30 Eylül 2009, Çarşamba 08:20:14

Helikopterin düşüş nedeni açıklanmadı

18 Haziran'da, Muğla'nın Milas ilçesindeki Geyik Barajı'na düşen K-32 tipi yangın söndürme helikopterinin düşüş nedeni hâla açıklanmadı.
  • Açıklasa ne olacak. Tanju Kaptanım gitmiş. Denetleyen mi var? Herşeyimiz gösteriş. Uzat mikrofonu konuşsunlar.

Helikopterdeki 5 kişiden 3 Ukraynalı pilot kurtulurken, Türk pilot emekli binbaşı Tanju Tezgel ile orman muhafaza memuru Ali Ekin hayatını kaybetmişti.

Türkiye'yi yasa boğan helikopter kazası 18 Haziran'da meydana gelmişti. Aydın'ın Çine ilçesindeki orman yangınına müdahale için Geyik Barajı'ndan su alan Milas Orman İşletme Müdürlüğü'ne bağlı Kamov-32 tipi helikopter, su aldıktan bir süre sonra baraja düşmüştü.

HELİKOPTERİN DÜŞÜŞ SEBEBİ TESPİT EDİLEMEDİ

Milas-Bodrum Havalimanı'nda konuşlanan üç adet yangın söndürme uçağının görev sürelerini tamamlaması üzerine uçuş mürettebatına teşekkür için Milas'a gelen Orman Genel Müdürü Osman Kahveci gazetecilerin sorularını cevapladı. Muğla genelinde önceki yıl verilerine bakıldığında yangınla mücadelede en başarılı sezonun geçirildiğini anlatan Kahveci, şöyle konuştu: "Bu yıl Muğla genelinde yangınla başarılı bir sezon geçirdik. Ancak Haziran ayında hepinizin bildiği gibi üzücü bir kaza yaşadık. Bu kazada iki

personelimizi kaybettik. Helikopterin düşüş nedeni henüz tespit edilebilmiş değil. Kaza kırım ekibi incelemelerini sürdürüyor. Sonuca ulaşılmasının hemen ardından rapor kamuoyuyla paylaşılacak."

UNUTULMAZ KAZA

Aydın'ın Çine ilçesindeki orman yangınına müdahale için Milas'tan hareket eden yangın söndürme helikopteri, su alırken baraja düşmüş helikopterdeki 5 kişiden 3 Ukraynalı pilot kurtulmuştu. Olayda, Türk pilot emekli binbaşı Tanju Tezgel ile orman muhafaza memuru Ali Ekin de ölmüştü. Tezgel'in cesedine kazadan 1 gün, Ekin'in cesedine ise dört gün sonra ulaşılmıştı.

Helikopterin düşüş nedeni açıklanmadı

Yorumlar

Misafir ~ 15 yıl önce
Açıklasa ne olacak. Tanju Kaptanım gitmiş. Denetleyen mi var? Herşeyimiz gösteriş. Uzat mikrofonu konuşsunlar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000