10 Aralık 2009, Perşembe 10:55:37

Herşey bir kazayla başladı...

Güney Afrikalı bölgesel havayolu şirketi Airlink son zamanlarda meydana gelen kazalardan sonra zor durumda. Ulaştırma bakanının havayolunun operasyonlarının durdurulması konusunu değerlendireceklerini açıklmasından sonra şirket ground olmamak için uğraş veriyor.

Şirketin yaşadığı bu kriz, son olarak 7 Aralık’ta Embraer ERJ-135 uçağının George Airport’da pistte duramayarak otoyola çıkmasıyla patlak verdi. Bilindiği gibi son üç ayda yine Airlink’e ait uçaklar, içlerinde British Aerospace Jetstream’in konumladırma uçuşu sırasında meydana gelen ölümcül kazanın da bulunduğu iki kaza daha geçirmişti.

Güney Afrika Ulaştırma Bakanı Sibusisi Ndebele, olaylar hakkındaki endişelerini belirtti ve meydana gelen bu olayların şirketin düzenlemelere ne kadar uyduğu tenkitlerinin yapılmasını tetiklediğini açıkladı. 2010 yılının yaz aylarında Güney Afrika’da düzenlenecek global futbolunun en önemli organizasyonu olan Dünya Kupasına ev sahipliği yapacak olan Güney Afrika, hava güvenliğiyle ilgili bütün şüpheleri ortadan kaldırmak istiyor ve bu nedenle havayolunun ground edilme olasılığı artıyor.

Airlink ise ulaştırma bakanlığının bu endişelerine karşılık olarak şirketin Eylül ayındaki Jetstream kazasına kadar 17 yıllık sürede lekesiz bir operasyon geçmişine sahip olduğunu belirtti.

Airlink genel müdürü Rodger Foster, güvenli havayolu itibarlarını tekrar kazanmak için ellerinden ne geliyorsa yapacaklarını ve halkın güvenini yeniden kazanacaklarını söyledi.

Güney Afrika Sivil Havacılık Otoritesi, şu an için havayolu şirketinin denetimine devam etmekte. Ayrıca Airlink bağımsız bir güvenlik uzmanını şirketin prosedürlerini tekrar gözden geçirmesi için görevlendirdi.

Foster ayrıca bugüne kadar CAA’den yerel ve uluslararası düzenlemelere uygun olmadıklarına dair herhangi bir uyarı almadıklarını, denetimin tamamlanmasını beklediklerini ve denetimde bir uygunsuzluk tespit edilmesi durumunda hemen bunun üzerine eğileceklerini sözlerine ekledi.

Herşey bir kazayla başladı...

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000