26 Aralık 2017, Salı 11:48:08

Hitit 2017 yılında da büyümeye devam etti

Havayolları için ürettiği yazılımlarla milyonlarca yolcunun seyahat etmesini sağlayan teknoloji geliştiricisi Hitit, 2017 yılında da büyümeye devam etti.
  • Selam Herkese, Öncelikle sahte isimler arkasında saklanmak moda olduğu için bende öyle yapayım. Hitit çalışanı olarak her şeyi gören birisiyim. Haklılar ve haksızlıklar daima olacaktır. Önemli olan insanların şunu anlaması. Sensiz veya bensiz de şirket yürür. Yapılan işlerin de BEN yaptım yerine biz yaptık anlayışı olması lazım, çünkü sen ve ben olmasak ta (ki baştan beri ne önemli insanlar ayrıldı şirketten), hep şirket büyüyerek devam etti. Yemek yediğiniz tekneye su kaçırmaya çalışmayın. Beğenen kalır, beğenmeyeni zorla tutmuyorlar. Bir de 2 kişiye mal etmek olayları çok büyük yanlış olur. Şirkette herkesin emeği var. Ben yoksam şirket batar mantığı çok saçma. Bizden sonra da şirketler var oluyor. Değerin bilinmediği an basarsın istifanı gidersin. Sonra da çamur atmayı bırakırsın. En azından ben olsam öyle yaparım. Şirkete de başarılar dilerim giderim. İnatlaşıp daha büyük ve güçlü bir şirket kurarım kendimi göstermek için. Son olarak şunu söyleyeyim, Hititin bir parçası olmaktan gurur duyuyorum. Nur hanım gibi müdürlerin altında çalışmanın çok az insana nasip olur, en küçük çalışanına bile selam veren, özel hayatlarını soran ilgilenen, ve her zaman saygılı olan bir müdür daha bulamazsınız (yada çok zor bulursunuz). Tüm arkadaşlara başarılar NOT: Son bir not olarak THY deki arkadaşlara veya THYden ayrılan arkadaşlara: THY nin en büyük problemi kendisi her şeyi yapmaya çalışması, yazılımcı alması onları iş yaptırmaya çalışması. Diğer şirketlerin çoğu profesyonel şirketler sadece kendi işlerini yaparlar. Ben THY CEO-su olsam tüm işlerimi Hitite yaptırırım. Benim işim insanları uçurmak, yazılım yapmak değil. Eğer yazılım yapmak için karar verirsem ve o işe girişeceksem, onu da profesyoneller alarak ve kendi ürünümü satmayı hedefleyerek yapardım. Öyle bizim saçma mantıkla her şeyi ben yapayım (ama hiçbiri profesyonel çıkmıyor ama olsun benim olsun demekle), yapmazdım. O zaman kalksın THY aşçılar da alsın, uçaktaki yemekleri de kendisi yapsın. Böyle bir mantık var mı ya :) hadi kalın sağlıcakla
  • Şimdi de bu mu çıktı. Hitit. Kimbilir kimin yakınıdır
  • Herkes bilir ki hiçbir TK personeli buraya gerçek adini yazacak kadar salak degildir. PAX candir bu arada, evlattir. Pirlantasini bilmem.
  • bilgisayar destekli uygulamalar için o kadar programcı alınıyor(THY ye) ondan sonra HİTİT denen şirketten havacılık uygulamaları için destek alınıyor.Bu ne biçim iştir.??? Bu insanlar THY de ne iş yapar.? Şirketi birtakım şirketlerin desteği ile yürütmek tabiki kolay olsa gerek hiçbir sorumluluk ve risk olmadan.!!!
  • Geri dönüşlerde çok hızlı, çözüm odaklı, bravo Hitit'e.
  • sen kalk 2017 cirosunu ikiye katlayan pırlanta gibi 2 satış direktörünü yolla, hem de en masum bir şeyi talep ettiler diye, sonra hava at, ayıptır ayıp
  • Görüp görülebilecek en kötü sistem
  • SunExpress'e kapak. Turk Malini birak, kimsenin tanimadigi baska urunu olmayan Hintlilerle calis.
  • Can

Havayolları için ürettiği yazılımlarla milyonlarca yolcunun seyahat etmesini sağlayan teknoloji geliştiricisi Hitit, 2017 yılında da büyümeye devam etti. Yeni iş ortaklıkları, ulusal ve uluslararası ödüller ve sektöre kazandırdığı yenilikçi çözümlerle verimli bir yılı geride bırakan Hitit, tüm dünyada 200 binden fazla uçuşta, 60 milyona yakın yolcunun seyahat etmesini sağladı.

Havayollarının internet ve mobil rezervasyon, biletleme, check-in, kalkış kontrol, çağrı merkezi hizmetleri gibi yolcuyla temas ettiği tüm noktalarda operasyonlarını sürdürmesini sağlayan Hitit, 2017 yılında hizmet ağını genişletti. 200 binden fazla uçuşun yolcu hizmetleri sistemleri (PSS) ve operasyonel planlamalarını yaparak 50 milyardan fazla uçuş sorgusu işleyen Hitit, geride bıraktığımız 12 aylık dönemde 60 milyona yakın biletleme işlemi gerçekleştirdi.

3 Kıtadan 5 Yeni Havayolu

Türkiye’de Pegasus ve Onur Air’in yazılım ortağı olan Hitit, yurt dışında halihazırda çalıştığı havayollarına yenilerini ekledi. Almanya’dan Global GSRM, Tanzanya’dan Air Tanzanya, Fransa’dan Chalair, Nijerya’dan Arik Air ve Ürdün’den Royal Wings ile iş ortaklığı yapmaya başlayan Hitit, 2017 sonu itibariyle toplam 5 kıtada 15 farklı ülkeye yazılım ihraç eden bir konuma geldi.

Havacılık Teknolojisine Yeni Bir Açılım

Hitit’in geçtiğimiz aylarda hayata geçirdiği yeni çözümü de 2017 yılında havacılık yazılımı için önemli gelişmelerden birini oluşturdu. Havayollarının operasyonlarının her aşamasında, istedikleri bilgiye anında ve karşılaştırmalı olarak ulaşabilecekleri bir çözüm yaratan Hitit şimdiye kadar geliştirilen en kapsamlı kontrol paneli uygulamasını hayata geçirdi. Yüksek maliyet ve düşük kar marjları ile çalışan havayollarına orta ve uzun vadeli stratejik yol haritaları oluşturma olanağı sağlayan İş Performans İndeksi isimli çözüm; gelir yönetimi ve fiyatlandırma operasyonlarının mevcut performansını ölçerek, havayollarının bu alanlardaki etkinlik analizini yapıyor. 

Yılın En Niş Teknoloji Firması

2017 Hitit’in havacılık sektörüne getirdiği yenilikler, çözüm ve hizmet kalitesinin ödüllendirildiği bir yıl oldu.  AI Global Media-Industry Insight Magazine tarafından düzenlenen Sivil Havacılık, Uzay Araştırmaları ve Savunma Ödülleri’nde Doğu Avrupa’nın En İyi Havacılık Yazılım firması seçilen Hitit, aynı zamanda İş Performans İndeksi isimli yazılım çözümüyle En İyi Havayolu Raporlama Sistemi ödülünü aldı. Ayrıca Acquisition Finance Magazine’in düzenlediği ACQ Küresel Ödülleri’nde sivil havacılık alanında “Yılın En Niş Teknoloji Firması” seçilen Hitit’in Genel Müdürü Nur Gökman da Yılın Gamechanger ödülüne layık görüldü.

İhracat ile Hızla Büyüdü

Öte yandan Türkiye’nin en hızlı büyüyen teknoloji şirketlerinin belirlendiği Deloitte Teknoloji Fast 50 Türkiye 2017 Programı’nda yer alan Hitit, Türkiye'nin 500 Büyük Hizmet İhracatçısı Araştırması’nda da yer alarak, bilişim alanında en fazla ihracat yapan ilk 15 firma arasına girdi.

“Dünyada İlk Beşteyiz”

Hitit Genel Müdürü Nur Gökman, firmanın 2017 yılı değerlendirmesini yaparken; “20 yılı aşkın süredir, alanında çok iyi yetişmiş, eğitimli mühendislerimizin yarattığı %100 yerli yazılımlarımızla yurt dışına teknoloji ihraç ediyoruz. Hitit olarak, havacılık yazılımı gibi çok niş bir alanda Türkiye’nin de teknoloji üretebilen bir ülke olabileceğini gösteriyoruz. Global holdinglerin desteklediği büyük konsorsiyumlar veya Çin gibi kapalı bir pazarın varlığına rağmen alanımızda dünyanın ilk beş şirketinden biriyiz. Gelişen ve sürekli değişen pazar şartlarına göre teknolojimizi yenileyerek, havayollarına güçlü rekabet şansı tanıyan çözümler üretiyoruz. Havayollarına bütün satış ağlarını kendi kontrolüne veren, onları sektörün yüksek maliyetli küresel dağıtım kanallarının baskısından kurtaran seçenekler sunuyoruz. 2017 yılı da bizim için yeni ortaklıkların kurulduğu, kazandığımız ödüller ve dünyanın dört bir yanındaki konferans ve etkinliklerdeki sponsorluklarımızla Hitit’in global bilinirliğini arttırdığımız bir yıl oldu.” şeklinde konuştu. 

Hitit 2017 yılında da büyümeye devam etti

Yorumlar Tüm Yorumlar (15)

Anonymous ~ 6 yıl önce
Selam Herkese, Öncelikle sahte isimler arkasında saklanmak moda olduğu için bende öyle yapayım. Hitit çalışanı olarak her şeyi gören birisiyim. Haklılar ve haksızlıklar daima olacaktır. Önemli olan insanların şunu anlaması. Sensiz veya bensiz de şirket yürür. Yapılan işlerin de BEN yaptım yerine biz yaptık anlayışı olması lazım, çünkü sen ve ben olmasak ta (ki baştan beri ne önemli insanlar ayrıldı şirketten), hep şirket büyüyerek devam etti. Yemek yediğiniz tekneye su kaçırmaya çalışmayın. Beğenen kalır, beğenmeyeni zorla tutmuyorlar. Bir de 2 kişiye mal etmek olayları çok büyük yanlış olur. Şirkette herkesin emeği var. Ben yoksam şirket batar mantığı çok saçma. Bizden sonra da şirketler var oluyor. Değerin bilinmediği an basarsın istifanı gidersin. Sonra da çamur atmayı bırakırsın. En azından ben olsam öyle yaparım. Şirkete de başarılar dilerim giderim. İnatlaşıp daha büyük ve güçlü bir şirket kurarım kendimi göstermek için. Son olarak şunu söyleyeyim, Hititin bir parçası olmaktan gurur duyuyorum. Nur hanım gibi müdürlerin altında çalışmanın çok az insana nasip olur, en küçük çalışanına bile selam veren, özel hayatlarını soran ilgilenen, ve her zaman saygılı olan bir müdür daha bulamazsınız (yada çok zor bulursunuz). Tüm arkadaşlara başarılar NOT: Son bir not olarak THY deki arkadaşlara veya THYden ayrılan arkadaşlara: THY nin en büyük problemi kendisi her şeyi yapmaya çalışması, yazılımcı alması onları iş yaptırmaya çalışması. Diğer şirketlerin çoğu profesyonel şirketler sadece kendi işlerini yaparlar. Ben THY CEO-su olsam tüm işlerimi Hitite yaptırırım. Benim işim insanları uçurmak, yazılım yapmak değil. Eğer yazılım yapmak için karar verirsem ve o işe girişeceksem, onu da profesyoneller alarak ve kendi ürünümü satmayı hedefleyerek yapardım. Öyle bizim saçma mantıkla her şeyi ben yapayım (ama hiçbiri profesyonel çıkmıyor ama olsun benim olsun demekle), yapmazdım. O zaman kalksın THY aşçılar da alsın, uçaktaki yemekleri de kendisi yapsın. Böyle bir mantık var mı ya :) hadi kalın sağlıcakla

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Hitit ~ 6 yıl önce
Şimdi de bu mu çıktı. Hitit. Kimbilir kimin yakınıdır

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Cahil ~ 6 yıl önce
Bilip bilmeden millete çamur atacağına aç bir oku araştır bu adamlar kimdir bir Türk firması olarak başarıları nedir diye, sonra utanır susarsın belki.
Gerçek Onur ~ 6 yıl önce
Herkes bilir ki hiçbir TK personeli buraya gerçek adini yazacak kadar salak degildir. PAX candir bu arada, evlattir. Pirlantasini bilmem.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
teknoloji ~ 6 yıl önce
bilgisayar destekli uygulamalar için o kadar programcı alınıyor(THY ye) ondan sonra HİTİT denen şirketten havacılık uygulamaları için destek alınıyor.Bu ne biçim iştir.??? Bu insanlar THY de ne iş yapar.? Şirketi birtakım şirketlerin desteği ile yürütmek tabiki kolay olsa gerek hiçbir sorumluluk ve risk olmadan.!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İsmet ~ 6 yıl önce
Geri dönüşlerde çok hızlı, çözüm odaklı, bravo Hitit'e.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
gsf ~ 6 yıl önce
NE O HİTİT DEN ÇIKARINIZ MI VAR.???? KENDİ SORUNUNA ÇÖZÜM BULAMAYAN AYAKTA KALAMAZ BAŞKALARINA MUHTAÇ OLUR.HİTİT GİBİ...
pırlanta ~ 6 yıl önce
sen kalk 2017 cirosunu ikiye katlayan pırlanta gibi 2 satış direktörünü yolla, hem de en masum bir şeyi talep ettiler diye, sonra hava at, ayıptır ayıp

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İflah olmazlar ~ 6 yıl önce
Ben de duydum bu iki satıscinin başarılarını. Sen cironu ikiye katlayan adamlari ödüllendirecegin yere şirketle yollarını ayırıyorsun. Bu tür şirketler çok fazla ayakta kalamazlar diye düşünüyorum. Eski tarz yönetim metodları artık kaybetmeye mahkum.
uçan kuş ~ 6 yıl önce
Ciroyu katlayan şirketteki pırlanta gibi ekip. Yüzlerce insanın emeği var burada. Söylediğiniz gibi iki kişiye mal edilemez. Öyle özel masum! taleplere de kurumsal hiçbir şirkette izin verilmez. Bu gurur hitit çalışanlarının, başarılarının devamını dilerim.
Esed ~ 6 yıl önce
Ahmet, Esad siz misiniz yoksa? Hiç belli olmuyor vallahi çok çakalsınız :D
cakma pirlantalar ~ 6 yıl önce
haberde 2017de gelen havayollari yaziyor, ciroyu nasil katlamis bu pirlantalar?
Onur ~ 6 yıl önce
Görüp görülebilecek en kötü sistem

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kapak ~ 6 yıl önce
SunExpress'e kapak. Turk Malini birak, kimsenin tanimadigi baska urunu olmayan Hintlilerle calis.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Candir ~ 6 yıl önce
Can

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000