12 Ağustos 2012, Pazar 09:55:39

"HERKES 3. HAVALİMANINI İSTİYOR"

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, İstanbul’a 3’üncü havalimanı’nın ayrıntılarını ilk kez açıkladı. Yıldırım, “Maliyeti en az 10 milyar TL. Eylülde ilana çıkar, bu yıl ihaleyi bitiririz. Dünyanın 3’üncü büyük havalimanı olacak. Dev uçak A-380 inebilecek” dedi...
  • Hizmete bu kadarda eleştiri yapmayın türk halkının parasını onun bunun cebine atmıyor hizmet için harcıyor türkiye nerereden nereye geldi gözlerinizi açında bir bakın yolun açık olsun akp
  • yeni hava alanı yapılacagı kuzey karadeniz sahil şeridinde/kilyos ve karaburun/arası kuşların göç yoludur binlerce , leylek,kırlangıç,nisan ayında geçiş yapıyor bilginize 2013 yılında yeniköy/karaburuna gelin görün on binlerce leylekleri ve diger kuşları,
  • Esenboğa 03R21L 60*3750'dir. Dünyada kaçıncı o zaman bu pist.
  • haberde bir hata var.dunyanin en buyuk 3. Havalimani degil,istanbulun 3. Havalimani denicekti.dunyada o kadar buyuk havalimanlari varki,bu havalimaninin ilk 5 e girmesi bile cok zor.
  • İstanbul boyle buyuk capta 3.cu bir havalimani hayal etmek, İstanbul sehrini katletmektir. Bukadar yogun bir kalabaliga, ilaveten 100. Mio. Yolcu kapasiteli bir havalimani insaatini dusunmek, hayal etmek en hafif tabir ile katliamdir. Gerek yoktur. İstanbul u dahada kalabaliklastirmak cinayettir. Boyle bir projenin hayata gecmesi durumunda İstanbul trafigini dusunmek dahi istemem. Yesilkoy havalimani dogru bir proje ile iki misline cikabilir. Yer cok musattir. Cok daha ucuza mal olur..
  • 10 milyar dolar... kimin cebinden çıkıyor? türkiye halkının. kim ben yaptım diyor? akp, kimin parası ile sen yapıyorsun? kendi cebinden yaparsan ben yaptım dersin. işi yapan devlettir. türk halkıdır! sadece tiransan, diktatörsen, topladığın vergiyi kendi paran olarak hesaba geçersin ve yaptığın şeyi ben yaptım diyebilirsin. demokrasilerde ben yaptım diyemezsin. bu senin zaten görevindir.
  • Allah mustehakkinizi version
  • Istanbul dunyanın sayılı hub'larindan biri olacak, ALLAH razı olsun, helal olsun...
  • Allah'ın adını kullanarak ülkeyi felakete sürükleyenler, kendileri refaha kavuşanlar için yapılan dileği yüce tanrı nasıl değerlendirecek bakalım.
  • Tüm yıkıcı gayretlere rağmen hizmete devam, tebrikler AKP, Allah yolunuzu açık etsin.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, İstanbul’a 3’üncü Havalimanının ayrıntılarını iyice açtı. Yıldırım, projenin en az 10 milyar TL’ye malolacağını belirterek, birçok yabancı taliplinin bulunduğunu bildirdi. Yıldırım, “Havalimanına dev Airbus A-380 uçakları da iniş yapacak. Pisti dünyanın 3’üncü veya 4’üncü büyüğü olacak” dedi.

İhale 2012’de bitecek

Yıldırım, yıl sonuna ihalesini bitirmeyi planladıkları 3’üncü Havalimanı ile ilgili şu bilgileri verdi: “Kamulaştırma çalışmaları başlayan 3’üncü havalimanında Yüksek Planlama Kurulu kararının çıkmasıyla eylül ayı içerisinde ihale ilanına çıkmazı planlıyoruz. İlan eylülü geçmez. İhale ilanı çıkınca iki ay süre veririz. Hedefimiz bu sene bitmeden ihaleyi sonuçlandırmak.

Dünyadan talip çok

Talipliler var, gelen giden çok. Almanlar, Çinliler, Fransızlar, Körfez ülkeleri, Katar, Dubai, Japonlar ihale için talip oluyorlar. Yerli yatırımcılar da var, yani ‘var oğlu var’. Her yerden ilgi var da önemli olan ilgi değil. Dosya teklif görmeden bir şey diyemiyoruz. 3’üncü köprü ihalesinde de birçok yabancı talipliye rağmen ipi bir Türk şirketi göğüsledi. Dünyanın hiçbir yerinde yaprak kıpırdamıyor, bizde milyar dolarlık projeler gırla. İnşallah bunu da Türk şirket alır.

İlk aşama 10 milyar TL

Havalimanı faz faz inşa edilecek. Maliyetin 10 milyar TL’yi aşacağını tahmin ediyoruz. Teklif ne gelecek onu bilemeyiz şimdi. Tahminimiz bu. Ama havalimanını dört başı mahmur açmak için böyle bir yatırım gerekli.”

Parmakla gösterilecek

Projenin mimarisine yönelik şirketlere proje empoze etmeyeceklerinin altını çizen Yıldırım, “Şu projeyi yapın demiyoruz. Firmalara biz ihtiyacı belirtiyoruz, herkes kendi projesiyle teklif verecek. Ancak planladığımız havalimanı dünyada beş parmakla sayılacak meydanlardan birisi olacak. İlk etapta 750 bin metrekare kapalı olacak. 60 metreye 3 bin 570 metre büyüklüğüne dev Airbus A-380 uçaklarının ineceği pistler olacak. Tamamlandığında dünyanın üçüncü ya da dördüncü büyük meydanı olacak“ dedi.

150 milyon yolcu

Havalimanının tamamlandığında yılda rahatlıkla 150 milyon yolcuyu kaldıracak bir kapasiteye sahip
olacağını anlatan Yıldırım, şunları söyledi: “Büyük bir proje. Hepsi aynı anda yapılmayacak. İlk etap öncelikle 80-90 milyon yolculuk için olacak. Yatırım 4.5-5 milyar Euro’dan az değil. Tahmin bu, gelen teklife bakacağız. Havalimanının işletme süresi, yolcu garantisi gibi ihale şartları üzerinde çalışılmaya devam ediliyor. Şartname hazırlıkları devam ediyor. Proje ne kadar zaman için fizıbl hale geliyorsa ona göre belirlenecek" dedi. (Hürriyet)

"HERKES 3. HAVALİMANINI İSTİYOR"

Yorumlar Tüm Yorumlar (10)

İnsaf ~ 9 yıl önce
Hizmete bu kadarda eleştiri yapmayın türk halkının parasını onun bunun cebine atmıyor hizmet için harcıyor türkiye nerereden nereye geldi gözlerinizi açında bir bakın yolun açık olsun akp

Yanıtla

Kalan karakter 1000
leylek ~ 12 yıl önce
yeni hava alanı yapılacagı kuzey karadeniz sahil şeridinde/kilyos ve karaburun/arası kuşların göç yoludur binlerce , leylek,kırlangıç,nisan ayında geçiş yapıyor bilginize 2013 yılında yeniköy/karaburuna gelin görün on binlerce leylekleri ve diger kuşları,

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İsim / Rumuz ~ 12 yıl önce
Esenboğa 03R21L 60*3750'dir. Dünyada kaçıncı o zaman bu pist.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
hata ~ 12 yıl önce
haberde bir hata var.dunyanin en buyuk 3. Havalimani degil,istanbulun 3. Havalimani denicekti.dunyada o kadar buyuk havalimanlari varki,bu havalimaninin ilk 5 e girmesi bile cok zor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İsim / Rumuz ~ 12 yıl önce
İstanbul boyle buyuk capta 3.cu bir havalimani hayal etmek, İstanbul sehrini katletmektir. Bukadar yogun bir kalabaliga, ilaveten 100. Mio. Yolcu kapasiteli bir havalimani insaatini dusunmek, hayal etmek en hafif tabir ile katliamdir. Gerek yoktur. İstanbul u dahada kalabaliklastirmak cinayettir. Boyle bir projenin hayata gecmesi durumunda İstanbul trafigini dusunmek dahi istemem. Yesilkoy havalimani dogru bir proje ile iki misline cikabilir. Yer cok musattir. Cok daha ucuza mal olur..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
prometheus ~ 12 yıl önce
10 milyar dolar... kimin cebinden çıkıyor? türkiye halkının. kim ben yaptım diyor? akp, kimin parası ile sen yapıyorsun? kendi cebinden yaparsan ben yaptım dersin. işi yapan devlettir. türk halkıdır! sadece tiransan, diktatörsen, topladığın vergiyi kendi paran olarak hesaba geçersin ve yaptığın şeyi ben yaptım diyebilirsin. demokrasilerde ben yaptım diyemezsin. bu senin zaten görevindir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İsim / Rumuz ~ 12 yıl önce
Allah mustehakkinizi version

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Helal Olsun.. ~ 12 yıl önce
Istanbul dunyanın sayılı hub'larindan biri olacak, ALLAH razı olsun, helal olsun...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Allah ~ 12 yıl önce
Allah'ın adını kullanarak ülkeyi felakete sürükleyenler, kendileri refaha kavuşanlar için yapılan dileği yüce tanrı nasıl değerlendirecek bakalım.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Hizmete devam ~ 12 yıl önce
Tüm yıkıcı gayretlere rağmen hizmete devam, tebrikler AKP, Allah yolunuzu açık etsin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000