07 Nisan 2017, Cuma 19:31:49

Hürkuş füze atımını gerçekleştirdi

2018 yılında TSK envanterinde yer alması planlanan HÜRKUŞ Uçağı’nın Lazer Güdümlü Uzun Menzilli Tanksavar Füzesi (LUMTAS) atış gösterimi Konya-Karapınar’da bulunan Milli Savunma Bakanlığı Atış Test ve Değerlendirme Grup Komutanlığı’nda gerçekleştirildi.
  • Şu fotoda gördüğüm mühendis görünümlüler var ya... Zaten notu verdim. Eminim yazılan herşey doğrudur ve başarıdan başariya koşuyoruzdur !!!!
  • Bu yapılan denemelerin hangi zorluklardan geçip önümüze geldiğini, kaç kişinin ufacık bi gelişme için canlarını feda ettiğini bilseniz en azından araştırıp yorum yapsanız zaten bu kadar seviyesiz yorumlar çıkmazdı. Bu ülke için tek bir tuğla koyan herkesin eline sağlık; zaten karalama amaçlı yorum yapanların beyinlerinin kimin ipoteği altında olduğu belli... Onlara bende aynı soruyu soruyorum. Siz bu ülke için ne yaptınız? Parasını ben veriyorum diyenlere pes onlara benim aklım ermiyor...
  • Onemli olan ucagin tipi motoru degil. Jet moturunu TAI uretti zaten testleri yapiliyor. Suanda yazilim ve atis testleri yapiliyor bu ucakla sanirim. Calisinca yapamayacagimiz bir sey yok. En kisa zamanda en iyisini yapariz insallah.
  • Millet denizden poposunu kıpırdatmadan istedikleri noktayı vuruyor yıllardır. Yıl olmuş 2017, biz pırpır uçakla füze atımı için toplaşıyoruz cümbür cemaat. Ay lütfen kaldırın şu haberi. Dolma sarma makinası çok ses getirir inanın!
  • Bu bir başlangıç olsun. Çeşit çeşit uçaklar üretelim inşallah.
  • Ecnebinin yaptığı uçağı kullanıp sağda solda caka satmak yerine ülkesinin geleceği için çaba sarf eden, bir şeyler ÜRETEN mühendislerimizin emeğine saygı duyun biraz.. Gerçi duymasanız da farketmez Türk mühendisi durmaz rahat olun
  • Bi' yerlerden başlama adına sarf edilen bu çabaları da fırlatma koltuğuna, motoruna çamur atarak karalamaya çalışan insanlarda iyi niyet göremiyorum. Maalesef kendi içinde en fazla hain barındıran milletiz.
  • Burda yapılan işi yeren yorumlar görünce çapsızların çekememezliğini görüyorum evet madem bu kopya çakma veya a dan b ye veya c ye donusturulmuş diyelin... SİZ NE ÜRETTİNİZ SÖYLEYİN HERHANGİ BİR PROJENİZ VAR MI... Lanet olsun bağzı şeyler...
  • Emeği geçen herkese çok teşekkürler..Gönlümüzden geçen çok daha büyük projeler ama hiç olmamasından iyidir..Umarım başarılarınız artarak devam eder..
  • Her olaya muhalefet etmenin anlamı yok.bence olabildiği kadar milli bir projedir. İlerde daha çok bizden parça içermesi için bu bir başlangıçtır. Ayrıca bu türk mühendisleri sayesinde ortaya çıkmıştır ak parti gençlik kolları sayesinde değil

2018 yılında TSK envanterinde yer alması planlanan HÜRKUŞ Uçağı’nın Lazer Güdümlü Uzun Menzilli Tanksavar Füzesi (LUMTAS) atış gösterimi Konya-Karapınar’da bulunan Milli Savunma Bakanlığı Atış Test ve Değerlendirme Grup Komutanlığı’nda gerçekleştirildi.

Atış gösterisi, Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Salih Zeki Çolak, Savunma Sanayii Müsteşarı İsmail Demir ve yabancı ataşeler ile askeri ve sivil üst düzey personelin katılımlarıyla gerçekleştirildi. Savunma Sanayii Müsteşarlığı (SSM) inisiyatifiyle başlatılan “Türk Başlangıç ve Temel Eğitim Uçağı Projesi” kapsamında geliştirilen HÜRKUŞ, TUSAŞ-Türk Havacılık ve Uzay Sanayi A.Ş. tarafından farklı görev senaryolarını destekleyecek şekilde tasarlanan silahlı versiyonu ile pilot eğitim ihtiyacının yanı sıra, hafif taarruz ve silahlı keşif görevlerinin, düşük maliyet ve yüksek hassasiyetle yapılabilmesi için geliştirildi.

Atış gösteriminde kullanılan LUMTAS füzesi, Roketsan tarafından antitank (tandem) harp başlığına alternatif olarak anti-personel harp başlığı ile de kullanılabilecek şekilde geliştirildi. Halihazırda ATAK helikopterine entegre edilmiş olan füzeler, sabit kanatlı uçaklar, İHA’lar ile kara ve deniz platformlarından da atılabilmekte.
LUMTAS haricinde, Roketsan tarafından üretilen, zırhlandırılmış yapı, kendini koruma sistemleri, gece görüş uyumlu aydınlatma, veri linki, lazer işaretleme kabiliyetine sahip elektro optik kamera ve gelişmiş aviyonik sistem özellikleri taşıyan yerli güdümlü mühimmat UMTAS/CİRİT/TEBER ile silahlandırılacak olan HÜRKUŞ, 5 adet harici yük istasyonu ve bin 500 kilogram faydalı yük taşıma kapasitesine sahip olacak.



Hürkuş füze atımını gerçekleştirdi

Yorumlar Tüm Yorumlar (44)

Uzman ~ 7 yıl önce
Şu fotoda gördüğüm mühendis görünümlüler var ya... Zaten notu verdim. Eminim yazılan herşey doğrudur ve başarıdan başariya koşuyoruzdur !!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Komik ~ 7 yıl önce
Guzel bir dalga gecmissin arkadas... Bende güldüm.
Fatih ~ 7 yıl önce
Bu yapılan denemelerin hangi zorluklardan geçip önümüze geldiğini, kaç kişinin ufacık bi gelişme için canlarını feda ettiğini bilseniz en azından araştırıp yorum yapsanız zaten bu kadar seviyesiz yorumlar çıkmazdı. Bu ülke için tek bir tuğla koyan herkesin eline sağlık; zaten karalama amaçlı yorum yapanların beyinlerinin kimin ipoteği altında olduğu belli... Onlara bende aynı soruyu soruyorum. Siz bu ülke için ne yaptınız? Parasını ben veriyorum diyenlere pes onlara benim aklım ermiyor...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Para ~ 7 yıl önce
Niye pes? Parası hepimizin cebinden çıkıyor. Eleştiri yaparken dozu kaçıranlar olabilir. Ona sözüm yok. Ama f16 da ödeyecek olan halk, bunu da. Arada yapılan yolsuzluk usulsüzlükler hep cebimizden çıkıyor. Yalan mı? Hadi yalan de. Yolsuzluk yok de. Desene hadi. Şu devirde bir pırpıra tav oldunuz. Paralar cepten gidiyor sende alkış tutuyorsun eleştirenlere tahammül edemiyorsun. 1 atımlık barutun var destan yazıyorsun aklınca.
Ozgur ~ 7 yıl önce
Onemli olan ucagin tipi motoru degil. Jet moturunu TAI uretti zaten testleri yapiliyor. Suanda yazilim ve atis testleri yapiliyor bu ucakla sanirim. Calisinca yapamayacagimiz bir sey yok. En kisa zamanda en iyisini yapariz insallah.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Leman ~ 7 yıl önce
Alice harikalar diyarında!
Yav he he ~ 7 yıl önce
Mars'a da gitti TAI
Leman ~ 7 yıl önce
Millet denizden poposunu kıpırdatmadan istedikleri noktayı vuruyor yıllardır. Yıl olmuş 2017, biz pırpır uçakla füze atımı için toplaşıyoruz cümbür cemaat. Ay lütfen kaldırın şu haberi. Dolma sarma makinası çok ses getirir inanın!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Juliet ~ 7 yıl önce
Kendi mühimmatımızla dağda çakal avlıycaz hiç olmazsa bu bile yeter..Sen de poponu kıpırdatmamaya devam et.. Kafaya bombayı yiyince görürsün bu yapılanların önemini.
Kevser ~ 7 yıl önce
Beyefendi size diyorum! Nasıl olurda bir bayanla ayıp bölgesiyle ilgili konuşabilirsiniz? Editör nasıl olurda bir erkeğin, fikrini paylaşan bir bayana yazdığı böyle taciz içerikli bir yorumu yayınlar? Bayan kendini bilmez olabilir ama siz ahlaksız olamazsınız! Ahlak sukût etmiş, Rabbim affetsin hepinizi.
Limon ~ 7 yıl önce
Lemooon sen muhalifsin belli bu kadar da olmaz bence sen git en iyisi arabistana falan orda yaşa nede olsa onlarda senin gibi bazı ülkelerin boyunduruğu altında yaşamayı seviyolar. El ele yaşar gidersiniz. Kevser sende amma anlamsız ve umutsuzsun cnm ya..
Hürkuş ~ 7 yıl önce
Hürkuşa laf attın amerikanın da bununla aynı sınıf turboprop motorlu senin deyiminle pervaneli eğitim uçağı var git onu eleştir. Geçen hafta icra edilen Deniz Yıldızı tatbikatında Milgem ve denizaltılarımızdan fırlatılan füzelerin videosunu da bul izle.
Komedi ~ 7 yıl önce
2017 de aluminyum ve rakiplerine gore yuzde 40 daha agir bir ucak... Markette yerini alir...
%100 yerliye doğru. ~ 7 yıl önce
Bu bir başlangıç olsun. Çeşit çeşit uçaklar üretelim inşallah.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Leman ~ 7 yıl önce
Tabi canım çeşit çeşit yaparız, jumbo jet, bölgesel jet, kargo uçağı, yangın söndürme uçağı. Vali kebabı sandın galiba! Ortaya karışık yapalım mı abiiii....
Leman'a ~ 7 yıl önce
Başlamak bitirmenin yarısıdır derler. Zamanında açılan uçak fabrikası kapatılmasa, desteklense şimdi çok daha iyi yerlerde olurduk. Zararın neresinden dönülürse kardır. Biz bugün başlayalım yarın yolcu uçağını da yangın uçağını da üretiriz inşallah. Sen gölge etme yeter.
Leman ~ 7 yıl önce
Umut fakirin ekmeği tabi...
Eng ~ 7 yıl önce
Ecnebinin yaptığı uçağı kullanıp sağda solda caka satmak yerine ülkesinin geleceği için çaba sarf eden, bir şeyler ÜRETEN mühendislerimizin emeğine saygı duyun biraz.. Gerçi duymasanız da farketmez Türk mühendisi durmaz rahat olun

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ortada ~ 7 yıl önce
2017 itibariyle geldigimiz noktaya bakarsak muhendislerin durmadigi ortada. Eksik yok cok sukur, bin sukur.
Kac sene? ~ 7 yıl önce
Kac sene oldu bu Hurkus projesi baslayali? 50 seneye yaparsak bence super basari. Polyanna gibi mutlu olun. Esen kalin.
Komedi ~ 7 yıl önce
Hurkus resmi olmayan calismalarla 2004 'te basladi... Mart 2006 da resmi olarak imzalanarak 4 yil sonra prototip teslimati olacak sekilde baslatildi. O resimdeki muhendis kisilerin yurtdisi egitimlerine ve toplantilarina gidis gelisleri ile 4 yil gectikten sonra sozlesme revize edilip 5 yil daha uzatildi....
Tango#1NeverDies ~ 7 yıl önce
Bi' yerlerden başlama adına sarf edilen bu çabaları da fırlatma koltuğuna, motoruna çamur atarak karalamaya çalışan insanlarda iyi niyet göremiyorum. Maalesef kendi içinde en fazla hain barındıran milletiz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
TC Hurkus ~ 7 yıl önce
Burda yapılan işi yeren yorumlar görünce çapsızların çekememezliğini görüyorum evet madem bu kopya çakma veya a dan b ye veya c ye donusturulmuş diyelin... SİZ NE ÜRETTİNİZ SÖYLEYİN HERHANGİ BİR PROJENİZ VAR MI... Lanet olsun bağzı şeyler...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ben ~ 7 yıl önce
Siz ne urettinizmis. Len para benden cikiyor zaten. Parasini veren benim. TAI calisanlari cebinden mi yapiyor bu cakma ucaklari?
F/O ~ 7 yıl önce
Emeği geçen herkese çok teşekkürler..Gönlümüzden geçen çok daha büyük projeler ama hiç olmamasından iyidir..Umarım başarılarınız artarak devam eder..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Komik ~ 7 yıl önce
Her olaya muhalefet etmenin anlamı yok.bence olabildiği kadar milli bir projedir. İlerde daha çok bizden parça içermesi için bu bir başlangıçtır. Ayrıca bu türk mühendisleri sayesinde ortaya çıkmıştır ak parti gençlik kolları sayesinde değil

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000