teknolojisi bakımından Avrupa'nın en önemli ülkelerinden biri olduğunu, her seviyede mücadelede kullanılabilecek İHA ve SİHA ürettiğini belirtti.

Eski Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, görevde olduğu günlerde yaşanan silah ve mühimmat sıkıntılarını işaret ederek, bugün, Türkiye'nin Fırat Kalkanı ve Zeytin Dalı Harekatı'nda, dünyaya verdiği mesajı ve gösterdiği başarıyı anlattı.

Türkiye'nin İHA teknolojisi bakımından Avrupa'nın en önemli ülkelerinden biri olduğunu, vurgulayan Gönül, "Güneydoğu'da 1984'de, ilk terörle mücadeleye başlandığında silahlarımızın fişekleri bile dışarıdan geliyordu. O fişekleri dahi Türkiye'ye satmadılar, fişek sıkıntısı çektik. Diğer araçların sıkıntılarını ise fişek örneği üzerinden düşünün, nasıl sıkıntılar yaşandığını uzunca anlatmaya gerek yok. Şu anda hamdolsun en ileri teknolojiyi kullanan İHA'lar ve diğer silahların hepsi yedek parçalarıyla beraber Türkiye'de yapılmaktadır." diye konuştu.

Gönül, belli başlı alanlarda, dış ülkelerle beraber çalışıldığını aktararak, şöyle devam etti:

"Pilot eğitimlerinde uçak yerine kullanılan Havelsan'ın yaptığı simülatörler, Avrupa'da yapılanlarla kıyasladığımızda en iyisidir. Bu bakımından Türkiye'nin savunma sanayisinde geldiği noktaya baktığımız zaman, çok şükür dışarıya muhtaç olmaktan kurtulmuştur. Pek çok alanda kendi milli üretimlerimize sahibiz. Tamamen her şeyi yapmamız mümkün değil, mesela yedek parçada veya mikroçiplerde müşterek hareket etmek zorundayız. Şuan TSK, büyüklük itibariyle NATO'nun 2. gücüdür. Bölgemizde silahlı kuvvetler son belirleyici güçtür. Diğer alanlarda da güçlü olmak gerekir ama silahlı kuvvetleri bu bölgede, yani Hard Power'i (Sert güç) olmayanın, Soft Power'i (yumuşak güç) pek fazla ağırlık taşımaz. Bu bakımdan devletimiz, Savunma Sanayi İcra Komitesi Başkanı Recep Tayyip Erdoğan Bey idi, hep o yönlendirdi. Bugün de Cumhurbaşkanı olmasına rağmen, İcra Komitesi Başkanı kendisidir. Birinci derecede ilgilendiği bir konudur ve Cumhurbaşkanlığı seviyesinde ilgilenilen bir konunun, başarıya ulaşacağından hiç şüphem yoktur."

'Türkiye'nin askeri başarısı gün geçtikçe büyüyor'

Gönül, Suriye'nin Afrin bölgesinde gerçekleştirilen Zeytin Dalı Harekatı'nda İHA ve SİHA'ların kullanılmasının maddi manevi zaiyatı azalttığını belirterek, "Çünkü insan kullanmadan silah kullanıyorsunuz. Bu durumun da daha az şehit anlamına geldiği için çok büyük bir başarısı var. İnsan unsuru zaiyatı ve ayrıca etkinlik bakımından doğru kararlar alınması noktasında İHA'lar en yeterli bilgiyi veriyor." değerlendirmesini yaptı.

Türkiye'nin askeri başarısının gün geçtikçe büyüdüğünü söyleyen Gönül, Zeytin Dalı Harekatıyla Türkiye'nin, önemli bir askeri başarı elde ettiğini kaydetti.

Gönül, "Bunu soğukkanlılığıyla, hiç acele etmeden, adım adım ilerleyerek yapmıştır ama burada diplomatik başarı da önemlidir. Çünkü farkındaysanız bir yabancı ülkeye askerimizi soktuğumuz halde, her ne kadar bazı reaksiyonlar olduysa da çok büyük karşı çıkışlarla, en azından uluslararası fiili-fiziki bir mukavemetle karşılaşmadık. Bu devletimizin yalnız askeri değil, diplomatik alanda da çok büyük başarısı olduğunu gösteriyor." diye konuştu.

Vecdi Gönül, Türkiye'nin bulunduğu bölge itibariyle istikrarsızlığın ortasında bir istikrar adası olduğunu dile getirdi.

'İHA teknolojisinde en iyilerden biriyiz'

Yorumlar Tüm Yorumlar (8)

Thy ~ 6 yıl önce
Tk’daki chpli ve hdpli hostesleri uzecek bir haber daha

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Mba UsA ~ 6 yıl önce
Insan yalan soylerken biraz utanir, millet radara takilmayan sessiz, yuksek cozunurluklu havada uzun kalan daha yuklu silah tasiyabilen uniteler uzerinde calisiyor, madem oyle Almanya neden Amerikadan urun basi 4 kat odeyerek aldi da Bayraktar a gelmedi

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ba ~ 6 yıl önce
Yani uçak gemisine kendi kendine inen hayalet sihanız var envanterde... tabi tabi

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Stealth ~ 6 yıl önce
Birde stealth bombardiman ucagi yapsaniz amerikanin b-2 si gibi veya f-117 Hawk gibi cok guzel olur.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
palavra ~ 6 yıl önce
bırakın bu işleri. sadece yabancı finansmanı ve ekipmanıyla inşaat ve birçok parçası yabancı olup sözde yerli ve milli iha yapmakla iş bitmiyor. x ray, mr,tomografi gibi sağlık cihazları yapın görelim. 16 yıldır iktidar olanlar bunca sene bu konularda ne yaptı ? yeni havalimanındaki kablolar bile alman malı daha onu yapamıyoruz bu zat da diğerleri gibi çıkmış bol keseden sallıyor !

Yanıtla

Kalan karakter 1000
yavaş yerler yaş ~ 6 yıl önce
amerikanın ingilterenin ve fransanın yaptığı hayalet uçak konseptindeki ihalarını görse böyle demezdi heralde

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Geç abi ~ 6 yıl önce
korkundan zihniyet değiştiriyorsun...o ayakları biz yemeyiz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
atma ~ 6 yıl önce
ya bu islerden anlamasam tamam diyecegim cunku kendi bile inanmis.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000