28 Kasım 2011, Pazartesi 07:28:14

"HERKES KAZANÇLI ÇIKACAK"

Mersin'deki programı çerçevesinde Çukurova Kalkınma Ajansı (ÇKA) 2011 Yılı Mali Destek Programları'nın açıklanması toplantısına katıldı...
Bakan Çağlayan, Çukurova Havaalanı konusunda da önemli açıklamalarda bulundu.

Mersin ve Adana'nın önemine değinen Bakan Çağlayan, Adana ve Mersin'in ortak hareket ederek çalışmasının daha mantıklı olacağına vurgu yaparak, "Biz Mersin ile Adana'yı yarıştırmayacağız, ikisini diğer illerle yarıştıracağız. Mersin ve Adana birbirini destekleyen iki il olacak" diyen Çağlayan, bölgenin kalkınması için yaptıkları çalışmaları anlattı. Çağlayan, ''Bu noktada belirli alanlarda da alt yapılar oluşturuluyor. Mesela bunların en önemlilerinden birisi de gerek Adana'ya gerekse Mersin'e katkılar sağlayacak Çukurova Bölgesel Havalimanı. Bu proje sayesinde Mersin, Türkiye'nin en büyük 2. havalimanına sahip olacak.

Ülkemizde 46 tane havaalanı var. Ama ayın 15'inde ihalesini yapacağımız Çukurova Havalimanı'nın yolcu kapasitesi 30 milyon olacak. Gerek bölge havaalanı yapılırken gerekse faaliyete geçtiğinde burada müthiş rakamlarda insanlar istihdam edilecek. Şoför esnafımız bile bu işten kazançlı çıkacak" diye konuştu. 
"HERKES KAZANÇLI ÇIKACAK"

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000