21 Mart 2018, Çarşamba 15:48:29

Helikopter anlaşması iptal olunca devlet başkanı köpürdü!

Filipinler Devlet Başkanı Rodrigo Duterte, helikopter anlaşmasını iptal ettiği için Kanada hükümetini sert bir dille eleştirdi.
  • Filipinlerin Trump'i bu adam.
  • Özellikle bizim ülkeye böyle dirayetli bir lider. Aslan yürekli adam, gel şu içine .... ülkemizi de bir düzelt lütfen !
  • adamin kalbi konusuyor. sinsi liderlere susturuyo
  • Hemen dayayalım bizim Atak helikopterlerden 10 tane, fırsat bu fırsat kaçırmayalım. 233 milyon dolar iyi para.
  • Kardeş bunlar :)))
  • Harika çok önemli haber.haber niteliği taşıdığı için teşekkürler airporthaber ;)
  • Sırf haber olsun diye haber paylaşıyorsunuz.çok komiksiniz gerçekten :)) Daha ciddi sorunlarımız var onları haber yapın artık..
  • Kanada’nin kendisi irak’a ve afganistan’a asker gondermedi mi? Bati teroristin ta kendisidir. Kanada, avustralya, ingiltere, amerika, fransa, italya.

Filipinler Devlet Başkanı Rodrigo Duterte, Filipinler Belediyesi Birliği'nin (LMP) düzenlediği toplantıya katıldı. Duterte yaptığı konuşmada, Kanadalı yetkilileri, Filipinler'le yaptıkları helikopter anlaşmasını ülkedeki insan haklarını ihlal edilmesi endişesiyle iptal ettikleri için eleştirdi.

Duterte, "Siz Kanadalılar ne kadar aptalsınız. Vatandaşlarımız DEAŞ'a katılıyor, bu yüzden vatandaşlarımızı öldürmek için her türlü hakkımız var çünkü halkı ilgisizlikle yok etmek istemiyoruz" dedi. Duterte, “Bize çöp gibi davranıyorsunuz. Dünyanın bütün toplumları bilmelidir ki biz Filipinler Cumhuriyeti’yiz. Bize bu şekilde davranırsanız size hakaret etmeye devam ederim" şeklinde konuştu. Filipinler'de neler yaşandığını bilmeden yorum yapmanın ve eleştirinin kolay olduğunu belirten Duterte, Filipin Hava Kuvvetleri'nin, özellikle teröristlerin Maravi kuşatması sırasında hükümet güçlerine karşı ağır toplarına karşı helikopterleri satın aldığını söyledi. Duterte ayrıca Kanadalı yetkililerin, Filipinler polisinin askeri veya cezai eylemlerde kullanmak üzere satın aldıkları ekipmanları tahliye ve insani harekatlarda kullanmak üzere sınırlandırmaları söylemelerini de eleştirdi.

Duterte, geçtiğimiz ay Kanada'dan sipariş ettiği 233 milyon dolarlık 16 Bell helikopteri sözleşmesini Kanada Hükümeti insan hakları ile ilgili anlaşmayı gözden geçirmeyi isteyince iptal etmişti.

Helikopter anlaşması iptal olunca devlet başkanı köpürdü!

Yorumlar Tüm Yorumlar (9)

Trump ~ 6 yıl önce
Filipinlerin Trump'i bu adam.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Herkese Lazım ~ 6 yıl önce
Özellikle bizim ülkeye böyle dirayetli bir lider. Aslan yürekli adam, gel şu içine .... ülkemizi de bir düzelt lütfen !

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Reis ~ 6 yıl önce
Sizede böylesi lazım bencede.Bide bizim reisi beğenmezler.
c ~ 6 yıl önce
adamin kalbi konusuyor. sinsi liderlere susturuyo

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Biz verelim ~ 6 yıl önce
Hemen dayayalım bizim Atak helikopterlerden 10 tane, fırsat bu fırsat kaçırmayalım. 233 milyon dolar iyi para.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ha ha ha ~ 6 yıl önce
Kardeş bunlar :)))

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Komik ~ 6 yıl önce
Harika çok önemli haber.haber niteliği taşıdığı için teşekkürler airporthaber ;)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Komik ~ 6 yıl önce
Sırf haber olsun diye haber paylaşıyorsunuz.çok komiksiniz gerçekten :)) Daha ciddi sorunlarımız var onları haber yapın artık..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kanada ~ 6 yıl önce
Kanada’nin kendisi irak’a ve afganistan’a asker gondermedi mi? Bati teroristin ta kendisidir. Kanada, avustralya, ingiltere, amerika, fransa, italya.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000