09 Aralık 2018, Pazar 12:12:57

Hürjet sağlam adımlarla geliyor

Eğitim ve Hafif Taarruz Uçağı (Hürjet) Projesi'ne yönelik çalışmalar Hava Kuvvetleri Komutanlığı ile iş birliği içinde çok yönlü sürüyor.
  • Motorsuz uçağa planör denir benim bildiğim
  • Güney Kore nin KAİ T-50 sine çok benzemiş gibi geldi. Bakınız: https://www.turkcebilgi.com/t-50_golden_eagle
  • Bunun bir pilot eğitim uçağı olduğunu unutmamak lazım. İleride üretilecek ana muharebe uçakları için önemli bir tecrübe kaynağı olacaktır.
  • Sadece tecrübe ve sonrasında jet eğitim uçağı. Kolay değil sıfırdan muharip uçak yapmak. Sistemin oturması için 15-20 yılı daha var. O da ekonomik duruma bağlı.
  • Ne işe yarayacak bu? Daha kapsamlı bir uçak yapmak varken
  • Herşeyden önce, haberin başlığı "anlamsız": Milyonlarca Dolar karşılığı bir çalışma, hazırlık yapacaksın bir askeri amaçlı uçak için ve ülkenin Hava Kuvvetleriyle işbirliği içinde olmayacaksın? Dünyanın hangi ülkesinde (belki bir ölçüde, bazı durumlarda ABD hariç olabilir...) bir hava kuvvetine, "ben şöyle böyle bir uçak yaptım; birkaç tane de prototip ürettim: alın bi bakın, işinize yarar mı?" diye hareket ediliyor? Tek motor-çift motor konusu da aslında oldukça mantıklı bir soru. Eğitim uçaklarının büyük bölümü çift motorludur. Savaş uçağının çift kişilik versiyonu (ki bunlar temel/orta/ileri eğitimden çok filo içi eğitim ya da özel amaçlı olarak kullanılır...) ise tek kişilik versiyon kaç motorlu ise öyledir. TAI, tek motoru ekonomi (maliyet) nedenleriyle mi tercih etti yoksa başka bir teknik ya da askeri tercih nedeniyle mi?
  • Başaracağımıza yürekten inanıyorum. Sağlam bir ekip çalışması ve geçmiş tecrübelerimizden faydalanarak en kısa sürede projeyi tamamlarız umarım.
  • Gururlandim. Darisi havayolu tasimaciligina.
  • çift motorlu olmalı, birkaç F16’ı tek motor arızası sebebiyle kaybettik, lütfen çift motora geçin lütfen MY
  • Bizim gibi Ortadoğu ülkelerinde öyle büyük bir eziklik duygusu var ki. Bırakın deneme yapmayı, başarılı bile olsanız kendi vatandaşınız sürekli sizi aşağılar. Çünkü onlar için her zaman batılılar üst sınıftır. Onlar gibi olamayız. başaramayız. Keşke bir gün bu duygulardan kurtulsak. Basit bile olsa bu girişimleri desteklesek. Siyasi bakmasak bu olaylara keşke. Sonuçta bu tür projelerin bazıları hedefe ulaşmayacak. Bazıları zarar ettirecek. ancak bir tanesi başarılı olduğu zaman faydalarını anlatmak için bu yorum bölümü yetmez. Kendi vatandaşı tarafından bu kadar aşağılan milletimiz biliyorsunuz İHA üretimine başladı. Daha düne kadar israil ve abd ye yalvarırken şimdi gökyüzünde kendimize ait ihalar uçuyor ve ülkemize göz dikenlerin korkulu rüyası oluyor. Daha fazlası neden olmasın ki? Bırakın artık bu ezikliği....

Eğitim ve Hafif Taarruz Uçağı (Hürjet) Projesi'ne yönelik çalışmalar Hava Kuvvetleri Komutanlığı ile iş birliği içinde çok yönlü sürüyor.

Savunma Sanayii Başkanlığı (SSB) koordinasyonunda, Türk Havacılık Uzay Sanayii (TUSAŞ) tarafından Ağustos 2017’de Türk Hava Kuvvetleri’nin ve uluslararası pazarın kısa dönemdeki ihtiyaçları hedef alınarak Hürjet Projesi başlatıldı.

Projeye yönelik SSB, Hava Kuvvetleri Komutanlığı ve TUSAŞ arasında protokol imzalandı. Protokol kapsamında, SSB ve Hava Kuvvetlerinin projeye güçlü destek vermesi kararlaştırıldı.

Projede geçen sürede Hürjet'in bire bir modeli üretildi. Uçağın "yer prototipinin" ortaya çıkmasıyla ön tasarım da fiziksel boyut kazanmaya başladı. Hürjet'in modeli son olarak Verimlilik ve Teknoloji Fuarı'nda sergilendi.

Operasyon konsepti Hava Kuvvetleri ile çalışılıyor

Gelinen aşamada, Hürjet'in dış geometrisi donduruldu, sistem yerleşim çalışmaları ise devam ediyor.

Milli Muharip Uçak gibi Hürjet için de rüzgar tüneli testleri sürdürülüyor. Gelecek yılın ilk aylarında ön tasarım gözden geçirilecek.

Bu arada, Hava Kuvvetleri Komutanlığı ile uçağın operasyon konsepti üzerinde çalışılıyor. İlerleyen dönemde ise Hava Kuvvetleri Komutanlığı ile harbe hazırlığa geçiş toplantısı yapılacak. Ayrıca bir ön tasarım gözden geçirme toplantısı gerçekleştirilecek.

Bunun yanında kanat başta olmak üzere deneme imalatlarına başlanacak ve mühendislik geliştirme benzetim ortamı hayata geçirilecek.

Hem pilot yetiştirecek hem operasyonel olacak

Proje kapsamında iki konfigürasyonda Hürjet üretilecek. Bunlardan biri tamamen eğitim uçağı odaklı, ikincisi aynı uçağın silahlı varyantı olacak. Silahlı varyantında, uçağa atış kontrol radarı, harici yük ve atış kontrol sistemleri ile çeşitli görev sistemleri eklenecek.

Proje tasarım kurgusunda, daha önceki eğitim uçağı, eğitim sistemi ve hava aracı geliştirme projelerinden maksimum yararlanılacak.

Hürjet'in Türk Hava Kuvvetleri’nin envanterinde bulunan T-38 jet eğitim uçaklarının yerini alması ve 3 bin kilogram faydalı yük kapasitesine sahip "hafif taarruz uçağı konfigürasyonu ile de F-16’ların yakın hava destek ve savaş eğitim uçağı rollerini paylaşması hedefleniyor.

Hürjet uçağının Türkiye ile birlikte dost ve müttefik ülkelerin silahlı kuvvetleri tarafından yakın hava destek, sınır güvenliği, terörle mücadele gibi görevlerde kullanılabileceği değerlendiriliyor.

İhtiyaç büyüyor

Gelecek 10 yıl içerisinde Türk Hava Kuvvetleri de dahil olmak üzere pek çok silahlı kuvvetin mevcut jet eğitim uçaklarının yerini gelişmiş sürümlerine bırakacak olması sebebiyle artan ihtiyacı karşılamak üzere ABD, Avusturalya, Brezilya, Avusturya, Bulgaristan, Belçika, Kolombiya, Fransa, Tayvan, Peru, Birleşik Arap Emirlikleri ve İsveç gibi ülkeler çalışmalar yürütüyor.

Aynı zamanda, yeni nesil savaş uçaklarının üstün performansları ve harp teknikleri, jet eğitim uçaklarında daha üst seviye performans ihtiyacını beraberinde getiriyor.

Dünya pazarına yönelik hedeflerin yanı sıra harekat bağımsızlığının maksimum seviyede sağlanabilmesi için Hürjet’te yerli/milli geliştirilen sistem ve alt sistemlerin kullanımına ve Milli Muharip Uçak ile sistemlerin ortaklaştırılmasına öncelik verilecek. 

Hürjet sağlam adımlarla geliyor

Yorumlar Tüm Yorumlar (26)

Motorsuz uçak ~ 5 yıl önce
Motorsuz uçağa planör denir benim bildiğim

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Aviator ~ 5 yıl önce
Güney Kore nin KAİ T-50 sine çok benzemiş gibi geldi. Bakınız: https://www.turkcebilgi.com/t-50_golden_eagle

Yanıtla

Kalan karakter 1000
başarı ~ 5 yıl önce
Bunun bir pilot eğitim uçağı olduğunu unutmamak lazım. İleride üretilecek ana muharebe uçakları için önemli bir tecrübe kaynağı olacaktır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Tele Vision ~ 5 yıl önce
Sadece tecrübe ve sonrasında jet eğitim uçağı. Kolay değil sıfırdan muharip uçak yapmak. Sistemin oturması için 15-20 yılı daha var. O da ekonomik duruma bağlı.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İyi güzel amma ~ 5 yıl önce
Ne işe yarayacak bu? Daha kapsamlı bir uçak yapmak varken

Yanıtla

Kalan karakter 1000
mafaky ~ 5 yıl önce
Herşeyden önce, haberin başlığı "anlamsız": Milyonlarca Dolar karşılığı bir çalışma, hazırlık yapacaksın bir askeri amaçlı uçak için ve ülkenin Hava Kuvvetleriyle işbirliği içinde olmayacaksın? Dünyanın hangi ülkesinde (belki bir ölçüde, bazı durumlarda ABD hariç olabilir...) bir hava kuvvetine, "ben şöyle böyle bir uçak yaptım; birkaç tane de prototip ürettim: alın bi bakın, işinize yarar mı?" diye hareket ediliyor? Tek motor-çift motor konusu da aslında oldukça mantıklı bir soru. Eğitim uçaklarının büyük bölümü çift motorludur. Savaş uçağının çift kişilik versiyonu (ki bunlar temel/orta/ileri eğitimden çok filo içi eğitim ya da özel amaçlı olarak kullanılır...) ise tek kişilik versiyon kaç motorlu ise öyledir. TAI, tek motoru ekonomi (maliyet) nedenleriyle mi tercih etti yoksa başka bir teknik ya da askeri tercih nedeniyle mi?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Şener Koltuk ~ 5 yıl önce
Rahmetli Şener Koltuk, tek motor tek kaynana, çift motor çift kaynana demişti de F-18 yerine F-16 dan yana tercih beyan etmişti.
Beyceli ~ 5 yıl önce
Başaracağımıza yürekten inanıyorum. Sağlam bir ekip çalışması ve geçmiş tecrübelerimizden faydalanarak en kısa sürede projeyi tamamlarız umarım.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Gurur ~ 5 yıl önce
Gururlandim. Darisi havayolu tasimaciligina.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
çift motor olmaz ise sorun olur ~ 5 yıl önce
çift motorlu olmalı, birkaç F16’ı tek motor arızası sebebiyle kaybettik, lütfen çift motora geçin lütfen MY

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Hemen ~ 5 yıl önce
Hemen çalışmalara başlıyoruz. Eşsiz fikirleriniz için teşekkür ederiz.
Tek motorluyu yapalimda ~ 5 yıl önce
4 lu besli yapariz rahat ol sen
ercan ~ 5 yıl önce
Bizim gibi Ortadoğu ülkelerinde öyle büyük bir eziklik duygusu var ki. Bırakın deneme yapmayı, başarılı bile olsanız kendi vatandaşınız sürekli sizi aşağılar. Çünkü onlar için her zaman batılılar üst sınıftır. Onlar gibi olamayız. başaramayız. Keşke bir gün bu duygulardan kurtulsak. Basit bile olsa bu girişimleri desteklesek. Siyasi bakmasak bu olaylara keşke. Sonuçta bu tür projelerin bazıları hedefe ulaşmayacak. Bazıları zarar ettirecek. ancak bir tanesi başarılı olduğu zaman faydalarını anlatmak için bu yorum bölümü yetmez. Kendi vatandaşı tarafından bu kadar aşağılan milletimiz biliyorsunuz İHA üretimine başladı. Daha düne kadar israil ve abd ye yalvarırken şimdi gökyüzünde kendimize ait ihalar uçuyor ve ülkemize göz dikenlerin korkulu rüyası oluyor. Daha fazlası neden olmasın ki? Bırakın artık bu ezikliği....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Mhmmd ~ 5 yıl önce
Çok haklısınız. Konuya dair küçük bir örnek vereyim: Bizim Bora keskin nişancı tüfeği Pakistan'daki testlerde batılı rakiplerini kelimenin tam anlamıyla SİLDİ ATTI. Ancak ne yurt içinde ne de dünyada yeterince reklamı yapılmadı. Demek istediğim bahsettiğiniz bu duygudan kurtulmanın yolu nasihat değil eylemdir. Yaparsın daha iyisini koyarsın masaya olur biter. İnsanlar sonuca biat ederler.
Ercan'a ~ 5 yıl önce
Batılılar da eğitim kalitesi var, bilime, teknolojiye, adalet ve eşitliğe önem var,insanına değer var, torpil ve hemşehricilik yok. Biz ve ortadogu ülkeleri sorunu önce kendilerinde arasın. Ayrıca uçak vs yapıyoruz, yapacağız söylemleri iktidarın tribüne oynayıp, kendimizi devamlı dev aynasında görmemizi istemeleri siyasi çıkar ve koltuk için. Gerçekler ortada. Yılların uçak üreticisi Airbus mekanik kapıdan elektronik kapıya geçmek için en az 5 sene ar ge ve 5 milyar euro lazım diyor. Uçak, helikopter, motor vs yapmak için yetişmiş insan, birikim, tecrübe, eğitim kalitesi, teknoloji , hammadde, para lazım bunlardan hangileri bizde var? Gönül ister ama bu zihniyetle ve imkanlarla bu projeler nasıl olur orası soru işareti.
Aferin ~ 5 yıl önce
Ne guzel demissin. Ortadogu ulkesi vatandasi seni. Sen boyle mutlu mesut yasa. Git bi ucak bileti al, soyle bir gokyuzune cik, mutlu olursun. Yukaridan soyle bir bak, bu topraklar bizim de.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000