16 Nisan 2008, Çarşamba 18:08:27

Helikopter düştü: 3 ölü

Rusya'nın Kuzey Ural bölgesindeki Perm şehrinde Gazprom-Avia adlı hava taşımacılığı şirketine ait Mi-2 tipli helikopter düştü.

Düşen helikopterde bulunan yolculardan üçünün hayatını kaybettiği, birinin de yaralı olarak bulunduğu kaydedildi.

Rusya Olağanüstü Hal Bakanlığı'nın Perm Bölgesi Yerel İdaresi'nin yetkilisinin Ria Novosti'ye telefonla yaptığı açıklamada kaybolan helikopterin enkazına ulaştıklarını, ancak yolculara henüz ulaşamadıklarını açıklamıştı. Helikopterin düşüş nedeni ile ilgili incelemeler devam ediyor.


Gazprom-Avia hava taşımacılığı şirketi basın sözcüsü Darya Polihina yaptığı açıklamada bir helikopterlerinin düştüğünü, helikopterde bulunan dört kişiden birinin yaralı olarak kurtarıldığını, diğer mürettebatın da hayatını kaybettiğini açıkladı.


Rusya'da daha önce de helikopter kazaları yaşanmıştı. 2005 yılı Aralık ayında ülkenin doğusundaki Nikolayevsk-on-Amur bölgesinde Mİ- 8 tipi bir helikopter kazasında 5 kişi hayatını kaybetmişti. 2007 Eylül ayında da Rusya`nın Sibirya bölgesinde kaybolan Mı-8 helikopteri 12 gün sonra bulunmuş ve enkazda helikopterin altı kişilik mürettebatının ceseti bulunmuştu.

Helikopter düştü: 3 ölü

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000