19 Aralık 2012, Çarşamba 09:02:46

IĞDIR'DA SEFERLER YAPILAMIYOR

Iğdır Havalimanı'nda kötü hava koşulları nedeniyle uçuşlar yapılamıyor. Görüş mesafesinin düşük ve havanın puslu olması nedeniyle Pazar gününden beri seferler yapılamıyor...
  • ağrı hep kapatıyor diye ığdıra aldık. ığdırda yeni havalimanı ils vardır dedik. olaya bak rezilliğe bak.
  • yavuz kardeşımızın fıkırlerıne bende aynen katılıyorum. ILS (ınstrument landıng system-yanı aletle ınış sıstemi), ucakların pıst ıstıkametınde belırlı bır acı ıle alcalmasını saglayan , localızer ve glıde path denen ıkı kombonattan oluşan bır elektronık aygıttır. eger bır meydanda bu sıstem kurulmamışsa basık hava koşullarında goruşun duşuk oldugu zamanlarda o meydana ınışler gercekleştırılemez..demekkı bır hava lımanı sadece yapılaşmadan oluşmamaktadır. hv lım nın ışlerlık kazanabılmesı vede yolcuların magdur olmaması ıcn gereklı tum elktronık sıstemlerınde kurlması gerekmektedır. aynı eksıklık zafer hv lım da da vardır. sanırım DHMI bu eksıklıklerı en kısa zamanda gıderecektır.
  • hava nın normale donmesını daha çok beklerler .ığdırda kar yağmur veya sert rüzgar yok.hava kırlılığı var . doğalgazı ığdıra 20 km yakınında doğu beyazıtta bırakıp ığdıra yıllardır vermeyenler utansın.
  • ILS CİHAZI HAVA ALANINDAN DAHAMI MALIYETLIDIR . TRİLYONLARI HARCADIĞINIZ HAVA LIMANINA BU MAKINE NEDEN KONMAZ .IĞDIRIN AKPARTIDEN MILLET VEKILI YOK DIYEMI BU MAKINE VERILMIYOR.YOKSA BIRSONRAKI SEÇIMLERDEDE BIZE OY VERIN SIZE ILS MAKINESI VERELIMMI DIYECEKLER.HANI BOLGESEL HAVA LIMANI IDI IĞDIR.İNSANLAR PERIŞAN 4 GUNDUR YURTDIŞINA GIDECEKLER VAR HEPSI PERIŞAN OLMUŞ .HAVA ALANI YONETIMININ UMURUNDA DEĞİL.KARS HAVA ALANI ÇALIŞSIN DIYE ACABA BU MAKINE KASITLI OLARAKMI VERILMIYOR.?

Soğuk hava ve yağışlar yavaş yavaş Türkiye'yi etkisi altına alırken, ağır kış şartlarından en çok etkilenen şehirlerden biri de şüphesiz Iğdır oldu. Kar yağışının yanısıra sert rüzgarın da hakim olduğu Iğdır'da 3 gündür uçak seferleri yapılamıyor.

Görüş mesafesinin 3000 metreye düştüğü Iğdır'da havanın puslu olması ve sert rüzgarın da etkisiyle Pazar gününden itibaren uçaklar iniş-kalkış yapamıyor. Iğdır Havalimanı'ndan alınan bilgiye göre, pist ve terminallerde herhangi bir aksama olmadığı ancak ILS cihazı olmayan havaalanında görüş mesafesinin düşük olması nedeniyle uçakların seferlerini gerçekleştiremediği öğrenildi.

Türk Hava Yolları'nın sürekli olarak yolcuları bilgilendirmesi nedeniyle havalimanında herhangi bir yolcu yoğunluğu yaşanmadığı seferlerin yapılabilmesi için hava şartlarının  normale dönmesinin beklendiği ifade edildi.

IĞDIR'DA SEFERLER YAPILAMIYOR

Yorumlar

ağrı ~ 11 yıl önce
ağrı hep kapatıyor diye ığdıra aldık. ığdırda yeni havalimanı ils vardır dedik. olaya bak rezilliğe bak.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
erdınc durmazer ~ 11 yıl önce
yavuz kardeşımızın fıkırlerıne bende aynen katılıyorum. ILS (ınstrument landıng system-yanı aletle ınış sıstemi), ucakların pıst ıstıkametınde belırlı bır acı ıle alcalmasını saglayan , localızer ve glıde path denen ıkı kombonattan oluşan bır elektronık aygıttır. eger bır meydanda bu sıstem kurulmamışsa basık hava koşullarında goruşun duşuk oldugu zamanlarda o meydana ınışler gercekleştırılemez..demekkı bır hava lımanı sadece yapılaşmadan oluşmamaktadır. hv lım nın ışlerlık kazanabılmesı vede yolcuların magdur olmaması ıcn gereklı tum elktronık sıstemlerınde kurlması gerekmektedır. aynı eksıklık zafer hv lım da da vardır. sanırım DHMI bu eksıklıklerı en kısa zamanda gıderecektır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
salıh su ~ 11 yıl önce
hava nın normale donmesını daha çok beklerler .ığdırda kar yağmur veya sert rüzgar yok.hava kırlılığı var . doğalgazı ığdıra 20 km yakınında doğu beyazıtta bırakıp ığdıra yıllardır vermeyenler utansın.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
YAVUZ KANAT ~ 11 yıl önce
ILS CİHAZI HAVA ALANINDAN DAHAMI MALIYETLIDIR . TRİLYONLARI HARCADIĞINIZ HAVA LIMANINA BU MAKINE NEDEN KONMAZ .IĞDIRIN AKPARTIDEN MILLET VEKILI YOK DIYEMI BU MAKINE VERILMIYOR.YOKSA BIRSONRAKI SEÇIMLERDEDE BIZE OY VERIN SIZE ILS MAKINESI VERELIMMI DIYECEKLER.HANI BOLGESEL HAVA LIMANI IDI IĞDIR.İNSANLAR PERIŞAN 4 GUNDUR YURTDIŞINA GIDECEKLER VAR HEPSI PERIŞAN OLMUŞ .HAVA ALANI YONETIMININ UMURUNDA DEĞİL.KARS HAVA ALANI ÇALIŞSIN DIYE ACABA BU MAKINE KASITLI OLARAKMI VERILMIYOR.?

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000