08 Kasım 2009, Pazar 07:29:30

"Herşeyi göze almıştık, F-16'lar havalanacaktı!"

"Her şeyi göze almıştık" diyen Babacan, Dağlıca baskını sonrası kamuoyunda "F-16'lar Erbil'de uçuş yapsın, binaların camları kırılsın" önerisinin gündeme geldiğini söyledi.
  • gözüne alacaktı ama gözü küçük be kardeşim yoksa alacaktı valla bende şahidim kendi gözlerimle gördüm önce eline aldı sonra gözüne yaklaştırdı dediğim gibi büyük geldi neyse başka sefere
  • edecektik, yapacaktık, olacaktı ile masal gemisi yürür öteye gitmez, kararını ve sonrasını oluşturan planı yapıp uygulayacaksın ya da hiç konuşmayacaksın....
  • Sizde o şey var mı? Dış işleri Bakanımız Erbilde gayet mutlu sırıtıyordu geçen hafta Barzaniyle el sıkışırken. Niye acaba?
  • artık hiçbirşeyi gizleyemezsiniz.olay tüm şekliyle ortaya çıktı.bölgede ABD nin politikalrını harfiyen izliyorsunuz.Vahdettin ve damat Feritlerin torunları sizi.yemeyecek millet artık din sömürüsünü ,maduriyet edebiyatınızı,seçim rüşvetlerini kömürü vs yi.
  • yahu neyi göze almışlar daha dün a kapısının önünde bangır bangır bağırıyorlardı.Siz göze bişeyleri alsaydınız bunlar kapının önüne kadar yanaşamazdı.çok yanlış kararlar aldınız çok....
  • Kardesim ucak ne yapsin icinde adam olmayinca,icindeki ne yapsin basinda adam olmayinca.
  • Bu donem Turkiyemizdeki yasanan olaylar beni coku uzuyor , Atamiz sirtini dondu bize bu sekil olmasini istemezdi , Terrorist ve temsilcilerine kadar maas veriyoruz bizim kullanamadigimiz KIRMIZI pilaka ile luks otomobilerde Milletin temsilcisiyiz diye Terrorist propagandasi yapiyorlar Terrorist karsiliyorlar , Sen daha ordaki halki dusunuyorsun , peki bizi dusunen varmi ? Onlarin haklarina , onlara verilen ilgiyi biz goremedik . Aslinda hata bizde , hata kendimizde , ne zaman uyanicagiz bu kabustan hep beraber .. umarim cok yakinda
  • neyi göze aldığınızı hep beraber gördük. artık bu konuşmaları bırakın. utanın biraz. yüzünüz kızarsın. teröristler zafer işaretleriyle sınırdan girdiler. hepsi o kadar işte..
  • Aslında açıklamalar bunu söylüyor. Hiç bir şeyi göze alamamışlar. Türk ulusu başarılarını yalakalıkla değil kanlarıyla kazanmıştır. Ne mutlu Türküm diyene.
  • Dünyadaki tüm F-16 ları toplayıp yaksan bir tane şehidime değmez. O kadar uçağımız var. Bir Kandil dağını yok edemediniz. Ne hallere düştük. O dağı ve diğerlerini dümdüz yapacaktın. Neyi göze aldın?

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, demokratik açılım sürecinin geleceği, eve dönüş sürecinin hedefi, Ekim 2007 Dağlıca baskını sonrası gündeme getirilen ilginç önerileri ve bugün sürdürülen barış diplomasisinin bilinmeyen yönlerini anlattı. G-20 Bakanlar Toplantısı için İngiltere'ye giden Babacan, uçakta gazetecilerle sohbet etti. Halen ekonominin kaptanı olan Babacan, 6 ay öncesine kadar Dışişleri Bakanlığı koltuğundaydı. Babacan, Dağlıca'nın ardından, terör örgütü PKK'ya karşı yapılan sınır ötesi kara harekâtı için "Her şeyi göze almıştık" dedi. Babacan, o sıcak dönemden günümüze uzanan zorlu yolun kilometre taşlarını şöyle değerlendirdi.

DAĞLICA SONRASI

Ekim 2007'deki Dağlıca baskını sonrası yeni strateji geliştirdik. (MİT Müsteşarı) Emre (Taner) Bey'i Kuzey Irak'a göndermemiz o tarihe rastlar. Ben de 2003'teki savaştan sonra Irak'a giden ilk bakan oldum. Her şeyi göze almıştık. Nitekim, PKK'nın ortak düşman ilan edildiği, anlık istihbarat paylaşımının kararlaştırıldığı 5 Kasım 2007'de Beyaz Saray'da gerçekleşen Başkan Bush-Başbakan Erdoğan görüşmesi öncesi karşılıklı bir telefon görüşmesi olmuştur. 'Biz, bunu (sınır ötesi operasyonu) yapacağız. 'Siz yardımcı olacak mısınız, olmayacak mısınız? Bunu öğrenmek istiyoruz' denilmiştir. Washington'a böyle gidilmiştir.

O zamanlar, 'F-16'lar Erbil'de alçaktan uçuş yapsın, binaların camları kırılsın. Hadi hadi' diyenler de oldu. Ama biz Kuzey Irak'ta yaşayan 4 milyon insanın günlük hayatına olumsuz yansıyacak bir karar almak istemedik. Çünkü bizim orada yaşayan halkla bir sorunumuz yok. Kaldı ki o sırada İsrail, Gazze'ye ekonomik ambargo uyguluyordu. Onları eleştirirken benzeri bir duruma düşmemiz doğru olmazdı.

(Sabah)

"Herşeyi göze almıştık, F-16'lar havalanacaktı!"

Yorumlar Tüm Yorumlar (11)

Misafir ~ 14 yıl önce
gözüne alacaktı ama gözü küçük be kardeşim yoksa alacaktı valla bende şahidim kendi gözlerimle gördüm önce eline aldı sonra gözüne yaklaştırdı dediğim gibi büyük geldi neyse başka sefere

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
edecektik, yapacaktık, olacaktı ile masal gemisi yürür öteye gitmez, kararını ve sonrasını oluşturan planı yapıp uygulayacaksın ya da hiç konuşmayacaksın....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Sizde o şey var mı? Dış işleri Bakanımız Erbilde gayet mutlu sırıtıyordu geçen hafta Barzaniyle el sıkışırken. Niye acaba?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
artık hiçbirşeyi gizleyemezsiniz.olay tüm şekliyle ortaya çıktı.bölgede ABD nin politikalrını harfiyen izliyorsunuz.Vahdettin ve damat Feritlerin torunları sizi.yemeyecek millet artık din sömürüsünü ,maduriyet edebiyatınızı,seçim rüşvetlerini kömürü vs yi.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
yahu neyi göze almışlar daha dün a kapısının önünde bangır bangır bağırıyorlardı.Siz göze bişeyleri alsaydınız bunlar kapının önüne kadar yanaşamazdı.çok yanlış kararlar aldınız çok....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Kardesim ucak ne yapsin icinde adam olmayinca,icindeki ne yapsin basinda adam olmayinca.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Bu donem Turkiyemizdeki yasanan olaylar beni coku uzuyor , Atamiz sirtini dondu bize bu sekil olmasini istemezdi , Terrorist ve temsilcilerine kadar maas veriyoruz bizim kullanamadigimiz KIRMIZI pilaka ile luks otomobilerde Milletin temsilcisiyiz diye Terrorist propagandasi yapiyorlar Terrorist karsiliyorlar , Sen daha ordaki halki dusunuyorsun , peki bizi dusunen varmi ? Onlarin haklarina , onlara verilen ilgiyi biz goremedik . Aslinda hata bizde , hata kendimizde , ne zaman uyanicagiz bu kabustan hep beraber .. umarim cok yakinda

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
neyi göze aldığınızı hep beraber gördük. artık bu konuşmaları bırakın. utanın biraz. yüzünüz kızarsın. teröristler zafer işaretleriyle sınırdan girdiler. hepsi o kadar işte..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Aslında açıklamalar bunu söylüyor. Hiç bir şeyi göze alamamışlar. Türk ulusu başarılarını yalakalıkla değil kanlarıyla kazanmıştır. Ne mutlu Türküm diyene.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Dünyadaki tüm F-16 ları toplayıp yaksan bir tane şehidime değmez. O kadar uçağımız var. Bir Kandil dağını yok edemediniz. Ne hallere düştük. O dağı ve diğerlerini dümdüz yapacaktın. Neyi göze aldın?

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000