28 Ekim 2009, Çarşamba 08:56:03

Hondajet çok iddialı geliyor

Dünyaca ünlü otomobil devi Honda, gelişmiş hafif uçak programıyla ürettiği yeni iş jetini ABD’deki NBAA 2009 fuarında duyurdu. Tamamıyla dokunmatik bir kokpite sahip olacak yeni uçağın 2011 yılında piyasaya sunulması bekleniyor.
  • bir honda sahibi olarak gurur duydum.. :)
  • dikkatli bakin 5 yil sonra piyasanin yuzde 25 hondanin olacak

Honda uçak şirketi, Ulusal İş Havacılık Birliği(NBAA) 2009 fuarında, firmanın uzun zamandır üzerinde çalıştığı gelişmiş hafif uçak programını ve yeni iş jetini tanıttı.

Yapısal değişiklikler ve radikal anlamda farklı bir havacılık elektroniği altyapısı sunan uçağın, Garmin şirketinin geliştirdiği G3000 teknolojisiyle donatılacağı açıklandı.

Dünyada Piper uçak üretim firmasının ardından G3000 teknolojisini kullanacak ikinci firma olan Honda, NBAA 2009’da konsept bir uçak ile sunum yaptı. Şirket, 2011 yılından itibaren uçağın kullanıma hazır olacağını açıkladı.

Ayrıca Honda, Fedex ile lojistik ortaklık anlaşması imzalandığını belirtirken, Flight Ready adı verilen yeni bir uçak bakım hizmetinin lansmanını da yaptı. Buna göre üç farklı paket program, uçak ile beraber sunulacak ve iş adamları bu paketlerden birini seçerek bakım dertleriyle uğraşmak zorunda kalmayacak.

Honda’nın jet uçağı üretme fikri, ilk olarak 1997 yılında şirket bünyesindeki mühendislerden Michimasa Fujino tarafından ortaya çıkarıldı ve yıllar süren çalışmaların ardından 2006 yılında iş adamlarına sunulan jet, büyük talep gördü.

Hondajet

Hondajet çok iddialı geliyor

Yorumlar

Misafir ~ 15 yıl önce
bir honda sahibi olarak gurur duydum.. :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
dikkatli bakin 5 yil sonra piyasanin yuzde 25 hondanin olacak

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000