20 Aralık 2012, Perşembe 17:37:58

HELİKOPTER AZ KALSIN DENİZE İNİYORDU!

İstanbul'da yoğun kar yağışı ve fırtına sürerken Sarıyer Büyükdere sahiline bir helikopter acil iniş yaptı.
  • VFR, IFR, hava koşulları, vs. falan bilmiyorum. Bu konularla alakalı bilgi sahibi değilim. Tek söylenecek şey. Ölüm ya da yaralanma yok, kaza yok. Olayla alakalı herkese büyük geçmiş olsun.
  • Acaba şimdi helikopteri geri nasıl götürecekler :) Oradan kalkabilir mi ki? :) Ondan da ayrı bir haber konusu olur Airporthaber, ben diyeyim :)
  • bu havada kör uçuşu uçtuğu için bu astronotun maaşına zam yapıp işine son vermek lazım...hiç mi hava durumundan haberin yok
  • tv haberlerinde helıkopterın amasradan kalkış yaptıgı belırtılmektedır. dıyelımkı kalkış anındakı hva kşulları VFR ucuşa elverışlı olsun. pılot ta muhtemelen denız uzerınden gıtmeyı planlayıp belkıde patronun ıstegını kırmayarak ucuşunu gercekleştrebılecegını duşunup kalkış yapmış olabılır. ancak ılerleyen zamanlarda hva koşullarının daha da zorlaşması pılotun ışını gucleştırmıştır. konu muhtemelen ılgılı kurumlar ca tahkık edılecektır.o zaman bu ucuşla ılgılı ucuş planı, meteorojı raporu , pılotun raporu eger temas saglayabıldıyse pılot-atc konuşma kayıtları ıstenerek olaya acıklık getırecektır.
  • kimse bu helikopterin Sarıyerde ne aradığını sorgulamıyor, pilot sis içindeki maslak heliporta inmek için risk almamiş, kim bilir ne kadar rüzgar da vardı o tepedeki heliportta, tebrikler pilota. Aslında 3. havalimanı projesini yapanların da ders alması gereken bir olay, kış şartları boğazda böyle olursa Tayakadının oralarda, Istranca tepeliklerinin kuzeyinde nasıl olur?
  • Nesini tebrik edecez... Patronunun sözünü dinlemek zorunda kalan, ne olursa olsun hiçe sayıp havalanan adamdan commander olursa işte bu kadar olur.. Haa.. baskı olmaksızın kendisi onaylamış, kendisini duruma uygun görmüş ise kendisinden pilot bile olmaz.. Sadece Türkiye'de değil, heryerde var bunlardan..
  • Tüm astronotlar yine toplanıp yorum yapmış, bir arkadaşta VFR ( görerek uçuş kuralları ) yazmış. Helal olsun hepinize, VFR ın bile ne olduğunu biliyorsunuz ya ; sizlere diyecek bir şey yok, kaza kırım komite başkanı bile olur sizden... Pilotu tebrik ediyorum, başarılı bir iniş gerçekleştirmiş ve yaralanan olmamış...
  • helikopteri kullanan vatandaş acaba uçmadan önce hiç mi anlık ve 24 saatlik olan hava durumu bilgilerine göz gezdirmedi ya da bakmadı,acaba burada bir ihmal olabilir mi? tabi bu bizim gördüğümüz belki su üstüne çıkan 1 örnek bile olabilir,illa birşeyler incelenmesi bir araştırma için birilerinin canları mı yanması lazım kırıma mı uğraması lazım
  • Öncelikle kendilerine geçmiş olsun demek istiyorum,havacılık bu herkesin başına gelir büyük konuşmamak gerekir diyelim ancak hava durumunu daha iyi değerlendirip bu uçuşu yapsalardı sanki biraz daha iyi olurdu gibi sanki biraz Patron baskısı olmuş gibi geliyor ,ancak her şeye rağmen Kaptanımı buraya yaptığı inişten dolayı tebrik ediyorum,ama
  • Bravo...Ancak ülkemizde olur bu tip bir vukuu.FP'ye onay vereni ayrıca tebrik etmek lazım. 30 KNOT+ GUST verilen METAR'ı görüpte kalkanıda hakikaten tebrik ederim.

Olumsuz hava koşulları yüzünden acil iniş yapan Hattat Holdinge ait helikopter son anda karaya indi. Sahile teğet vaziyette duran Helikopterde Biri kadın ikisi erkek toplam 3 yolcunun bulunduğu öğrenildi. Balıkçı teknelerine çarpmaktan son anda kurtulan helikopter denize düşmesin diye yardıma balıkçılar koştu.

HELİKOPTERİ İPLERLE KARAYA SABİTLEDİ

Helikopterini mucize bir şekilde indiren ve adı öğrenilemeyen pilot balıkçılarla birlikte halat çekerek helikopteri düşmesin diye sabitledi. Helikopterin indiği sahil yolunun tam karşısında bulunan restaurantın sahibi Ali Alemdar, film sahnesine benzettiği olayı saniye saniye anlattı.

ÖNCE YOLA İNMEYİ DENEMİŞ

Alemdar, helikopterin ilk olarak yola inmeye çalıştığını karşısına iki minibüs ve bir minibüs çıkında yeniden manevra yapıp havalandığını ikinci bir hamleyle balıkçı teknelerinin üzerinden süzülerek sahil yolundaki yürüyüş parkuruna son anda indiğini anlattı. Yolculara yardıma koştuklarını ve valizleriyle birlikte yolcuları bir taksiye bindirip gönderdiklerini anlatan Alemdar, " Kaptanı da tebrik ettik " dedi.

(CNNTürk)

HELİKOPTER AZ KALSIN DENİZE İNİYORDU!

Yorumlar Tüm Yorumlar (22)

T. SEYHAN ~ 11 yıl önce
VFR, IFR, hava koşulları, vs. falan bilmiyorum. Bu konularla alakalı bilgi sahibi değilim. Tek söylenecek şey. Ölüm ya da yaralanma yok, kaza yok. Olayla alakalı herkese büyük geçmiş olsun.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Merak ~ 11 yıl önce
Acaba şimdi helikopteri geri nasıl götürecekler :) Oradan kalkabilir mi ki? :) Ondan da ayrı bir haber konusu olur Airporthaber, ben diyeyim :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
declare ~ 11 yıl önce
bu havada kör uçuşu uçtuğu için bu astronotun maaşına zam yapıp işine son vermek lazım...hiç mi hava durumundan haberin yok

Yanıtla

Kalan karakter 1000
METAR/TAF ~ 11 yıl önce
Hadi bunlara bakmadın abicim daha hafta başından perşembe günü fırtına gelecek cumaya kadar etkili olacak 70-80 km esecek zaman zaman dedi sen bilerek kör uçuşuna çıkmışsın be kardeşim dozer değil helikopter operatörüsün kordon boyu yürümekte tehlikeli artık tepene helikopter inebilir !!!..
erdınc durmazer ~ 11 yıl önce
tv haberlerinde helıkopterın amasradan kalkış yaptıgı belırtılmektedır. dıyelımkı kalkış anındakı hva kşulları VFR ucuşa elverışlı olsun. pılot ta muhtemelen denız uzerınden gıtmeyı planlayıp belkıde patronun ıstegını kırmayarak ucuşunu gercekleştrebılecegını duşunup kalkış yapmış olabılır. ancak ılerleyen zamanlarda hva koşullarının daha da zorlaşması pılotun ışını gucleştırmıştır. konu muhtemelen ılgılı kurumlar ca tahkık edılecektır.o zaman bu ucuşla ılgılı ucuş planı, meteorojı raporu , pılotun raporu eger temas saglayabıldıyse pılot-atc konuşma kayıtları ıstenerek olaya acıklık getırecektır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
maslak heliport ~ 11 yıl önce
kimse bu helikopterin Sarıyerde ne aradığını sorgulamıyor, pilot sis içindeki maslak heliporta inmek için risk almamiş, kim bilir ne kadar rüzgar da vardı o tepedeki heliportta, tebrikler pilota. Aslında 3. havalimanı projesini yapanların da ders alması gereken bir olay, kış şartları boğazda böyle olursa Tayakadının oralarda, Istranca tepeliklerinin kuzeyinde nasıl olur?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ZÖDÖFÖRT ~ 11 yıl önce
Nesini tebrik edecez... Patronunun sözünü dinlemek zorunda kalan, ne olursa olsun hiçe sayıp havalanan adamdan commander olursa işte bu kadar olur.. Haa.. baskı olmaksızın kendisi onaylamış, kendisini duruma uygun görmüş ise kendisinden pilot bile olmaz.. Sadece Türkiye'de değil, heryerde var bunlardan..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Tebrikler ~ 11 yıl önce
Tüm astronotlar yine toplanıp yorum yapmış, bir arkadaşta VFR ( görerek uçuş kuralları ) yazmış. Helal olsun hepinize, VFR ın bile ne olduğunu biliyorsunuz ya ; sizlere diyecek bir şey yok, kaza kırım komite başkanı bile olur sizden... Pilotu tebrik ediyorum, başarılı bir iniş gerçekleştirmiş ve yaralanan olmamış...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
system ~ 11 yıl önce
helikopteri kullanan vatandaş acaba uçmadan önce hiç mi anlık ve 24 saatlik olan hava durumu bilgilerine göz gezdirmedi ya da bakmadı,acaba burada bir ihmal olabilir mi? tabi bu bizim gördüğümüz belki su üstüne çıkan 1 örnek bile olabilir,illa birşeyler incelenmesi bir araştırma için birilerinin canları mı yanması lazım kırıma mı uğraması lazım

Yanıtla

Kalan karakter 1000
GEÇMİŞ OLSUN ~ 11 yıl önce
Öncelikle kendilerine geçmiş olsun demek istiyorum,havacılık bu herkesin başına gelir büyük konuşmamak gerekir diyelim ancak hava durumunu daha iyi değerlendirip bu uçuşu yapsalardı sanki biraz daha iyi olurdu gibi sanki biraz Patron baskısı olmuş gibi geliyor ,ancak her şeye rağmen Kaptanımı buraya yaptığı inişten dolayı tebrik ediyorum,ama

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Bravo ~ 11 yıl önce
Bravo...Ancak ülkemizde olur bu tip bir vukuu.FP'ye onay vereni ayrıca tebrik etmek lazım. 30 KNOT+ GUST verilen METAR'ı görüpte kalkanıda hakikaten tebrik ederim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000