27 Temmuz 2009, Pazartesi 08:02:17

Heronları takibe almışlar!

KCK bağlantılı 26 kişinin sanık olduğu davanın iddianamesinde, Heron casus uçaklarına yakalanmamak için teröristlerin geliştirdiği yöntemler yer aldı.
  • Bu IHA 'lara 4'er tane Hellfire füzesi takilmali, görüntüyü aldi mi gönderecek füzeyi, öyle Diyarbakir üssünden uçak bekledin mi bos daglardaki tavsani, kirpiyi etkili sekilde bombalarsin.
  • SEN ISTERSEN YÜZ TANE HERON AL VE HEPSIYLE IZLE ICINDEKI TERÖRISTLERDEN KURTULAMADIGIN SÜRECE BIN TANE HERONLA GÖZLE NAFILE .ILK ÖNCE ICINDEKI BEBEK KATILLERINDEN KURTULMAN GEREKIR ONLARI YOK ETMEN GEREKIR.....KÖKÜNÜ KURUTMAN GEREKIR........
  • aldıkmı aldık. Parasını verdik aldık çalışmasa ne yapalım. 50 yıldır değişen bir şey yok. amerikanın döküntü gemilerini jiplerini alan zihniyetle bu heronları alan zihniyet aynı. 5 yıldır iha geliştiriyoruz diyorlar hani nerde? Bunların hepsi oyalamaca yok modernmişte bilmemneymiş. İsteyen adam yapar.
  • eğer yakalanmıyorlarsa ne anlamı kaldı bu araç ları almamıza anında haber alıyorlar biz de boş arazileri etkili şekilde bombalıyoruz demekki abd afganistanda gördüğünü anında bomlıyor ve hiç görünmüyor bu nasıl oluyor tamam uçaklar aynı zamanda bombada taşıyabiliyor ama bizim uçaklar havada görünmemesi gerekiyor hiç etkisi olmuyor tabiki.

Heron kayda geçtiğinde elektrikli aletler kapatılıyor, mağaralarda hareketsiz duruluyordu. Örgüt yöneticileri, bölgenin Türk jetlerince vurulacağını 45 dakika önceden biliyordu.

PKK terör örgütünün şehir yapılanması KCK ile ilgili 26 kişinin sanık olduğu davanın iddianamesinde ortam dinlemesinden elde edilen çarpıcı bilgiler yer alıyor. Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede terör örgütü PKK'nın, Kandil bölgesindeki kamplarını görüntülemeye çalışan Heron casus uçaklarından korunmak için aldığı tedbirler yer alıyor. Ortam dinlemelerinden elde edilen bilgilerden Heron'ların yaptığı tespitlerin örgüt yöneticilerine bildirildiği, teröristlerin Türk jetlerinin operasyonundan 45 dakika önce haberdar oldukları ima ediliyor.

İddianamede 'Teröristlerin Heron casus uçaklarından korunmak amaçlı aldıkları tedbirler' başlıklı bölümde, Nadir Yıldırım, Herdem Kızılkaya ve Hüseyin Zorlu arasında geçen konuşmalara yer veriliyor. Zorlu, casus uçağı izlediklerini ve kamplarını görüntülemek için geldiğini fark ettiklerinde elektrikleri keserek mağaralara sığındıklarını, gündüz ise yer altına inerek hareketsiz kaldıklarını anlatıyor. Kitap okunması gerektiğinde de el feneri kullandıklarını belirtiyor. Ardından Herdem Kızılkaya da TSK'nın bir operasyon sırasında kamplarını vurduğunu hatırlatıyor. Kızılkaya, bombalama sırasında sadece birkaç arkadaşlarının yaralandığını söyleyerek, orada normalde bir bölüğün eğitim yaptığını bu sırada uçak tarafından görüntü alındığını, 45 dakika sonra da jetlerin kamplarını vurduğunu belirtiyor. Zorlu, uçakların bazen Kuzey Irak'ta Süleymaniye'den kaldırıldığını söylemesinin ardından ise çarpıcı bir bilgi veriyor. Uçakların kalkmasıyla birlikte kendilerine haber geldiğini belirten Zorlu, uçakların 17 dakika sonra kamplarına ulaşabildiğini söylüyor. Türk Silahlı Kuvvetleri'nin İsrail'den satın aldığı Heron casus uçaklarının alçak menzilde uçuşu ve bazı dezavantajları sebebiyle açık hedef olabileceği konusunda tartışmalar yaşanmıştı.

İddianamede ortam dinlemesinden elde edilen konuşmalar şu şekilde gelişiyor:

Hüseyin Zorlu: Doğru dürüst çoğu zaman izlemiyorlar, o zımbırtı geldiği gibi kapatıyorlar her şeyi. Elektrikleri de kesiyorlar. Yav arkadaşlar el feneri ile kitap okuyor, gündüz gözü ile hepsi yeraltında ........ gibi karanlık da oluyor. Hiç hareket etmiyorlar.

Herdem Kızılkaya: Gündüz değil mi?

Hüseyin Zorlu: Gündüz, çünkü şeydir, kamp kamuflaj şeyinde gözüküyor. Sadece uçaklar değil, köylüler namussuzlar da böyle hani ........serbestti ya, gelip dolaşıp,

Herdem Kızılkaya: Bu bir ara bir mağaraya, ben oradayken vurdular ya. Rastlantı hiçbir kimse şehit düşmedi, yaralanan arkadaşlar vardı .....orada normalde bir bölük eğitim görüyordu. Gidiyor, talim etme günüdür, öyle ziyaret ediyorlar. O eğitimdeki arkadaşlar ....bir.... daha var, bir mağara var oraya gidiyorlar. Tüm arkadaşlar toplanarak bir arada girmişsin ....... geliyor onları görüyor. Arkadan bu hemen geliyor duruyor, görüntüden hemen sonra gidiyor ve on dakika sonra ......arkadaşlar diyor, biz hemen dağılalım. Ne olur ne olmaz. Bütün arkadaşlar dağılıyor ama aradan o gittikten sonra 45 dakika sonra, uçak geliyor.

Hüseyin Zorlu: Bazen yok

Herdem Kızılkaya: 45 dakikada!

Hüseyin Zorlu: Bazen ilk şeylerde, Süleymaniye'den kaldırıyorlarmış.

Herdem Kızılkaya: İşte çok hızlı.

Hüseyin Zorlu:..............bir günde diyorlar ki hani buradan kalktığı gibi haber geliyor. 17 dakika sürüyor, bazen buradan şey değil.

(Zaman)

Heronları takibe almışlar!

Yorumlar

Misafir ~ 15 yıl önce
Bu IHA 'lara 4'er tane Hellfire füzesi takilmali, görüntüyü aldi mi gönderecek füzeyi, öyle Diyarbakir üssünden uçak bekledin mi bos daglardaki tavsani, kirpiyi etkili sekilde bombalarsin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
SEN ISTERSEN YÜZ TANE HERON AL VE HEPSIYLE IZLE ICINDEKI TERÖRISTLERDEN KURTULAMADIGIN SÜRECE BIN TANE HERONLA GÖZLE NAFILE .ILK ÖNCE ICINDEKI BEBEK KATILLERINDEN KURTULMAN GEREKIR ONLARI YOK ETMEN GEREKIR.....KÖKÜNÜ KURUTMAN GEREKIR........

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
aldıkmı aldık. Parasını verdik aldık çalışmasa ne yapalım. 50 yıldır değişen bir şey yok. amerikanın döküntü gemilerini jiplerini alan zihniyetle bu heronları alan zihniyet aynı. 5 yıldır iha geliştiriyoruz diyorlar hani nerde? Bunların hepsi oyalamaca yok modernmişte bilmemneymiş. İsteyen adam yapar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
eğer yakalanmıyorlarsa ne anlamı kaldı bu araç ları almamıza anında haber alıyorlar biz de boş arazileri etkili şekilde bombalıyoruz demekki abd afganistanda gördüğünü anında bomlıyor ve hiç görünmüyor bu nasıl oluyor tamam uçaklar aynı zamanda bombada taşıyabiliyor ama bizim uçaklar havada görünmemesi gerekiyor hiç etkisi olmuyor tabiki.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000